Dodaj do ulubionych

Złapali dwa psy, schronisko od razu je uśpiło

• kecik4 Złapali dwa psy, schronisko od razu je uśpiło 17.03.09, 12:42
      Odrazu uspać?może dla przykladu usypiac tez niebezpiecznych
      bandziorów?po co proces?pani ze schroniska i pani weterynarz która
      jej uspała powinny srogo zapłacic za swoje bezduszne serca
    • Gość: akra Złapali dwa psy, schronisko od razu je uśpiło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 10:11
      To był zwykły mord. Jeżeli psy odłowiono w dzień ucieczki to widać
      że sa zadbane, odkarmione! Nasze sądy nawet w przypadku psów się nie
      spełniają więc jak mozna im powierzać poważne sprawy
    • Gość: Agnieszka B Złapali dwa psy, schronisko od razu je uśpiło IP: *.rev.gsm-grodzisk.pl 31.03.09, 22:55
      To co zrobili w schronisku jest podłe, okrutne i nie ma na to wytłumaczenia!!!
      To co mowi szefowa schroniska jest zwyklym beznadziejnym tlumaczeniem, które
      pokazuje tylko jedno. Kazdy pracownik, ktory przyczynił sie do śmierci tych
      psiaków powinien zostac ukarany, a w szczegolnosci szefowa schroniska i osoba,
      która uspiła psy! Mam nadzieje, ze sąd wyda sprawiedliwy wyrok choc niestety
      na nasze nieszczescie w Polsce nie ma sprawiedliwosci w sądach, mam jednak
      nadzieje, ze bez powaznego ukarania sie nie obejdzie!
    • Gość: gość portalu Złapali dwa psy, schronisko od razu je uśpiło IP: *.adsl.inetia.pl 14.06.09, 18:17
      Znalazlem na stronie fundacji Emir (w dziale księga gości) odpowiedź
      na pytania, które zadała jakaś odwiedzająca.
      Pytnianie brzmi tak - "Może źle sie wypowiedziałam. Nigdy nie
      mieliście zgody na prowadzenie schroniska [to o fundacji EMIR
      ]. Tak mówia. Macie odebrana jako fundacja opiekę weterynaryjną.
      Tak mówią. I macie nakaz rozebrania wszystkich zabudowań, ze względu
      na zbyt bliską odległośc do budynków mieszkalnych. Tak mówią. Więc
      wychodzi na to, ze te 2 psy, które zabraliście i uśpiliście to była
      bezprawna działalność. Już nic nie rozumię. Krytykujecie innych a
      sami postępujecie podobnie? Chciałabym, żeby ktoś sensowny, bez
      inwektyw, to wyjasnił."

A oto odpowiedź rzeczniczki fundacji Emir -
      "Choć Brunia jest kretynką, udzielam jej niniejszym rady - są
      właściwe urzędy - zadzwoń, napisz, dowiedz się. Powiatowy wet,
      geodezja w gminie i kilka jeszcze. Nam dupy nie zawracaj, bo za
      poważni z nas ludzie, żeby takie uczone dysputy z tak doświadczonym,
      jak Ty, interlokutorem, prowadzić. Straszne tylko, że wszystko tak
      łatwo ustalić, ale dla niektórych najłatwiej wydalić z siebie jakąś
      bzdurę i się podniecać. Czego takim w życiu brakuje, że sobie tak
      odbijają? Gęba szkaradna, tyłek gruby, czy może facet wizerunkowo
      odbiega od telenoweli i chrapie przed TV?. Choć najczęściej to
      niedowartościowanie i brak wiary w siebie tak skutkuje w anonimowym
      internecie. Żałosne zaprawdę.

Apeluje do wszystkich - ignorujcie idiotów. Macie za dużo do
      zrobienia, żeby się takimś "czymś" przejmować" Tyle rzeczniczka
      fundacji Emir.

Jak widać, na stronie fundacji Emir, w księdze gości, która
      jest "domem" członków fundacji, można znależć odpowiedzi na
      wszystkie nurtujące internautów pytania. Odpowiada sama Pani
      rzecznik - jasno, kulturalnie ))i na temat.

• fedorczyk4 Re: Złapali dwa psy, schronisko od razu je uśpiło 14.06.09, 21:30
        A Ty musisz pojątrzyć, bo Ci ktoś za to płaci?
        • Gość: antypsiarz Uśpić wszytkie srające kundle w Warszawie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.09, 22:48
          to rozwiąże problem gówna, wcheobecnego gówna, nienawidze psiarzy i
          ich kundli!!!!
          • fedorczyk4 Re: Uśpić wszytkie srające kundle w Warszawie!!! 14.06.09, 22:59
            Gość portalu: antypsiarz napisał(a):

nienawidze psiarzy i
            > ich kundli!!!!

