Gość: ssel IP: *.chello.pl 20.11.03, 10:46 Czy na forum muszą byc reklamy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: freelancer Re: Door police IP: *.proxy.aol.com 21.11.03, 06:35 to co mowisz brzmi rozsadnie i uzyje tego smialego slowa "swiatowo", milo ze w Polsce sa tacy ludzie pozdr z San Francisco Odpowiedz Link Zgłoś
niech Re: Door police 21.11.03, 12:34 I znowu ladna fryzura. Kurcze, ze tez mnie nie stac na takiego dobrego fryzjera! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel027 Re: Door police IP: *.acn.waw.pl 23.11.03, 00:40 kolejny klub dla przyjezdnych BURAKOW z kasa, ktorzy sie dowartosciowuja tym ze to ONI zostana poprzez droge selekcji wybrani i wpuszczeni do takiego wspanialego klubu ... dlatego poewnie prawdziwi warszawiacy przestaja chodzic po klubach ... smutne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zet dizajn IP: *.pharma.uni-bonn.de 26.11.03, 13:20 to wlasnie warszawka, ten 'slang': dizajn, no tak inaczej sie zapewne nie da powiedziec. Juz widze, ze jako zwykly czlowieczek ide na spotkanie do 'bossa' i on mi daje wejsciowke za moja 'zwyklosc'. Po co zawsze dorabiac ideologie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stmartin Utopia czyli dobry marketing i nic ponadto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.03, 19:24 Litości, Utopia to chyba jeden z najsłabszych klubów w Warszawie... Cała magia U polega na tym, iż trudno do niej wejsc. Gdy już się wejdzie człowiek orientuje się dlaczego tak trudno tu o wstęp - to czysty chwyt marketingowy - w środku ciasno, duszno, wystrój mini mal - bieda,towarzystwo poniżej przeciętnej (mimo selekcjonera półfaceta przystrojonego w piura i tulipany) w ciągu dwóch lat grało tutaj góra 2 - 3 dobrych dj, reszta to zwykli dyskdzokeje grający żałosne gejowskie kawałki w stylu abby... na prawdę jest dużo ciekawszych miejsc w mieście niż u. podejrzewam że dla gejów również, Odpowiedz Link Zgłoś
zakompleksiony Dobra robota red. Kwaśniewskiego. 27.11.03, 09:58 Nie jestem dobry z polskiego i być może moje uwagi są błędne, poniżej jednak przedstawię serię pomyłek, które, moim zdaniem, są wynikiem niechlujstwa językowego. 1. "absolwent Filozofii i współwłaściciel klubu. " Dlaczego słwo "filozofia" jest tutaj napisana wielką literą? 2. "Główna ma mniej więcej 100 m. kw., różowa kolorystyka, kilka stolików, szklany bar i profesjonalna diżdżejka." Czy czasem, po pierwszej częsci zdania nie powinna być postawiona kropka. Następna część, rozpoczynająca się od słowa "różowa" pasuje do poprzedniej, jak... Coś do siebie nie pasującego. Co oznacza słowo "diżdżejka"? 3. "mniej więcej. 50 metrowy chillout" Skąd ta kropka?! 4. "zaprojektowanego przez Macieja Zień i Monikę Goszcz V.I.P. roomu" Polemizowałbym z nieodmienianiem nazwiska Zień. Słowo "VIP" faktycznie pisze się wielką literą, ale niedopuszczalne jest stawianie kropek! so.pwn.pl/slowo.php?co=vip V.I.P. room pozostawię bez komentarza. 5. "Nasze door selection to w zasadzie door police." Czy nie byłoby stosownym zaopatrzenie tych dziwnych angielskich wtrąceń w cudzysłów? To było pytanie retoryczne. 6. "Wpuszczamy ściśle określonych ludzi, tych co tu pasują wiekiem i wyglądem." Pasują do czego? Zadaniem dziennikarza jest zredagowanie wypowiedzi osoby udzielającej wywiadu. 7. "wpływ miał również fakt, że została stworzony z myślą " Eh... 8. "o znajomych pracujących w mediach, w reklamie, agencjach PR, w świecie mody." po co to idiotyczne powtarzanie przyimka "w". Zresztą, ciut niekonsekwentne. 9. " Na sukces "Utopii" wpływ" i "starałem się wciągnąć gości Utopi" Pal sześć błędną odmianę rzeczownika "utopia" w drugim przypadku, ale, do jasnej cholery, bądźże konsekwentny człowieku w używaniu cudzysłowu. 10. "Paulina Kalińska koleżanka z Elle, stworzyła pierwszy dizajn" Elle, czy "Elle"? Bardzo mi przykro, redaktorze, ale nie istnieje słowo dizajn w języku polskim. Istnieją calkiem zgrabne odpowiedniki. 11. "Wielu jest takich co chcą tylko krytykować" Przecinka chyba brak. 12. " Door police właśnie takich ludzi odsyła." Dokąd? 13. "Ci normalni to Ci, którzy idą" Jestem słaby ze znajomości zasad pisowni, więc być może się mylę, ale czy na pewno potrzebna jest tu wielka litera? Dalej nie mogę. To męczącę, frustrujące, a w dodatku, nikt mi za to nie płaci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rumba Re: Dobra robota red. Kwaśniewskiego. IP: *.aster.pl / *.acn.pl 27.11.03, 11:26 Zakompleksiony purysto językowy! Tobie też błąd się przytrafił... Ech...:-) Odpowiedz Link Zgłoś
zakompleksiony Re: Dobra robota red. Kwaśniewskiego. 27.11.03, 11:50 Gość portalu: rumba napisał(a): > Zakompleksiony purysto językowy! > Tobie też błąd się przytrafił... > Ech...:-) sjp.pwn.pl/haslo.php?id=12992 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rumba Re: Dobra robota red. Kwaśniewskiego. IP: *.aster.pl / *.acn.pl 27.11.03, 12:43 Kurczę! Zmieniają te zasady pisowni z prędkością światła!:-) Sprawdź jeszcze ach i och, proszę...:-) Dzięki za Twój post, bo głowę dałabym sobie uciąć :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macieyas Re: Dobra robota red. Kwaśniewskiego. IP: 149.156.58.* 27.11.03, 11:46 właśnie o takich jak ty mówił Okręt - tylko krytykują. najważniejsze żeby zrozumieć o co chodzi w tekście. wyluzuj. Odpowiedz Link Zgłoś
zakompleksiony Re: Dobra robota red. Kwaśniewskiego. 27.11.03, 11:49 Gość portalu: macieyas napisał(a): > właśnie o takich jak ty mówił Okręt - tylko krytykują. > najważniejsze żeby zrozumieć o co chodzi w tekście. > wyluzuj. To może w ogóle darujmy sobie interpunkcję. Dziennikarz ma do spełnienia ważną misję społeczną i nie powinny mu się zdarzać błędy językowe. Poza tym nie krytykuje dla krytykowania, tylko chce zwrócić uwagę. Być może ktoś wyciągnię z tej krytyki coś dla siebie. Oby. Odpowiedz Link Zgłoś
niech Re: Dobra robota red. Kwaśniewskiego. 27.11.03, 12:21 A gdzie jest ten tekst? Ten ktory nalezy zrozumiec? PS. Ja na przyklad nie rozumiem filizanki herbaty. Ani zimnego poranka. Czy to zle? PS2. No wiec gdzie jest ten tekst? PS3. Okret (cokolwiek to jest) krytykujac tych ktorzy krytykuja tylko krytykowal? Czy krytykowal tylko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rumba Re: Dobra robota red. Kwaśniewskiego. IP: *.aster.pl / *.acn.pl 27.11.03, 12:45 Bardzo potrzebne są takie uwagi. Uczą! Odpowiedz Link Zgłoś
j_karolak Re: Dobra robota red. Kwaśniewskiego. 27.11.03, 13:32 Cała przyjemność po mojej stronie. :) Sama sobie sprawdź achy i ochy. Jak dla mnie - tylko przez "ch". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rumba Re: Dobra robota red. Kwaśniewskiego. IP: *.aster.pl / *.acn.pl 27.11.03, 14:08 Zakompleksiony J_Karolak??? Koniec świata... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BLENDER HETERO Re: Door police IP: *.torun.mm.pl 23.01.04, 02:40 JESTEM NA TAK, POZA TYM LUBIĘ MAĆKA NOWAKA!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś