Dodaj do ulubionych

Gorzkie żale kupców z KDT

IP: 91.208.150.* 02.07.09, 11:18
nic dodać, nic ująć... najlepiej wszystko by chieli, żeby im dac za
darmo... A mi kto da?!
Obserwuj wątek
    • ignatz Gorzkie żale kupców z KDT 02.07.09, 11:23
      Słuszne słowa, szczególnie w ostatnim akapicie.
      • Gość: kajet nie byłoby problemu, gdyby IP: 89.108.200.* 02.07.09, 11:50
        Ratusz nie zajmował się działalnością w zakresie najmu nieruchomości tylko tym,
        do czego jest powołany - zarządzaniem miastem. Uchwalić szczegółowe plany
        zagospodarowania, żeby syfu nikt nie mógł zrobić, i sprzedać to wszystko fhój!!
        handlarze terroryzują miasto - czyli nas - trochę dlatego, że ratusz przez lata
        podcierał im tyłeczek, błagał, negocjował, oferował. Prywatny właściciel dawno
        by to blaszane towarzystwo przegonił z Pl. Defilad.
        • Gość: ja Re: nie byłoby problemu, gdyby IP: 195.90.102.* 02.07.09, 16:03
          [Władze Kupieckich Domów Towarowych odrzuciły tę ofertę. Kupcy woleli krzyczeć
          do miejskich urzędników: "Zdrajcy! Może w Izraelu nam grunt dacie? Polska dla
          Polaków!".]

Wstydu nawet nie mają te ludziska. Tak jawnie pokazują swoje komunistyczne
          podejście jak to się im należy i bezczelnie wyciągają ręce do innych żądając
          pomocy! Rzeczy ogólnie nie do pomyślenia w prawdziwym kapitalizmie!
          W końcu skończył się ich czas i powszechna tolerancja dla badziewia o tandety! :)
        • Gość: ali kajet co ty wiesz IP: *.acn.waw.pl 03.07.09, 01:01
          Co ty możesz wiedzieć na temat Pl.Defilad, tam jest tylko jeden
          kawałek ziemi wolny od roszczeni, właśnie ten kawałek ziemi miasto
          chce dać ITI czyli Panu Walter, a ITI wspierało kampanie HGW, a Pani
          HGW dałą na stadion Legii prawie 500mln zł, właścicielem Legii jest
          ITI :) więc jak nie wiesz co pisać to nie pisz, Galeria Centrum ma
          Długi sięgające Kilkanaście milionów i nikt nie zamyka ich, KDT daje
          miastu 6mln rocznie za grunt. Więc może zastanów sie co piszesz, jak
          tak doskonale wiesz co miasto robiło dla KDT to ściągnij sobie Białą
          Księge w całości, Pan Jakubiak Powiedział "Chcecie ziemie na
          Pl.Defilad to kupcie sobie w przetargu", KDT chciało kupić to
          powiedzieli że nie ma Księgi Wieczystej :) ha ha ha ha
      • Gość: buzzz Re: Gorzkie żale kupców z KDT IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.09, 11:57
        Również się zgadzam. I nie rozumiem, jak to możliwe, że tak długo miasto nie
        może sobie poradzić z tą hałastrą. Od zawsze było wiadomo, że handel w tych
        halach to tymczasowe rozwiązanie, w centrum stolicy państwa nie ma miejsca na
        taką prowizorkę. Chętni na zakupy takich towarów mogli wcześniej przepychać się
        na stadionie - mogą teraz pojechać na zakupy do innej dzielnicy, a centrum
        powinno się cywilizować i pięknieć. Zupełnie mnie nie wzruszają argumenty o
        utracie miejsc pracy, i tak miasto zrobiło wiele, oferując inne lokalizacje w
        zamian, chociaż podejrzewam, że nie miało takiego obowiązku...
        • Gość: miejscownik Re: Gorzkie żale kupców z KDT IP: *.chello.pl 02.07.09, 12:09
          Brawa dla autora niniejszego artykułu za nazwanie rzeczy po imieniu.