I vice versa
          • Gość: thomas Re: Uśpić wszytkie srające kundle w Warszawie!!! IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.08.10, 01:21
            całe szczęście, że cywilizacja dała Ci muszlę klozetową, bo sam byś walił w kąt pokoju.
            Wyobraź sobie taką sytuacje (hipotetycznie, bo pewnie dzieci nie masz):
            - twoje dzieci mają ukochanego pieska
            - jesteście na spacerze
            - piesek poczuł sukę z cieczką i zwyczajnie uciekł
            - straż miejska wystawia rachunek 5000pln za odwiezienie do schroniska
            - niestety pani S. usypia zwierzaka
            - możesz skłamać, gdy dzieci zapytają kiedy piesek wróci, ale ...
            - na podwórku inne dzieci już przekazały złe wieści
            - mało tego pani S. pojawia się u was w domu i trzymając za tylne łapki martwego pieska, przy dzieciach wystawia wam rachunek za uśpienie pupila

pozdrawiam i zanim coś beznadziejnego napiszesz, najpierw chwilę użyj tego, czym niby różnimy się od pozostałych zwierząt.
    • Gość: emirowi Złapali dwa psy, schronisko od razu je uśpiło IP: *.ostroda.vectranet.pl 09.07.09, 07:48
      Dlaczego jej to odpuszczono a ona jeszcze zbiera pieniądze 1%. Tupet ludzki nie zna granic.
      Jaki kwiecisty język na stronie fundacji można odszukać, jaka piękna forma przekazu, sianie nienawiści(nie polecam lektury).
      Prokurator powinien się zająć tą sektą.
      • Gość: tosaga Re: Złapali dwa psy, schronisko od razu je uśpiło IP: *.centertel.pl 10.07.09, 12:08
        A co jeśli Fundacja Emir posługuje się nazwą schronisko nielegalnie?
        Jestem w posiadaniu kopii dwóch pism otrzymanych z wiarygodnego żródła z których
        jasno wynika , że na terenie gminy Żabia wola nie ma i nie było prawnie
        działającego schroniska/pismo od Wójta gminy z dnia 13.03.2008/oraz pisma z
        Wojewódzkiego Inspektoratu Weterynarii w Siedlcach z dnia 29.10.2008 w którym
        stwierdza się , że w dniu 26.09.2008 odebrano Fundacji Emir nadzór Powiatowego
        Inspektora Weterynarii w Pruszkowie i nie wolno Emirowi przyjmować bezdomnych
        psów z żadnej gminy oraz posiadać zwierząt przyjmowanych w ramach prowadzonej
        działalności.Wracając do wątku "tylko dwa?" .A co ze zlikwidowanym schroniskiem
        w Węgrowie? Fundacja Emir zabrała z niego 75 psów po których ślad zaginął.Sprawa
        toczy się w sądzie.Podczas rozprawy szefowa Fundacji przyznała , że część uśpiła
        -tylko jaką i na jakiej podstawie skoro istnieją dokumenty z przeprowadzanych
        kontroli stwierdzające dobrą kondycję zwierząt z Węgrowa/posiadam je/.A co z
        Krężelem ? Podczas akcji uśpiono 14 "rzekomo ślepych szczeniąt" choć jedno ze
        szczeniąt
    • Gość: tosaga Re: Złapali dwa psy, schronisko od razu je uśpiło IP: *.centertel.pl 10.07.09, 12:52
      A co jeśli Fundacja Emir nie ma schroniska?Jestem w posiadaniu kopii dwóch pism
      jedno z dnia13.03.2008 od Wójta Gminy Żabia Wola w którym stwierdza się , że na
      terenie Gminy nie było i nie ma prawnie działającego schroniska.Drugie z dnia
      29.10.2008 napisane przez Wojewódzkiego Inspektora Weterynarii z siedzibą w
      Siedlcach zawiadamia, że w dniu 26.09.2008 Fundacji Emir odebrano nadzór
      Powiatowego Lekarza Weterynarii w Pruszkowie i w związku z tym w/w fundacji nie
      wolno przyjmować ani posiadać zwierząt od żadnej z Gmin .Wracając do wątku"tylko
      dwa?".A co z 75 psami zabranymi pomimo doskonałych ocen ich stanu w protokołach
      kontrolnych ze zlikwidowanego schroniska w Węgrowie.Wszelki ślad po nich zaginął.
      Podczas rozprawy sądowej szefowa fundacji przyznała , że część z nich
      uśpiła , ale ile i na jakiej podstawie skoro były w takiej dobrej kondycji nie
      wiadomo.Sprawa nadal toczy się w sądzie.A co z Krężelem?
      Podczas akcji zabierania psów uśpiono 14 "rzekomo ślepych szczeniąt"
      Jedno z nich miało 2 miesiące i było własnością żony jednego z
      pracowników.Wyrwano jej psa z rąk twierdząc , że ma na pewno nosówkę-
      każdy kto ma trochę pojęcia będzie wiedział , że do stwiedzenia nosówki
      potrzebne jest specjalistyczne badanie przeprowadzane w laboratorium , a poza
      tym gdzie jest przepis zakazujący właścicielowi
      leczenie własnego psa i nakazujący jego usypianie.Dlaczego media nie
      zainteresują się "działalnością fundacji"Wszystko co zostało tu zamieszczone nie
      jest wyssane z palca lecz poparte jest dowodami,jeśli kogoś zainteresują
      zapraszam do dyskusji tosaga@tlen.pl
      • Gość: smutna Re: Złapali dwa psy, schronisko od razu je uśpiło IP: *.chello.pl 03.10.09, 08:41
        Wróciłam tu po kilku miesiącach - tak z ciekawości...Wiem już,że zapadł wyrok
        uniewinniający Fundację Emir i to w którejś tam instancji i że wyrok ten jest
        już prawomocny.Widać sąd nie dopatrzyło się winy tej fundacji. Zresztą - o ile
        pamiętam - to nie fundacje mają głos decydujący w sprawie usypiania zwierząt
        tylko weterynarze i rzecz nie w usypianiu a w humanitarnym
        usypianiu..Poszperałam sobie trochę i dowiedziałam się,że nazwa "schronisko" nie
