Dodaj do ulubionych

bojkot T V P

06.04.09, 22:33
Gazeta Wyborcza i znani Twórcy (Andrzej Wajda, Joanna Szczepkowska, Agnieszka
Holland, Jan Nowicki, Wojciech Waglewski) namawiają do bojkotu TVP z powodu
zawłaszczenia tej instytucji przez osoby prezentujące poglądy skrajnie
nacjonalistyczne z Piotrem Farfałem (prezesem TVP) na czele. Zaznaczają, że
ekipa ta przejęła TVP z powodu gierek prowadzonych 3 lata temu przez Jarosława
Kaczyńskiego, podkreślają też, że Farfał, obsadzając stanowiska w TVP ludźmi
związanymi LPR i organizacjami nacjonalistycznymi nigdy nie odciął się od
swoich poglądów, jakie głosił między innymi w neofaszystowskich pisemkach.

Krzysztof Krauze apeluje, aby bojkot w wykonaniu widzów przyjął konkretną
formę – w symbolicznym dniu 3 Maja nie oglądać TVP.
Jeśli to nie przyniesie efektu, bojkot powinien trwać do skutku – spadek
oglądalności oznacza mniejsze wpływy z reklam i może wymusić zmiany. Ta akcja
powinna pójść jednak dodatkowo dwoma innymi torami:
1. Płacony przez Polaków abonament finansuje obecnie telewizję rządzoną przez
ekstremistów, którzy mają poparcie w granicach błędu statystycznego. Wnioski
każdy powinien wyciągnąć sam
2. Przyzwoici ludzie pracujący dla TVP (na tej liście jest na pewno wielu
ludzi, ale w pierwszym rzędzie umieściłbym Jurka Owsiaka, Andrzeja Turskiego,
Macieja Orłosia, ekipę lubianych seriali, choćby „Rancza”) powinni natychmiast
zawiesić swoją współpracę z TVP, aby nie kredytować swoim autorytetem i
sympatią widzów obecnej fatalnej reputacji TVP.
Jeśli nie chcesz, aby Wiadomości nadal były tendencyjnym show robionym przez
dziennikarzy bez doświadczenia, nie chcesz oglądać programów publicystycznych
deprecjonujących autorytety i osiągnięcia Polski, jeśli drażni Cię, że
koleżkowie z LPR biorą publiczną kasę -
- Powiel ten apel, roześlij go znajomym
Obserwuj wątek
    • jan-w Re: bojkot T V P 06.04.09, 23:08
      Ktoś jeszcze ogląda TVPis, jego dziennik telewizyjny i teleturnieje? Zapomniałem
      nawet które to kanały. A ci którzy z nią współpracują robią to wyłącznie dla
      pieniędzy. Nie liczyłbym na to że nagle zrozumieją że są ważniejsze sprawy.
    • Gość: bolo Re: bojkot T V P IP: 217.116.104.* 06.04.09, 23:24
      Ja tam nie oglądam od miesięcy. Nie dlatego, że bojkotuję, ale po prostu nic w
      niej nie ma do oglądania. Abonamentu nie płacę.
      Czasem, gdy jestem z żoną u teściów, z ich pokoju dobiegnie jakiś harmider, żona
      pyta: "a co to za gdakanie??", ja odpowiadam: pewnie to tzw. "debata polityczna".
    • agni1 Re: bojkot T V P 07.04.09, 00:45
      A która telewizja ma doświadczonych dziennikarzy? W dodatku w każdej telewizji
      wiadomości są robione tendencyjnie. Obecnie nie ma niezależnych i obiektywnych
      mediów. Przypominam też, że gazeta Wyborcza jest wydawana przez tą samą Grupę,
      która ma konkurencyjną do TvP stację TvN.
      • le.chujarek chodzi ci o "grupę trzymającą władzę"? 07.04.09, 08:21
        > Przypominam też, że gazeta Wyborcza jest wydawana przez
        > tą samą Grupę, która ma konkurencyjną do TvP stację TvN.
    • jhbsk Re: bojkot T V P 07.04.09, 07:44
      Nie muszę nic bojkotować, bo od dawna w TVP nie ma praktycznie nic do oglądania.
    • j_karolak Logika propagandzisty 07.04.09, 08:31
      Najważniejszym zarzutem są poglądy. Nie postawa, czy czyny, czy
      jakiekolwiek inne wyjawianie swych poglądów, ale już samo ich
      posiadanie jest dla "grupy trzymającej autorytety" wystarczającym
      powodem, by wzniecić histerię.
      Już się nawet nie chce pisać, że tym samym "autorytetom" nie
      przeszkadzały kanalie komuchowe i różnego innego żałosnego
      autoramentu.

PS a co w ogóle jest celem akcji? Bo rozumiem, że wywalenie LPR-u to
      pierwszy krok. Kto na ich miejsce? Bo rozumiem, że najodpowiedniejsi
      byliby sygnatariusze tego paszkwila.
      • Gość: kixx Re: Logika propagandzisty IP: *.acn.waw.pl 07.04.09, 12:56
        j_karolak napisał:

> PS a co w ogóle jest celem akcji? Bo rozumiem, że wywalenie LPR-u
        to
        > pierwszy krok. Kto na ich miejsce? Bo rozumiem, że
        najodpowiedniejsi
        > byliby sygnatariusze tego paszkwila.

€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
        ewnetualnie jakis zrzut z tefauenu
        oni tam naprawde wiedza jak sie robi apolityczna bezideowa telewizje
      • ritzy Brawo Karolak! 07.04.09, 23:48
        Sam bym lepiej tego nie ujal (a ujmowac umiem).

Zawsze twierdzilem, ze Uzman, ten mierny Uzman, nie moze byc Toba.
    • dr.derduch Re: bojkot T V P 07.04.09, 08:43
      Kto jeszcze ogląda tą reżimowa gadzinówkę TVPiS a obecnie tubę LPRmanów?
      Tak samo temu kto tam jeszcze wystepuje powinno się golić łby jak za okupacji,
      za kolaborację z dyktaturą karłów i ciemniaków.
      • Gość: Dzidek Re: bojkot T V P IP: 217.17.35.* 07.04.09, 09:44
        Jedyną słuszną tv jest TVN - tuba PO :)

Ja oglądam w TVP to co mnie interesuje, czyli np. Teatr Telewizji, którego w żadnej innej stacji nie zobaczę, programy przyrodnicze np "BBC w jedynce", bo w TVN, czy Polsacie tego ie zobaczę, jest jeszcze kilka innych programów, dla których prywatne stacje nie są żadną alternatywą.

Oczywiście rozumiem, że bojkotujemy TVP, a w zamian za to mamy wysokich lotów programy Taniec z gwiazdkami, Jak oni śpiewaja, Rozmowy w tłoku, itp programy kulturalne przez "duże" K.

Dlatego mam w nosie bojkot TVP, jestem wolnym człowiekiem i będę oglądał to na co mam ochotę.

• Gość: ferment Re: bojkot T V P IP: *.chello.pl 07.04.09, 17:50
        >dr.derduch napisała:

> Kto jeszcze ogląda tą reżimowa gadzinówkę TVPiS a obecnie tubę LPRmanów?
        > Tak samo temu kto tam jeszcze wystepuje powinno się golić łby jak za okupacji,
        > za kolaborację z dyktaturą karłów i ciemniaków.<

Ja oglądam TVP.
        I nie 'wyrażaj się', bo to nieładnie.

P.S. inne 'tuby' też oglądam.
        >
    • Gość: Ania Re: bojkot T V P IP: *.aster.pl 07.04.09, 20:02
      Oglądam głównie TVP. W innych stacjach prawie w ogóle nie znajduję
      nic dla siebie.
      • Gość: jacek moj bojkot T V P trwa juz 10 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.09, 21:41
        Kwiatkowski, Dworak, Wildstein, Urbanski, Farfal

za to mam TVN i BVN

arte i ZDF

CNN i C+

i t p i t d

naprawde jest w czym wybierac - wystarczy sie pouczyc jezykow
        • Gość: kixx Re: moj bojkot T V P trwa juz 10 lat IP: *.acn.waw.pl 08.04.09, 21:51
          najbardziej to ci tego TVN zazdroszcze-w warstwie propagandowej
          niedlugo pod wzgledem rzetelnosci przecignie nawet TVTRWAM
          ale masz racje-jak ogladac to najlepszych
          • Gość: jacek moj bojkot T V P trwa juz 10 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.09, 22:01
            niestety nie znam TW Trwam - wiec nie moge sie odniesc

• Gość: kixx Re: moj bojkot T V P trwa juz 10 lat IP: *.acn.waw.pl 08.04.09, 22:22
              a TVP nie ogladasz od 10 lat i jestes w stanie sie odniesc?
              • Gość: jacek moj bojkot T V P trwa juz 10 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.09, 22:25
                tak juz sie odnosze

napisalem, ze nie ogladam od 10 lat

nic wiecej nie moge powiedziec - i nie mowie

to jest moje odniesienie sie
                • Gość: kixx Re: moj bojkot T V P trwa juz 10 lat IP: *.acn.waw.pl 08.04.09, 22:33
                  miedzy bojkotem a nie ogladaniem jest sporo przestrzeni
                  zmien wiec tytul swojego postu
                  • Gość: jacek moj bojkot T V P trwa juz 10 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.09, 22:41
                    > miedzy bojkotem a nie ogladaniem jest sporo przestrzeni
                    > zmien wiec tytul swojego postu

miedzy moim bojkotem, a nie ogladaniem nie ma ani troche przestrzeni

• Gość: kixx Re: moj bojkot T V P trwa juz 10 lat IP: *.acn.waw.pl 08.04.09, 22:49
                      uparles sie jak maly Kazio
                      myslisz,ze jak slonce nazwiesz ksiezycem ,to to bedzie faktycznie
                      ksiezyc?
                      • Gość: jacek moj bojkot T V P trwa juz 10 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.09, 22:54
                        jak nazwe slonce sloncem to bedzie od razu sloncem
        • Gość: Ania Re: moj bojkot T V P trwa juz 10 lat IP: *.aster.pl 08.04.09, 22:02
          To nie oglądaj. Na szczęście każdy ma swój telewizor. Nie odczuwam
          potrzeby oglądania CNN, skoro mam polską telewizję.
          • Gość: jacek moj bojkot T V P trwa juz 10 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.09, 22:27
            a ja odczuwam potrzebe ogladania innych telewizji nie polskojezyczne
            (choc juz nie TW Trwam) i serdecznie to wszystkim polecam

z wielu wzgledow - nie tylko dla nauki jezykow
            • Gość: Ania Re: moj bojkot T V P trwa juz 10 lat IP: *.aster.pl 08.04.09, 22:40
              Każdemu według potrzeb.
              • Gość: jacek moj bojkot T V P trwa juz 10 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.09, 22:42
                potrzeby nalezy rozwijac

bez tego nadal mieszkalibysmy w jaskiniach
                • Gość: Ania Re: moj bojkot T V P trwa juz 10 lat IP: *.aster.pl 08.04.09, 22:54
                  Sądzisz, że to potrzeba oglądania CNN wyprowadziła ludzi z jaskiń?
                  Między potrzebą oglądania jakiejś stacji, a trwałymi potrzebami
                  życiowymi jest duża różnica. Ty raczej piszesz o chęciach, a nie o
                  potrzebach.
                  • Gość: jacek moj bojkot T V P trwa juz 10 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.09, 22:58
                    tobie to sie wszystko z jednym kojarzy
                    • Gość: Ania Re: moj bojkot T V P trwa juz 10 lat IP: *.aster.pl 08.04.09, 23:04
                      Tak jak tobie bojkot z TVP.
                      • Gość: jacek moj bojkot T V P trwa juz 10 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.09, 23:46
                        no nie - bojkotuje tez setki innych telewizji - na Cyfrze+ mam
                        kilkaset stacji, ktorych nie ogladam

to TVP mi sie z jednym kojarzy - z ble
                        • uzman Re: moj bojkot T V P trwa juz 10 lat 09.04.09, 08:48
                          Równie dobrze mógłbyś napisać, że bojktoujesz meksykańskie plaże i
                          haitańskie piękności.
                          • Gość: jacek moj bojkot T V P trwa juz 10 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.09, 17:43
                            ale porownanie !!!

wystarczy, ze zmienie ustawienia na pilocie i juz moge skonczyc
                            bojkot TVP - ale w sumie duzo przyjemniej jest bez TVP, a wiec
                            bojkot trwa i ma sie dobrze

a haitanskie pieknosci - o z tym nie tak latwo - i w ogole co to by
                            byla za przyjemnosc

tego jeszcze po prostu nie odkrylem
                        • Gość: Ania Re: moj bojkot T V P trwa juz 10 lat IP: *.aster.pl 09.04.09, 16:30
                          Znasz to powiedzenie: "Bojkot to dobra rzecz. Strajk jeszcze
                          lepsza"? Może byś tak przeszedł do strajku?
                          • Gość: jacek moj bojkot T V P trwa juz 10 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.09, 17:44
                            to jak ci sie spodoba to daj znac - moze dolacze
                            • Gość: Ania Re: moj bojkot T V P trwa juz 10 lat IP: *.aster.pl 09.04.09, 20:57
                              Wspólny udział w strajku? Chyba w przeciwnych obozach.
                              • Gość: jacek moj bojkot T V P trwa juz 10 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.09, 07:01
                                nic tak nie laczy jak wspolny wrog - TVP
                                • Gość: Ania Re: moj bojkot T V P trwa juz 10 lat IP: *.aster.pl 10.04.09, 09:19
                                  Już starożytni wiedzieli, że "godzi się i od wroga pobierać nauki".
                                  Może jednak czasami obejrzysz TVP.
                                  • Gość: jacek moj bojkot T V P trwa juz 10 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.09, 16:04
                                    no tak ale oni mieli od kogo pobierac - chocby od Grekow - lacznie z
                                    jezykiem

a czego sie mozna nauczyc od neofaszoli i nieukow ?

znajomy, z ktorego pogladow i wiedzy sie smielismy jest teraz
                                    dyrektorem w TVP

zaprawde powiadam wam, satelita dostarcza mi dosc programow TV z
                                    roznych krajow - jest tego i tak nadmiar

dzis np. polecam ARD 21.00 "Mein Leben"

• Gość: Ania Re: moj bojkot T V P trwa juz 10 lat IP: *.aster.pl 14.04.09, 20:36
                                      Żadnych nieuków w TVP nie widzę. To właśnie stacje komercyjne na ich
                                      brak nie mogą narzekać. Pewnie, że satelita ma bogatszą ofertę
                                      programową. Tam zawsze jest co oglądać, ale w telewizji kablowej
                                      poza TVP i kilkoma kanałami tematycznymi nie ma nic ciekawego.
                                      • Gość: jacek Pospieszalski, Lichocka, Wildstein, Ziemkiewicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.09, 07:11
                                        gwiazdy TVP

typowe nieuki

w dodatku dwaj ostatni wyzywaja sie na lamach rzepy - ciekawe ile
                                        osob tak naprawde czyta te ich "felietony" - wiec nawet nie
                                        ogladajac TVP mozna sie przekonac o ich poziomie - a ich
                                        nonszalancja i pogarda dla innych na szczescie kojarzy sie z
                                        ujadaniem burkow na lancuchu - tylko szkoda ze na inne poglady i
                                        sposby ich prezentacji nie starcza czasu

dopuszczenie tak skrajnych, niszowych przekonan jednoczesnie do TVP
                                        i rzepy - czyli waznych mediow publicznych to dobijanie debaty
                                        publicznej w Polsce i mozliwe jest tylko w kraju, w ktorym ponad 60%
                                        spoleczenstwa nie czyta ksiazek - bowiem wsrod slepcow jednooki jest
                                        krolem

