speev 22.04.09, 03:21 Brawo Hanka! Olej te pisowskie wsiowe szkodniki, które maja gdzieś inwestycje w naszym mieście. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
junk92508 Jakie inwestycje ? 22.04.09, 08:49 > Olej te pisowskie wsiowe szkodniki, które maja gdzieś inwestycje w > naszym mieście. Jakie inwestycje? Mam przed sobą mape wyborczą "Hanki" i widze że zrealizuje z tego jakies 10%. Fakt że za PiS było 2% ale to nie zmienia faktu że dalej jest bardzo mało. I kuku zrobilismy sobie euro2012 bo firmy poczuly krew i zaczely sobie liczyc - za metro, za most - gigantyczną kasę... A tu do tego lekką ręką daje 500mln na Legię... a ja k... stoję w korkach dojezdzajac na Domaniewską jeszcze gorszych niż były... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Krępski Re: Jakie inwestycje ? IP: *.elka.pw.edu.pl 22.04.09, 10:47 - skończono w błyskawicznym tempie I linię metra, - na ulicach pojawiło sie 200 nowych niskopodłogowych autobusów, - będzie 186 nowych tramwajów (rostrzygnięty przetarg), - jest wspólny bilet w całej aglomeracji Warszawy, - remonty w mieście widać na każdym kroku, - przeprowadzono na medal procedury budowy Mostu Północnego i podpisano umowe z wykonawcą. Lechu K. za swoich rzadow nie robil nic oprocz szukania przekretow Piskorskiego (ktory jak byl prezydentem, to w Warszawie tak samo bylo widac inwestycje). Odpowiedz jest prosta, niewazne ile zolci się tu jeszcze wyleje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: br Re: Jakie inwestycje ? IP: *.acn.waw.pl 22.04.09, 10:57 znów wychwalasz PO ze służbowego kompa ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Krępski Re: Jakie inwestycje ? IP: *.elka.pw.edu.pl 22.04.09, 11:02 > znów wychwalasz PO ze służbowego kompa ? Wali mnie PO, PiS i inne badziewia. Wypisałem listę rzeczy, które w ciągu 2 lat rządów obecnej prezydent zrobiono i nie da się tego podważyć. Widać, że ta ekipa jest skuteczna w realizacji celów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: br Re: Jakie inwestycje ? IP: *.acn.waw.pl 22.04.09, 11:12 gdyby nie kasa z UE Hanka by leżala i tak ma deficyt budzetowy. A Lech K. nie mial takiego dofinansowania jak obecnie a co do remontów to mieszkam w Wawie 40 lat i takiego marazmu jak obecnie jeszcze nie widziałem zresztą jak w całym kraju> Zajmij się robotą agiatorze z PW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Krępski Re: Jakie inwestycje ? IP: *.elka.pw.edu.pl 22.04.09, 11:14 > gdyby nie kasa z UE Hanka by leżala i tak ma deficyt budzetowy. Ta kasa leżała od 2003 roku - trzeba było się scylić i podnieść. To kolejny atut HGW - umieją się po nia schylić. > Lech K. nie mial takiego dofinansowania jak obecnie a co do > remontów Żartujesz oczywiście... Ponieważ w przeciwieństwie do wiekszości krzykaczy na tym forum interesuję się życiem miasta, to doskonale wiem, że takie możliwości były. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dentysta br IP: 77.79.228.* 22.04.09, 13:42 Też się lepiej weź do roboty zamiast marnować pieniądze wydawane przez ACN na Twoją pensję i łącza (podążając Twoją logiką że pracujesz tam skąd masz domenę w adresie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: br Re: br IP: *.acn.waw.pl 22.04.09, 21:21 acn to moje prywatne łącze aster city PO-wski głąbie Odpowiedz Link Zgłoś
autotaks Re: Jakie inwestycje ? 22.04.09, 12:44 a i jeszcze jedno, wali koleś ten tekst albo pod nickiem krepski albo niejaki jurek_dzbonie czy jakos tak , czasami w tym samym wątku pisze jako krepski a potem odpowiada sobie jako jurek...heheh.....do lekarza specjalisty panie krepski..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rychu Re: Jakie inwestycje ? IP: *.spray.net.pl 22.04.09, 22:50 Inne zdanie = ta sama osoba = debil, pajac, trol etc. Chyba ciebie matka nie kochala za mocno. Odpowiedz Link Zgłoś
autotaks Re: Jakie inwestycje ? 22.04.09, 12:38 "kolega" Krępski jest z tego co sie dowiedziałem informatykiem( przynajmniej taka role pełni) ,ale chyba cieniutkim skoro siedzi na tak marnej posadce, za smieszne grosze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Krępski Re: Jakie inwestycje ? IP: 212.244.73.* 22.04.09, 14:25 Pudło misiaczku, wielkieeeee pudło. Nasz słabych informatorów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Krępski Re: Jakie inwestycje ? IP: *.elka.pw.edu.pl 22.04.09, 14:31 Widzę, że już mam brata - hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heh Re: Jakie inwestycje ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.09, 21:49 nie jednego pajacu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SEB Re: Jakie inwestycje ? IP: *.chello.pl 22.04.09, 12:14 Do tej listy dorzucił bym jeszcze: 1. Budowę Centrum Chopinowskiego na Tamce (po Mitexie robotę przejął Polimex-Mostostal i już praktycznie kończy inwestycję), 2. Budowę Centrum Nauki Kopernik, 3. W marcu ruszyła wreszcie budowa nowej oczyszczalni na terenie Czajki z gigantyczną unijną dotacją, 4. Poszerzają Wilanowską, 5. Poszerzyli Modlińską od Aluzyjnej do obwodnicy Jabłonny, 6. Przebudowali Poleczki, 7. Budują węzeł Marsa, 8. Lada dzień startuje przebudowa Modlińskiej od Mostu Grota do Konwaliowej, 9. Wybrano wykonawcę węzła Łopuszńska, 10. Zmodernizowano linię tramwajową z Banacha na Gocław (trwa modernizacja od Młynarskiej do dworca Wileńskiego), 11. Wielce obiecująco wypadł przetarg na centralny odcinek metra, 12. Na przebudowę Krakowskiego Przedmieścia, która wypadła znakomicie uzyskano unijną dotację, 13. Rozpoczęła się modernizacja Aleji Ujazdowskich. 14. Wybudowano kilka parkingów przesiadkowych P&R Odpowiedz Link Zgłoś
pis_to_pic Re: Jakie inwestycje ? 22.04.09, 14:35 > 1. Budowę Centrum Chopinowskiego na Tamce (po Mitexie robotę przejął Polimex-Mostostal i już praktycznie kończy inwestycję), To zasługa poprzedniej ekipy... Rok 2006 - decyzja zatwierdzająca projekt budowlany i zezwalająca na budowę Centrum Chopinowskiego. Ogłoszenie w grudniu 2006 roku przetargu na Generalnego Wykonawcę Rok 2007 - zawarcie umowy w kwietniu 2007 roku na generalne wykonawstwo z Polimex-Mostostal S.A. No to nie widzę Mitexu > 2. Budowę Centrum Nauki Kopernik, Tak to zasługa obecnej ekipy ratusza > 3. W marcu ruszyła wreszcie budowa nowej oczyszczalni na terenie Czajki z gigantyczną unijną dotacją, Jestem za oczyszczalnią, ale chyba mówiąc kolokwialnie zrobiła w balona, mieszkańców Białołęki (obietnice wyborcze). Co do saej oczyszczalni to sprawa ciągnie się od 5-6 lat, i jedyny jej plus ze nie zabrali nam dotacji. > 4. Poszerzają Wilanowską, Inwestycja była przygotowana już 2006 roku - 2 lata opóźnienia to kwestia niekompetencji ratusza > 5. Poszerzyli Modlińską od Aluzyjnej do obwodnicy Jabłonny, Jak pamiętam, to miasto spóźniło się z poszerzeniem o jakiś rok od czasu oddania obwodnicy Jabłonny. > 6. Przebudowali Poleczki, Tak, to prawda, ale budowa ulicy do wiaduktu była opóźniona, brak koncepcji połączenia poleczki z puławską = korki > 7. Budują węzeł Marsa, Po tym jak 3 lata straszyli komis, który im grał na nosie > 8. Lada dzień startuje przebudowa Modlińskiej od Mostu Grota do Konwaliowej, Opóźniona, przebudowa > 9. Wybrano wykonawcę węzła Łopuszńska, Ta inwestycja ciągnie się od ponad 8 lat - to kolejny etap. > 10. Zmodernizowano linię tramwajową z Banacha na Gocław (trwa modernizacja od Młynarskiej do dworca Wileńskiego), Inwestycja rozpoczęta w 2004 > 11. Wielce obiecująco wypadł przetarg na centralny odcinek metra, Wynik to kwestia koniunktury, mógłby być już budowany. > 12. Na przebudowę Krakowskiego Przedmieścia, która wypadła znakomicie uzyskano unijną dotację, Przebudowa, była zasługa poprzedniej ekipy w Ratuszu > 13. Rozpoczęła się modernizacja Aleji Ujazdowskich. Tak to prawda, z tym iż przed likwidacja miejsc parkingowych, miałbyć wybudowany parking pod pl. 3 # > 14. Wybudowano kilka parkingów przesiadkowych P&R Otwarto nie równa się wybudowano - inwestycje rozpoczęte przez poprzednia ekipę. Nie sprowadzałbym rozmowy do haseł, bo za chwilę stworzymy coś na kształt obecnego spotu pis-u - gdzie 50 mln itd. Możemy też zacząć tworzyć wirtualne sukcesy pt. nie przedłużenie umowy na KDT. Nadal pozostanę przy twierdzeniu iż ratusz nic nowego nie stworzył, niektóre inwestycje toczą się siłą rozpędu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SEB Re: Jakie inwestycje ? IP: *.chello.pl 22.04.09, 15:05 W sumie masz rację. Taka rozmowa na przerzucanie się hasełkami nie ma sensu. Jestem też daleki od robienia z poprzedniej ekipy L.K tzw. "czarnego luda", bo i im też się coś nie coś udało zrobić - choćby już słynne Muzeum Powstania Warszawskiego, które stało się jedną z ikon Warszawy. Obecnie do ideału bardzo wiele brakuje, choć uczciwie trzeba przyznać, że idzie to trochę lepiej, niż w latach ubiegłych. Ale z drugiej strony, jak patrzę na nasze miasto to tu jest praktycznie do przebudowy każdy metr kwadratowy ulicy, chodnika, przejścia podziemnego itd. Na to wszystko potrzeba kolejnych kilkudziesięciu lat wytężonej pracy. Niektórzy tu piszą, że chcieli by drugiego Starzyńskiego, ale taki człowiek rodzi się chyba raz na sto lat. Ja daleki jestem od defetyzmu i staram się cieszyć każdym kawałkiem nowej drogi i każdą nawet najdrobniejszą inwestycją. Nie spodziewam się nieba na ziemi, bo to nie realne,ale mam nadzieję że każda następna ekipa w ratuszu następująca po sobie będzie lepsza od poprzedniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Krępski Re: Jakie inwestycje ? IP: *.elka.pw.edu.pl 22.04.09, 16:10 > Niektórzy tu piszą, że chcieli by drugiego Starzyńskiego Starzyński był przede wszystkim wizjonerem, tworzył mapy i projekty. Dorobek inwestycyjny jego ekipy wcale nie był taki wielki, a w 1938 roku ledwie wygrał wybory. Wzdychamy do Starzyńskiego ze względu na jego bohaterstwo w wojnie obronnej 1939.... Odpowiedz Link Zgłoś
autotaks Re: Jakie inwestycje ? 22.04.09, 12:31 olejcie tego kolesia, wkleja ten tekst wszedzie gdzie sie da, tow Schetyna dali tekst ale brakuje inwencji żeby czasami coś w nim zmienić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dentysta Re: Jakie inwestycje ? IP: 77.79.228.* 22.04.09, 13:46 A to któraś z wymienionych pozycji to nie jest prawda? Tzn że co, te remonty co widzę to miraże i partyjna propaganda? Za poprzednich władz widziałem dziury, z dwojga złego (dziury i remonty) wolę remonty. BTW z całym szacunkiem, mieszkańcy Warszawy i okolic widzą że coś się dzieje, widzą że coś się zmienia więc takie pisanie "olejcie tego kolesia" może co najwyżej trafić do ludzi z innych rejonów kraju. A Ci w warszawskich wyborach głosować nie będą, więc raczej tracisz czas - "nie ten target". Odpowiedz Link Zgłoś
autotaks Re: Jakie inwestycje ? 22.04.09, 14:27 tak tak , prawda tylko że większosć z tych inwestycji została rozpoczeta o wiele wczesniej niż monarchini bufetowa objeła tron, o zakończenie inwestycji która idzie swoim torem to żadna filozofia, pozostała cześć to puste obietnice, a juz pzregieciem było jak usłuszałem kiedyś ze walcowa otworzyła pierwsza linie metra buahahahahhaha Odpowiedz Link Zgłoś