        jest nazwą zastrzeżoną i Fundacja Emir może jej używać.Dowiedziałam się
        również,że fundacja Emir jest jedna z nielicznych fundacji wojujących o prawa
        zwierząt, co bardzo przeszkadza niektórym organizacjom, podmiotom gospodarczym i
        osobom prywatnym, które uczyniły sobie żródło utrzymania z wyłapywania i handlu
        psami.Vide:
        www.dogomania.pl/forum/f28/co-powinnismy-wiedziec-wyadoptowujac-poza-granice-polski-89321/index11.html
        Owszem, ton wypowiedzi rzecznika tej fundacji i niektórych jej członków odbiega
        od ogólnie przyjętych norm ,ale w sensie merytorycznym trudno jest im cokolwiek
        zarzucić.Przypuszczam,że wszystkie inne argumenty, które w tych komentarzach
        wysunięto przeciwko tej fundacji prędzej czy póżniej okażą się mocno
        naciągane,tak jak te o Krężelu,skąd szczenięta zabierała inna organizacja -
        mianowicie PiSdZ. Wszystkim dyskutującym życzę miłego dnia i pochylenia się nad
        kilkoma zdaniami które wyczytałam na stronach tej fundacji: "bezdomne psy nie
        rodzą się w schroniskach" i "kochać trzeba mądrze".Warto też, by każdy z nas sam
        zastanowił sie i odpowiedział sobie na następujące pytanie; ' A co Ty sam
        zrobiłeś, by zapobiec bezdomności zwierząt?"
    • koszerny51 Złapali dwa psy, schronisko od razu je uśpiło 14.10.09, 20:15
      uspic te dwie bladzie
      • Gość: nicolas EMIR IP: *.adsl.inetia.pl 09.11.09, 15:50
        UWAGA!!!!!!!!
        EMIR uskutecznia nagonkę na kolejną fundację. Wszystkich, którzy posiadają
        jakiekolwiek informacje na temat działalności Fundacji EMIR i jej szefowej
        Krystynie Sroczyńskiej są bardzo proszeni o kontakt na maila: nori2324@wp.pl
        • Gość: nicolas EMIR IP: *.adsl.inetia.pl 09.11.09, 21:47
          UWAGA!!!!!!!!
          Ponawiam apel o zgłaszanie się osób, które cokolwiek wiedzą na temat
          działalności FUNDACJI EMIR na maila: nori2324@wp.pl
          Za nadesłane dotychczas informacje serdecznie dziękuję.
          • Gość: Lekarz Re: EMIR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.09, 00:27
            Nicolas! Ja mam tak dużo dla Ciebie na ten temat informacji, że mi
            nie przejdą przez skrzynkę mailową, a nie wiem, na adres którego
            szpitala psychiatrycznego pisać!!!
            • Gość: nicolas EMIR EMIR EMIR IP: *.adsl.inetia.pl 11.11.09, 20:58
              Ponownie dziękuję Wszystkim Warszawiakom za niezwykle wartościowe informacje.Tak
              jak ustaliłem wcześniej roześlę informację o spotkaniu odnośnie wymiany wiadomości.
    • Gość: Ann74 Złapali dwa psy, schronisko od razu je uśpiło IP: 85.219.135.* 28.01.10, 15:38
      Fundacja Emir włamała się do mnie na posiadłość i ukradła mi psa!!!
      Włamali się sami, nie mieli zgody wójta, policji ani straży
      miejskiej. Włamali się bo mam rasowego psa. Wg nich mój pies
      marzł!!! Policja i powiatowy lekarz weterynarii oglądali miejsce
      trzymania psa i nie dopoatrzyli się nieprawidłowości! Obok kundelki
      w nieocieplanych budach ich nieinteresowały! Wójt, polica każe im
      oddać psa a oni nie chcą! Pani prezes łgała,że nie ma z tą sprawą
      nic wspólnego, teraz dopiero się przyznała. To są zwykli oszuści,
      założyli fundację,żeby kraść pieniądze. Oni za przyjazd na "niby"
      interwencję kasują właściciela na 2000zł!! Do tego wiozą psa do
      prywatnego weterynarz w Milanówku, trzymają zwierzęta w nielegalnym
      psim hotelu (skąd pochodzą f-ry za nocleg psa)! To jest banda
      oszustów!!!
    • Gość: Iwona Złapali dwa psy, schronisko od razu je uśpiło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.10, 22:34
      Są trzy takie same organizaje EMIR=ARKA=PROANIMALS
    • Gość: thomas Złapali dwa psy, schronisko od razu je uśpiło IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 01.08.10, 16:00
      masakra :-( pseudo dyrektorką powinna zająć się ponownie prokuratura. Gdzie prawa zwierzą, o których tak się trąbi ? Psy ją sprowokowały - toż to kpina. Zwierzaki były wystraszone i tyle, a sama obsługa "schroniska" pewnie była bardzo agresywna. Za coś takiego powinna w/w odpowiadać jak za ludobójstwo.
    • Gość: Sylwia R.,G.Maz. Złapali dwa psy, schronisko od razu je uśpiło IP: 46.112.39.* 18.12.10, 22:30
      Biedne psiny. Napewno nie powinno sie to skończyć na naganie. To juz spory czas minął i ciekawe jak się sprawa potoczyła, może serwis by sie jakoś dowiedział. Sylwa
    • Gość: człowiek Złapali dwa psy, schronisko od razu je uśpiło IP: 194.11.24.* 19.12.10, 01:35
      ale ku... yebane
      • fedorczyk4 Re: Złapali dwa psy, schronisko od razu je uśpiło 19.12.10, 09:42
        Historia skończyła sie bardzo dobrze dla psów potrzebujących pomocy, bo schronisko, a raczej Fundacja Emir wygrała sprawę. Rzetelna inaczej pani dziennikarz Dominika Olszewska, powinna może to opisać, i dodać uzasadnienie wyroku, ale nie sądzę żeby to było dla niej możliwe, skoro nie była w stanie uzyskać informacji ani od Straży Miejskiej, ani od Fundacji, a jedynie od właściciela zagrożonego mandatem i urzędników którym Emir z Żabiej Woli jest solą w oku!
    • Gość: Hanna Wyjaśnienie IP: *.ias.bredband.telia.com 30.08.12, 11:03

Tekst linka
    • Gość: PodałemPsiakomŁapę Złapali dwa psy, schronisko od razu je uśpiło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.12, 11:08
      morał z tego jest tylko jeden .... agresywnych ludzi też należy usypiać .... !!!!!!
    • Gość: xxANŻUAxx Złapali dwa psy, schronisko od razu je uśpiło IP: *.cm-12-4c.dynamic.ziggo.nl 26.10.13, 12:22
      siebie mogli uspac... ludzie ktorzy zajmuja sie zwierzetami od lat powinni podejsc do tego w inny sposob... ale oczywiscie najprosciej bylo poprostu uspac psy... to jest chore...
    • Gość: BULDOG Złapali dwa psy, schronisko od razu je uśpiło IP: *.free.aero2.net.pl 03.11.13, 20:57
      Psy nalezy obowiazkowo czipowac. Pies nieoczipowany zlapany powinien byc uspiony. Psy walesajace sie po polach i lasach powinny byc przez mysliwych odstrzeliwane bo poluja na dzikie zwierzeta: zajace, ptactwo, sarny
    • Gość: miki Złapali dwa psy, schronisko od razu je uśpiło IP: *.mtk-tv.pl 22.03.14, 08:41
      Nie jestem zdziwiona wyrokiem sądu, bo Polska to kraj bezprawia i kolesiostwa, ale jestem ZSZOKOWANA wiadomością , że tak zrobiła fundacja Emir. Myślałam, że to prawdziwi zwierzoluby, a to okazało się , że cwaniaki , którzy zwietrzyli szansę zarabiania na psim nieszczęściu. Emir właśnie straciłeś twarz, a Sroczyńskiej właśnie pluję w ... . Mam nadzieję, że facet nie odpuści.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka