paparampa 07.06.09, 15:59 Witajcie, czy możecie polecić mi jakiś budynek, na którego dach można wejść i bezkarnie sobie na nim posiedzieć ile się chce? Szukam wysokiego budynku, no i żeby nie był na wysrankach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ipp Re: dach, na który można wejść IP: *.chello.pl 07.06.09, 16:13 Słowo "wysranki" pochodzi pewnie gdzieś spod granicy białoruskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka Re: dach, na który można wejść 07.06.09, 16:50 Ciekawe co to są te cyt: "wysranki"? Może to toy-toy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boze... Re: dach, na który można wejść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.09, 20:51 Rozumiem, że jeśli nie znacie takiego budynku, wasz głos w tym temacie nie ma sensu, tak? Wysranki, drodzy RODOWICI Warsiawiacy, to coś takiego jak obrzeża. No ale niektórzy to wyżej srają niż dupę mają... Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai68 Ech ignorant... 08.06.09, 00:29 Wysranki to wschodnie zbocze Doliny Kościeliskiej. Nie dziwne więc, że ludzie w Warszawie owych zlokalizować nie potrafią. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej28aaa Re: dach, na który można wejść 08.06.09, 07:22 Pierwszy raz widzę takie słowo: "wysranki". W dodatku jest obrzydliwe - jak można posługiwać się czymś takim w normalnym języku? Proszę się nie dziwić reakcji. I proszę nas nie obrażać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert a k..... to przecinek IP: *.aster.pl 11.06.09, 09:42 którego zapewne gęsto używasz, brawo "gościu boże" pogratulować knajackiego prymitywnego poziomu, nie rozumiem tylko czemu wyzywasz ludzi, których razi twój chamski prymitywizm od warsiawiaków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: dach, na który można wejść IP: *.aster.pl 08.06.09, 02:04 Też nie spotkałam się z takim wyrazem. Myślałam, że chodzi o jakąś dzielnicę. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: dach, na który można wejść 08.06.09, 03:16 Gość portalu: Ania napisał(a): > Też nie spotkałam się z takim wyrazem. Myślałam, że chodzi o jakąś > dzielnicę. Ludzie przyjeżdżając do Warszawy przywożą swoje słownictwo a potem się dziwią, że nie mogą się dogadać. S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o matko Re: dach, na który można wejść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.09, 10:20 A ktoś wam mówił, że nadgorliwość jest gorsza niż faszyzm? ... Może trudno wam w to uwierzyć, ale jestem rodowitą Warszawianką - tylko nie zwykłam po dachach chodzić i doszłam do wniosku, że może warto zapytać na forum - jak widać, nie warto, bo odezwali się ludzie, którzy samoocenę oraz swoją wartość budują sobie tak podrzędnymi sprawami jak pochodzenie etc. Równie dobrze moglibyście mi powiedzieć, że nie odpowiecie mi na pytanie, bo mam zielone oczy, a zielone oczy to coś okropnego. I w takim wypadku nie widzę niczego złego w obrażaniu, zwyczajnie się wam należy za prostackie podejście. Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: dach, na który można wejść 08.06.09, 10:23 Trzeba było się zapytać jak kulturalny człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
warzaw_bike_killerz Re: dach, na który można wejść 08.06.09, 10:50 Dla ciebie podrzedna sprawa jest formulowanie pytan, a swoja samoocene podnosisz uzywajac pejoratywnych nieznanych sformulowan wobec obrzez miasta. Skad znasz sformulowanie "wysranki" i dlaczego w tobie tyle fekalistycznych upodoban? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o mamo Re: dach, na który można wejść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.09, 15:31 Gdybym chciała zażartować, powiedziałabym, że to od tego, że żyję w Polsce, ale ponieważ to martwy żart, odpowiem pytaniem - dlaczego cię to interesuje? Zamierzasz przeprowadzić psychoanalizję mojej osoby poprzez światłowody? Odpowiedz Link Zgłoś
warzaw_bike_killerz Re: dach, na który można wejść 08.06.09, 17:32 W przeciwienstwie do ciebie, nim kogos zaczne obrazac, probuje wpierw zrozumiec. Niestety klopoty komunikacyjne mamy nawet przez swiatlowody - zwroc uwage, ze twoje pytanie bez wyrazu "wysranki", byloby oczywiste, proste i wymagaloby niezlozonych odpowiedzi. Z powodu dysonansu pozanwczego jaki wywolal wyraz "wysranki" uwaga skupila sie na znaczeniu oraz pochodzeniu tego wyrazu, a nie na glownej tresci pytania. W odpowiedzi na meritum nurtujace innych wylalas kolejny kubel fekalii, co dyskwalifikuje czesciowo chec udzielenia odpowiedzi. Co gorsza wraz z kazda twoja wypowiedzia, coraz bardziej obawialbym ci udzielic odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Apokleks Re: dach, na który można wejść IP: *.subscribers.sferia.net 09.06.09, 02:45 Prawie się sflustrowałem. Półtorej roku mieszkam na Wilanowie i u nas nie ma żadnych dachów. Odpowiedz Link Zgłoś
radiomis Re: dach, na który można wejść 10.06.09, 22:52 Gość portalu: Apokleks napisał(a): > Prawie się sflustrowałem. Półtorej roku mieszkam na Wilanowie i u > nas nie ma żadnych dachów. Po nastepnej półroce, kiedy bedziesz jez dwie roki mieszkal, NA WILANOWIE moze zrozumiesz, ze skoro jests NA, to musza tam byc jakies dach. Ludzie nie koga mieszkac bez dachow... Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: dach, na który można wejść 08.06.09, 15:03 Najlepiej się chodzi po dachu Biblioteki Uniwersyteckiej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o matko Re: dach, na który można wejść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.09, 15:28 Rzeczywiście jest tam miło, ale szukam czegoś, gdzie raczej nie ma ludzi. I koniecznie wysoko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek a co tam chcesz robić? seks? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.09, 00:03 jeśli tak udostepnię ci swój daszek i ptaszek tez może być Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: dach, na który można wejść IP: *.aster.pl 09.06.09, 02:39 A czy my mamy "prostackie podejście"? Jeśli nawet, to takie podejście, jakie słownictwo. Nam zarzucasz prostactwo, a sama nie masz kultury komunikowania się. Piszesz, że jesteś rodowitą warszawianką, ale gwara warszawska nie posiada takiego pojęcia, którego użyłaś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: dach, na który można wejść IP: *.aster.pl 09.06.09, 02:32 To słownictwo spokojnie można było zostawić tam, skąd się przyjechało. Odpowiedz Link Zgłoś
uzman Re: dach, na który można wejść 09.06.09, 08:49 Wysranki - gwarowe warszawskie; tereny podmiejskie, wsie Za Słownikiem Języka Polskiego PWN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: dach, na który można wejść IP: *.aster.pl 09.06.09, 20:06 Nie ma chyba czegoś takiego na naszym obszarze. Nie podaje tego ani słownik PWN, ani źródła gwary warszawskiej.Jeśli coś takiego znalazłeś, to możesz uważać za unikat. Odpowiedz Link Zgłoś
warzaw_bike_killerz Re: dach, na który można wejść 09.06.09, 20:27 przeciez nasz docent habilitowany chcial tylko sprawdzic, kto z uzytkownikow bedzie to sprawdzal w slownikach. Zakladam, ze zakladal, ze tylko Ty to zrobisz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: dach, na który można wejść IP: *.aster.pl 09.06.09, 20:45 WBK, ja zajrzałam tylko do jednego słownika ogólnego, bo chciałam mieć pewność, czy nie wprowadzam w błąd forumowiczów. Tam tego wyrazu nie ma. Nie ma też w słowniku internetowym. Gwara tego w ogóle nie posiada. Nie wiem gdzie on to znalazł. Jeśli zakładał, że będę to sprawdzać, to miał rację. W końcu dostałam jakieś zadanie domowe. Odpowiedz Link Zgłoś
uzman Re: dach, na który można wejść 10.06.09, 08:32 Pracę domową zaliczam, choć myślałem, że bardziej się pani przyłoży i sprawdzi w co najmniej 3 słownikach. Jeżeli idzie o prawidową odpowiedź, gdzie to znalazłem, to jak słusznie zasugerował pan w_b_k w skarbnicy wiedzy wszelakiej - mojej wyobraźni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: dach, na który można wejść IP: *.aster.pl 10.06.09, 21:01 Tak myślałam, że to wymyśliłeś. U nauczyciela fantasty łatwo mieć zaliczone prace domowe. Mimo tego, dziękuję za pozytywną ocenę mojego wkładu pracy w to zadanie. Większego przyłożenia się nie obiecuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Uznam mordo ty moja! IP: *.aster.pl 11.06.09, 09:43 jak tam twoja koleżanka HGW się miewa dzisiaj? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uburama Wróćmy nad jeziora IP: *.acn.waw.pl 09.06.09, 10:57 Ze strony: free.art.pl/slowegob/x8_wegor.htm Wykaz nazw polsko-niemieckich byłego powiatu węgorzewskiego Wysranki (1947) Wisranken Wiszranken Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o matko Re: dach, na który można wejść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.09, 19:10 A słyszeliście o czymś takim, jak licentia poetica? Nie? :) Tak myślałam... Odpowiedz Link Zgłoś
sonia701 Re: dach, na który można wejść 11.06.09, 22:40 Wysranki- Zalesione zbocze po wschodniej stronie Doliny Kościeliskiej w Tatrach Zachodnich. Wg.Wikipedia Wolna encyklopedia. Odpowiedz Link Zgłoś