autotaks Gronkiewicz-Waltz ma inwestycyjne absolutorium 22.04.09, 09:00 "Po wyborach w 2006 r. zastaliśmy puste biurka."<<<<< heheh no ale zaraz przecież włożyliscie do nich swoje szuflady pełne ustaw...buahahha, baba która ma pustą kase a deje nagrody to chyba kończyła szkoły zarzadzania w PRL Odpowiedz Link Zgłoś
pis_to_pic Referendum - jestem na TAK. 22.04.09, 10:37 Panie speev, nie jestem pisowskim szkodnikiem w w Warszawie mieszkam od urodzenia i powiem szczerze Pani Hanna, była jedynie mniejszym złem. Jeśli chodzi o jej dotychczasowe osiągnięcia bez obłudy można powiedzieć iż są to jedynie pokazówki. Nadal tkwimy w jakimś marazmie inwestycyjnym i tam gdzie nie jest to nośna medialne sprawa nic się nie dzieje. Zdecydowanie opowiadam się za gospodarzem Stolicy, który nie będzie politykiem. Gospodarzem, który będzie miał wizje jak ma wyglądać miasto za 10, 20 czy nawet 50 lat. Gospodarzem, który będzie naciskał np na PKP na remont dworców - nie oszukujmy się są możliwości bardziej lub mniej miłe ale skuteczne. Gospodarzem, który będzie wywierał presje na władze województwa, skutecznie - można przecież zorganizować konfederacje - i powiedzieć Panie Struzik, pisaliśmy proponowaliśmy aby Pan coś zrobi z drogą do Grodziska... Można wiele wymieniać przykładów, ale takim głównym przykładem niezaradności jest remont wiaduktu przy dworcu Gdańskim. Dlaczego dopiero po podniesieniu wielkiego larum, X artykułach ratusz wpadł na pomysł budowy tymczasowego przejazdu? W ratuszu jest ponoć koordynator do spraw remontów nie wpadł na ten pomysł? Można długo pisać ale to nie jest właściwa osoba na właściwym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Referendum - jestem na TAK. IP: 195.8.217.* 22.04.09, 10:48 Zgadzam się z przedmówca w 100%! Od zcasów Prezydenta Starzyńskiego Warszawie brak jest gospodarza. A to, że HGW jest nieco lepsza od LK, to bynajmniej za mało na komplement. Ciekawe, czy kiedykolwiek w przyszłości będzie nam dane wybrać właśnie takiego gospodarza, czy już za każdym razem będziemy wybierać mniejsze zło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z zagranicy Dziury w chodniku sprzed 20 lat IP: *.science.uva.nl 22.04.09, 12:27 Ostatnio wrocilem do Warszawy - i chodnik w srodku duzego osiedla mial te same dziury co 20 lat temu. Az lza mi sie zakrecila w oku... Ulice z czasow Gomolki i Gierka zapchane 5x wieksza iloscia samochodow. Pewnie, ze to zaniedbanie wszystkich kolejnych ekip, ale i tak zenada. Przychylam sie do zdania: w miescie jest marazm. Usuncie Hanke. Rozumiem, ze dla biednego czlowieka wychowanego za komuny jedno oczko wodne w 2-milionowym miescie jest swiadectwem, ze Warszawa jest dynamiczna. Rozumiem, ze jest zatrudniona masa mlodziezowki PO, ktora wypisuje pochwaly. Ale stolica to kompromitacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lokalnie, dentysta Re: Dziury w chodniku sprzed 20 lat IP: 77.79.228.* 22.04.09, 13:50 uuu to trzeba było regularnie przyjeżdżać, widziałbyś że teraz nie jest jeszcze tak źle - w porównaniu z tym co było wcześniej. Nie mówię że jest idealnie, urzędy to urzędy i swoją bezwładność mają, kadry to też zagadnienie na dłuższy referat - ale do tej pory nie działo się _nic_ więc w porównaniu z tym cokolwiek jest już wielkim sukcesem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z zagranicy Re: Dziury w chodniku sprzed 20 lat IP: *.science.uva.nl 22.04.09, 14:07 A wiesz, dwadziescia lat temu tez ludzie cieszyli sie, jak to Warszawa zmienia sie na lepsze. Pokazywali sobie np. nowa budke z hot-dogami, albo mowili, ze juz za kilka lat bedzie metro. Rety, przeciez obecna ekipa rzadzi juz lata i pokazala, ze do niczego jest niezdolna. Nie znudzilo Wam sie czekac latami, a moze cos sie zmieni? Odpowiedz Link Zgłoś