Gość: rollo IP: *.pgi.waw.pl 28.05.09, 08:29 olać ten mostostal przy następnych przetargach. zrobili sobie antyreklame jelenie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mzb A ja wolę Mostostal, niż jakichś Turków IP: *.128.14.218.static.crowley.pl 28.05.09, 10:02 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maro29 Re: A ja wolę Mostostal, niż jakichś Turków IP: *.centertel.pl 28.05.09, 10:02 A zapłacisz dodatkowy miliard. Jak tak to nie ma sprawy niech buduje Mostostal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: A ja wolę Mostostal, niż jakichś Turków IP: *.ip.netia.com.pl 28.05.09, 10:19 dzięki naszemu kochanemu mostostalowi, drugą linię metra będziemy mieli za kolejne 25 lat Odpowiedz Link Zgłoś
junk92508 Lepiej miec pozniej a sensowna 28.05.09, 22:52 > dzięki naszemu kochanemu mostostalowi, drugą linię metra będziemy > mieli za kolejne 25 lat Wolałbym mieć parę lat później gdyby jej przebieg miał sens... Obecny plan II linii to zupełny idiotyzm.... Normalnie linie metra buduje sie gwiazdziscie ze skrzyzowaniami w głównych centrach przesiadkowych... U nas obie linie omijają 3 główne węzły komunikacyjne: Centralną, Zachodnią, Okęcie Do tego II linia idzie równolegle do PKP/SKM/WKD a powinna się z nimi krzyżować by ułatwić przesiadki!!!! I metro powinno isc w linii prostej - by jak najszybciej dowieźć ludzi z peryferii do centrum a nei wić esy-floresy. Jazda po esach to 1.5 raza dłuższa trasa i czas dojazdu... W normalnym kraju linie biegłyby raczej tak: Bemowo-Zachodnia lub Centralna -Gocław a druga: Targówek-Centralna lub Zachodnia-Ochota Proste linie i dobre przesiadki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r45 To dobrze,bo trase II linii pochodzi z lat 50-tych IP: 12.4.27.* 28.05.09, 14:00 i obecnie jest zupełnie bez sensu. Najlewpiej będzie wytyczyć ją z Bemowa do Wawra wraz z III linią z Okęcia na Białołekę od nowa , nie równolegle do istniejacych ulic, linii tramwajiwych i koleji ale skośnie , z węzłami przesiadkowymi przy stacjach kolejowych i pod skrzyżowaniami linii tramwajowych. Na Euro 2012 i tak juz się nie zdarzy więc lepiej od razu zrobić to porzadnie - zostanie na wieki. Odpowiedz Link Zgłoś