• Gość: Ania Re: Pospieszalski, Lichocka, Wildstein, Ziemkiewi IP: *.aster.pl 15.04.09, 20:41
                                          Wildstein - doskonały.
    • Gość: echo Wciskają po chamsku reklamy - tego nie lubię IP: *.adsl.inetia.pl 08.04.09, 21:25
      To częsta praktyka, że np. film ma rozpocząć się o 20.20 a zaczyna się 20.25 po to żeby wcisnąć na siłę reklamy tym co nie chcą reklam oglądać i przychodzą równo o czasie.
      Co ciekawe TVP nigdy nie spóźnia się z Wiadomościami (poza sporadycznymi wydarzeniami typu mecz eliminacyjny), bo to by ich koniec. Nieśmiertelna 19.30 stała by się śmiertelna a liczba 4 mln widzów (teraz chyba głownie tylko ze wsi) jeszcze by się zmniejszyła.
      Oczywiście na doświadczonych takie manipulacje nie działają. Przychodzi się po prostu kilka minut po oficjalnym rozpoczeciu i problem z głowy. Jeśli ewentualnie natrafi się na końcówkę reklam to mute i po sprawie.

PS: Do reklamodawców: ja jestem z klasy średniej i wasza reklama lokowana w TVP do mnie nie dociera. Wyrzucacie pieniądze w błoto.
      • Gość: ferment Re: Wciskają po chamsku reklamy - tego nie lubię IP: *.chello.pl 09.04.09, 10:28
        >PS: Do reklamodawców: ja jestem z klasy średniej i wasza reklama lokowana w TVP
        > do mnie nie dociera. Wyrzucacie pieniądze w błoto.<

Odważne wyzwanie!
        Teraz wszyscy reklamodawcy wyniosą się z TVP:(( Zapewne:)))
    • dorsai68 Wyborcza bojkotuje TYP, TVP bojkotuje Wyborczą. 08.04.09, 22:27
      wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,6480722,TVP_bojkotuje__Gazete_Wyborcza____To_przez_kryzys_.html
      • Gość: jacek jak pisiorki doszli do wladzy PLL LOT wycofal gw z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.09, 22:31
        samolotow - w zamian pojawil sie dziennik i nasz dziennik

bojkot gw skonczyl sie wylataniem miliarda zlotych strat przez
        polaczone sily centralszwindel i LOT w trzy lata

ciekawe na jakim minusie skonczy TVP ?
        • Gość: kixx Re: jak pisiorki doszli do wladzy PLL LOT wycofal IP: *.acn.waw.pl 08.04.09, 22:38
          a teraz kto rzadzi w LOcie?
          tego co czytalem,to straty przynosi nadal-pisiorkow nie ma,cudu tez
          • Gość: jacek jak pisiorki doszli do wladzy PLL LOT wycofal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.09, 22:57
            to pewnie przez nasz dziennik

to sie nie zmienilo

ci to sie powinni znac na cudach
            • wielbicielka-glupoty Zabawne 08.04.09, 23:42
              Nie tak dawno widziałam te same nazwiska pod protestem przeciw zniesieniu
              abonamentu. Ciekawe czy nadal utrzymują, że powinniśmy go płacić czy tylko
              wtedy, gdy oni mają zlecenia z telewizji?
              • ritzy Re: Zabawne 09.04.09, 00:33
                Hi, hi. Niezle. Zabawne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka