rumba_negro 02.11.03, 14:38 ...Złotopolice płaczą, zapalmy świeczkę... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bolek Re: ZMARŁ HENRYK MACHALICA... IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 02.11.03, 14:42 zauważyłaś pożar alarmuj!!! Odpowiedz Link Zgłoś
chaladia Re: ZMARŁ HENRYK MACHALICA... 02.11.03, 14:45 Pokój niech będzie Jego duszy... GGdy pół roku temu usłyszałem, że spadł z konia i że ma kłopoty z kręgosłupem, miałem nadzieję ża to plotka, potem, że jakoś się z tego wyleczy, a teraz już nie ma nadziei. Straszna wiadomość w ten smutny dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
very_famous Re: ZMARŁ HENRYK MACHALICA... 02.11.03, 22:18 Mnie zamurowało. Też jeżdże konno i wiem, że wypadki się zdarzają. Ale to... Odpowiedz Link Zgłoś
rumba_negro Re: ZMARŁ HENRYK MACHALICA... 02.11.03, 22:23 Ostatnie pół roku spędził w szpitalach. Miał uszkodzony rdzeń kręgosłupa. Cierpiał...nie będzie już pana Dionizego Złotopolskiego. Był to jedyny serial, który od czasu do czasu oglądałam - dla Niego i Turka. Odpowiedz Link Zgłoś
wydra10 Re: ZMARŁ HENRYK MACHALICA... 02.11.03, 23:29 Złotopolskich raczej nie oglądałam - czasami. Raczej pamiętam Go z przedstawień klasycznych - Czajka itp Wielu aktorów lubię, wielu cenię. O "starszym" Machalicy zawsze myślałam ciepło. Będzie mi go brakowało. W Odpowiedz Link Zgłoś
rumba_negro Re: ZMARŁ HENRYK MACHALICA... 02.11.03, 23:46 Witaj, Wyderko! Ja też oglądałam, jak mi Złotopolscy "wpadli pod pilota", ale lubiłam Go w roli Dionizego. Szeroko i mięsiście tę rolę rozrysował. Dobra, stara szkoła... Odpowiedz Link Zgłoś
wydra10 Re: ZMARŁ HENRYK MACHALICA... 03.11.03, 00:10 Wiesz, Rumbo... może to niesprawiedliwe, ale niektórych ludzi po prostu się żałuje BARDZIEJ pozdrawiam Cię W Odpowiedz Link Zgłoś
rumba_negro Re: ZMARŁ HENRYK MACHALICA... 03.11.03, 00:25 Jestem pewna, że nie! Ale każdy ma taką samą szansę! "...bo nie żył, po kim piękna pamięć nie została" ( C.K.Norwid ) Odpowiedz Link Zgłoś
wydra10 Re: ZMARŁ HENRYK MACHALICA... 03.11.03, 00:52 Oczywiście, że każdy ma taką samą szansę, ale życie nie jest sprawiedliwe - ani teraz ani po śmierci. Im bardziej ktoś Cię pamięta, tym bardziej będziesz trwała... Sorki, to wizyta na cmentarzu tak mnie nastraja. Mój Ojciec zmarł niedawno, mając 78 lat. Można powiedzieć, że nie tak źle, ale jak to odebrałam jako osobistą porażkę - namawiałam Go na szpital, zawiozłam do szpitala i następnego dnia był telefon, że to już koniec... Wiem, że i tak byłby koniec - niewydolność serca. Mimo wszystko czuję sie winna- nie wiem czemu Odpowiedz Link Zgłoś
buggi Re: ZMARŁ HENRYK MACHALICA... 03.11.03, 01:01 Kogo bogowie kochaja, ten umiera mlodo. Powiedzial Plautus. Od siebie dodam, ze mlodo duchem, jak w przypadku pana Henryka. Czolo pochylam. Odpowiedz Link Zgłoś
rumba_negro Re: ZMARŁ HENRYK MACHALICA... 03.11.03, 01:02 Tylko broń Boże, nie roztrząsaj tego pod kątem - co by było, gdyby... bo się zapędzisz w slepą uliczkę! Tam miało być, Wyderko...każdy ma gdzieś tam, za chmurką, zapaloną świeczkę, a bozia, czy jakiś inny "zielony ludzik" bawi się w dmuchankę: na kogo wypadnie, na tego - bęc. I już. Ja po smierci Rodziców i braci bardzo spokojnie już do tego podchodzę. Co ważne - bez strachu. Que sera, sera, co będzie, pokaże czas. On też goi rany...Uśmiechnij się... Dobranoc... Odpowiedz Link Zgłoś
wydra10 Re: ZMARŁ HENRYK MACHALICA... 03.11.03, 01:04 dziękuję Wam bardzo- na razie idę. Do jutra.... W Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: ZMARŁ HENRYK MACHALICA... IP: *.acn.pl 03.11.03, 01:13 nie wiem co inni pisali zmartwiłeś mnie bardzo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: ZMARŁ HENRYK MACHALICA... 03.11.03, 02:57 Zal, ze Ci, ktorych lubimy odchodza. Zawsze byla dla mnie wspanialym aktorem, a w Zlotopolskich wykreowal wspaniala, ciepla postac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bea Re: ZMARŁ HENRYK MACHALICA... IP: 195.187.135.* 03.11.03, 11:40 czuję żal jak za kimś bliskim lub znajomym...... Świat pędzi dalej, ale jakoś trudno go sobie wyobrazić bez Machalicy...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marysia Re: ZMARŁ HENRYK MACHALICA... IP: 213.195.173.* 03.11.03, 11:46 Był dobrym aktorem,ale bez egzaltacji i przesady bea. Odpowiedz Link Zgłoś