Czekam na równie dobre opisanie chamstwa na drogach, głupich decyzji i
          "niechciejstwa" urzędników i policji w naszym mieście.

Jeszcze raz gratuluję i popieram.
    • Gość: WWA Re: Gorzkie żale kupców z KDT IP: *.chello.pl 02.07.09, 11:25
      Zgadzam się! Wywalić to ludność napływową z okolicznych wiosek, która robi
      dziadostwo w centrum Warszawy!
      • Gość: życzliwy Re: Gorzkie żale kupców z KDT IP: *.Red-213-96-7.staticIP.rima-tde.net 02.07.09, 14:21
        Centrum Warszawy jest wybitnie dziadowskie samo w sobie, Warszawiacy
        Warszawiakom to dziadostwo zaprojektowali i urządzili.
        • Gość: Warszawiak Re: Gorzkie żale kupców z KDT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.09, 17:45
          No, różnie z tymi warszawiakami budującymi rzekomo w tym rejonie. PKiN zrobił
          Lew Rudniew (urodzony w Nowogrodzie Wielkim) wedle decyzji Józefa Stalina (ur. w
          Gori) i Bolesława Bieruta (Rury Jezuickie, dziś część Lublina), Dworzec
          Śródmieście i Dworzec Centralny - Arseniusz Romanowicz (Hrubieszów), Rotundę PKO
          i Domy Towarowe - Zbigniew Karpiński (Sankt Petersburg); Złote Tarasy -
          kalifornijska pracownia architektoniczna Jerde Partnership... więc ten kawałek
          Warszawy zbudowali nam, niestety, ludzie ze wschodu.
          • Gość: Warszawiak Re: Gorzkie żale kupców z KDT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.09, 17:52
            ...i kilku kalifornijskich Amerykanów jako wisienka na torcie :)
      • Gość: jaga Re: Gorzkie żale kupców z KDT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.09, 21:46
        Pewnie sam jesteś głąbie ludnością napływową,bo gdybyś nie był,to byś
        wiedział,że powinno się pisać "tę ludność".A od ciepie na setki kilometrów czuć
        wiochą,bo tylko takie zakompleksione,przyjezdne karły mogą sięgać po argument
        miejsca zamieszkania.
        • baxa Re: Gorzkie żale kupców z KDT 03.07.09, 23:50
          Gość portalu: jaga napisał(a):

> Pewnie sam jesteś głąbie ludnością napływową,bo gdybyś nie był,to byś
          > wiedział,że powinno się pisać "tę ludność".A od ciepie na setki kilometrów czuć
          > wiochą,bo tylko takie zakompleksione,przyjezdne karły mogą sięgać po argument
          MASZ MOJE POPARCIE!
          > miejsca zamieszkania.
      • Gość: Janet Re: Gorzkie żale kupców z KDT IP: *.acn.waw.pl 03.07.09, 01:04
        Okolicznych Wiosek :) Ja mam Firme w KDT i Mieszkam w Centrum
        Warszawy :) mam 3 min do KDT, nie wiedziałem że to wieś, ciekawe
        gdzie ty mieszkasz :) bo to dopiero jest wieś :)
    • Gość: k78 kupcy równi i równiejsi IP: *.biblpubl.waw.pl 02.07.09, 11:26
      może by tak traktować wszystkich jednakowo a nie dzielić na kupców którzy swoją
      ciężką praca zapracowali na to co maja i tych krzykaczy z KDT którym się
      wszystko należy
    • Gość: lombas Gorzkie żale kupców z KDT IP: 193.46.186.* 02.07.09, 11:34
      A kogo to k...a obchodzi, to problem kupców, czas ich minął, mieli
      swoje 5 minut, kupcom juz dziękujemy, badziewie było dobre w latach
      90-tych, teraz mamy 21 wiek.
      Niemoc decyzyjno-wykonawcza ogarnęła warszawskich włodarzy...
      • Gość: badziewiara Re: Gorzkie żale kupców z KDT IP: *.acn.waw.pl 02.07.09, 11:42
        badziew jest wszędzie,także w sklepach w Złotych Tarasach czy dawnych DC problem
        istnieje. Mnóstwo ludzi w hali kupowało co dowodzi, że nie tylko sprzedający tam
        chcą handlować ale ktoś chce kupować widać nie wszystkich stać na sklepy w
        zakresie cenowym ESPIT itp.
        miasto dopiero od grudnia ma jasną opinię wcześniej inaczej się z tymi kupcami
        umawiało, istnieje problem odpowiedzialności za decyzje władz sprzed kilku lat
        które mówiły co innego
        Hala Gwardii jest obiektem zabytkowym i były powody z tym związane dla których
        nie chcieli tej lokalizacji
        ludzi z prowincji w warszawie jest znacznie więcej niż miejscowych...
        gdyby miasto było drożne Maximus byłby super ja nie pojadę tam kupować bo nie
        mam tyle czasu!
        XXI wiek to przeciekające złote tarasy, odpadające guziki z kurtek C&A? i 300 zł
        za spódnice? - ja podziękuję
        • Gość: bunio Re: Gorzkie żale kupców z KDT IP: *.wip.pl 02.07.09, 12:21
          Tak naprawde to ja nie wiem o co ci chodzi. Nikt im nie zabrania
          handlowac tanio i w dogodnym miejscu. Jednak wszystko ma sie odbywac
          w ramach prawa. W Warszawie każdy nagina prawo i dlatego Warszawa
          wygląda jak wygląda, a więc stragany ze sznurówkami, Szpetne hale na
          placu defilad, tysiące bilbordów przy ulicach i cale budynki pokryte
          płachtami.
          KDT jest częścią tego nielegalnego syfu który szpeci nasze miasto
        • Gość: Kacha Re: Gorzkie żale kupców z KDT IP: 213.25.125.* 02.07.09, 12:25
          no nie bądź tak negatywnie nastawiona na ESPRIT,
          ja wolę zapłacić za bluzkę 50zł na przecenie w espricie,
          niż zapłacić tyle samo za farbujący chiński badziew...
          raz już kupiłam coś w KDT i nie polecam,
          a naprawdę warto poszukać tańszych i lepszych gatunkowo rzeczy,
          nie tylko w esp.
        • Gość: buzz Re: Gorzkie żale kupców z KDT IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.09, 12:37
          Owszem - towary w sklepach tzw. firmowych często nie są najwyższych lotów, ale
          można tam kupić fajne rzeczy w przystępnych cenach, spódnicę można kupić
          spokojnie za 60, 70 czy 100 zł, a nie za 300, czyli w cenach podobnych jak
          bezguście w kadetach. Przytaczany ESPRIT rzeczywiście jest drogi, ale są inne
          marki w porządnych sklepach, w których można w normalnych warunkach wszystko
          spokojnie obejrzeć, przymierzyć i dokładnie się przejrzeć w przyzwoitej
          przymierzalni, w tych sklepach można czuć się swobodnie, nikt nie obraża się na
          Ciebie, kiedy coś przymierzysz, ale nie zdecydujesz się na zakup. To nie wymysł
          - kilka razy próbowałam coś kupić w kdt i za każdym razem miałam nieprzyjemne
          wrażenia.
      • Gość: ronin Na kupców to Janosik napadał, a to zwykli IP: *.adsl.inetia.pl 02.07.09, 11:54
        handlarze! Dlaczego miasto od lat daje się terroryzować takim motłochom jak kdt czy stadion dzięsięciolecia? Jakoś jest tyle sklepów w mieście i nikt nie przejmuje się ich losem i nie stosuje dla nich żadnych preferencyjnych warunków!
    • Gość: piston a kiedy władze miasta mają zamiar IP: *.aster.pl 02.07.09, 11:39
      przestać tolerować fakt, że od pół roku handlują tam bezprawnie?
      • Gość: badziewiara Re: a kiedy władze miasta mają zamiar IP: *.acn.waw.pl 02.07.09, 11:47
        ps. miasto zarabiało na tych kupcach pieniądze, płacili regularnie
        jakoś nie widzę żeby hale markpolu zniknęły pomimo, że dawno wysiedlone
        a miasto np. rozstrzyga konkurs na węzeł na Łopuszańskiej po czym orientuje się,
        że problem gruntów nieuregulowany! ot dopiero fuszera
        • Gość: bunio Re: a kiedy władze miasta mają zamiar IP: *.wip.pl 02.07.09, 12:28
          Jak to nie znikneły hale marcpolu?
          Kiedy ty byłeś ostatnio w centrum?
        • Gość: Prahnitz Re: a kiedy władze miasta mają zamiar IP: 212.244.73.* 02.07.09, 12:47
          > a miasto np. rozstrzyga konkurs na węzeł na Łopuszańskiej po czym
          > orientuje się że problem gruntów nieuregulowany! ot dopiero fuszera

Specustawa drogowa pozwoli miastu szybko przejąć tereny.

• Gość: o2 Re: a kiedy władze miasta mają zamiar IP: *.acn.waw.pl 02.07.09, 16:19
          > jakoś nie widzę żeby hale markpolu zniknęły pomimo, że dawno
          > wysiedlone

Ale gostek buhahaha .... człowieku - tych hal już nie ma parę tygodni!
    • Gość: pepe Gorzkie żale kupców z KDT IP: *.centertel.pl 02.07.09, 11:44
      oferty z miasta dla kupców... NIE BYŁO ŻADNYCH! informacje z miasta
      to kłamstwa mające na celu przedstawienie kupców w złym świetle
      • Gość: Ika Re: Gorzkie żale kupców z KDT IP: 80.50.127.* 02.07.09, 11:48
        nawet jeśli nie było - to co z tego? Z końcem grudnia skończyla Ci
        sie dzierżawa, wiedziałeś o tym od dawna, mogłes się rozejrzeć za
        nową miejscówą.
        Gó... mnie obchodzi, że ty KUPCU - bez kasy fiskalnej, nie chcacy
        wystawić nawet głupiego rachunku, nie uznający żadnej reklamacji,
        handlujący podróbami i badziewiem rozwalającym sie po pierwszym
        praniu- nie masz gdzie pójść. Musisz zwolnic tę biedną studentke na
        umowę zlecenie za 1000 pln, zwinąć biznes i wziąc sie za robotę.
        Powodzenia.
        • Gość: pepe Re: Gorzkie żale kupców z KDT IP: *.centertel.pl 02.07.09, 12:05
          Mam kase fiskalną, przyjmuje też płatnośći kartą kredytową, towar
          mam polskiej produkcji. Zapraszam na zakupy
          • Gość: bunio Re: Gorzkie żale kupców z KDT IP: *.wip.pl 02.07.09, 12:23
            Chętnie do ciebie przyjde na zakupy ale jak będziesz handlował w
            miejscu do tego przeznaczonym. Nielegalny i paskudny blaszak nie
            jest takim miejscem.
            • Gość: pepe Re: Gorzkie żale kupców z KDT IP: *.centertel.pl 02.07.09, 15:41
              blaszak jest obiektem tymczasowym,kupcy nie walczą o to by w nim
              pozostać, ale o umożliwienie spółce kdt( w której zresztą miasto
              posiada udziały) budowy obiektu docelowego ZA PIENIĄDZE SPÓŁKI
              • nessie-jp Re: Gorzkie żale kupców z KDT 02.07.09, 16:08
                > posiada udziały) budowy obiektu docelowego
                > ZA PIENIĄDZE SPÓŁKI

Czy spółka ma ziemię? Bo jak nie kupiła ziemi, to co, na cudzym się chce
                budować? Na cudzym to nawet toi-toiki nie możesz postawić, "kupcze" od siedmiu
                boleści.

Ciekawe poza tym, skąd niby spółka ma te pieniądze, skoro tacy biedni ci kupcy,
                że nawet kas fiskalnych nie mają.
              • Gość: rawel7 Re: Gorzkie żale kupców z KDT IP: *.centertel.pl 02.07.09, 16:43
                Ludzie a kto Wam budowac broni. Kupujecie działkę, stawiacie
                pawilon, handlujecie i miasto nie ma wtedy nic do Was. No ale jeżeli
                wynajmujecie od miasta działkę to nie dziwcie się że Wam umowy nie
                przedłuży.
                Na co liczyliście i liczycie?? Ile miał stać TYMCZASOWY blaszak gdy
                go wybudowano a jak długo stoi???Rozumiem że to też wina miasta że
                nie wygonili Was po roku tylko ciągle przedłużali umowę a Wy
                kompletnie nie wiedzieliście że budowla jest tymczasowa.
                Według mnie te kilka lat to bardzo długi okres aby samemu zadbać o
                swoje interesy
          • Gość: Mati Re: Gorzkie żale kupców z KDT IP: 91.208.150.* 02.07.09, 15:12
            Mam nadzieję, że już długo nie pohandlujesz...
      • Gość: loopino Re: Gorzkie żale kupców z KDT IP: *.spec.waw.pl 02.07.09, 12:15
        kupców w złym świetle?? człowieku o czym Ty mówisz, to ci pseudo handlowcy z
        Azji i Pcimia dolnego stawiają się w złym świetle [ale to i tak za mało
        powiedziane i za delikatnie. oni nie są ponad prawem !!!!
      • Gość: wawer Re: Gorzkie żale kupców z KDT IP: *.pragapld.waw.pl 02.07.09, 12:44
        No wybacz, ale osobiscie widzialem liste ...

Nie kłam. Po prostu.
    • Gość: Wojtek Gorzkie żale kupców z KDT IP: 81.210.82.* 02.07.09, 11:51
      Panie Redaktorze,

BRAWO!! Brawo i za odwagę i za prezentowanie głosu większości
      mieszkańców tego miasta!

Trzymajcie rękę na pulsie i nie dajcie się zmanipulować krzykaczom
      • Gość: handlarz Re: Gorzkie żale kupców z KDT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.09, 22:19
        Wielka szkoda że Pan Redaktor GW nie wspomniał o torpedowaniu przez Ratusz
        wszystkich kroków które czyniliśmy w celu utrzymania miejsc pracy poprzez budowę
        nowego obiektu . Po rezygnacji z lokalizacji na pl.Defilad prezydent Jakubiak
        obiecał wystawić w przeciągu najwyżej trzech miesięcy interesujący nas teren
        (zaproponowany przez Jakubiaka na Radzie Warszawy) na sprzedaż w drodze
        przetargu. I co z tych obietnic ? Minęło ponad trzy m-ce i nic. Artykuł z
        Wyborczej powinien nosić tytuł "Wieści z Ratusza" bo to jasne że działają grupy
        interesu które chcą wyeliminować KDT z rynku a GW bierze w tym czynny udział .
        Na miejscu Markpolu już są planowane nowe miejsca parkingowe a miało być tak
        pięknie. Tak więc nie mówcie mi drodzy ziomkowie że przez czas potrzebny na
        realizację nowego KDT (ok.2 lat)nie moglibyśmy działać w obecnej hali bo i na
        tym terenie nic ciekawego nie będzie się działo. To Ratusz zwodził nas przez
        tyle lat obietnicami możliwości inwestowania na pl. Defilad . Ponieśliśmy
        olbrzymie koszty projektu , straciliśmy wiele czasu na przygotowania i
        ustalenia związane z budową , nagle w październiku z niewiadomych przyczyn
        wszystkie ustalenia szlag trafił , ale o tym już Pan Dziennikarzyna nie
        wspomniał - to jest właśnie obiektywizm jakim ostatnio "szczyci" się lubiana
        kiedyś GW. I kiedy to Pan słyszał z naszych ust te antysemickie hasła ? Moim
        zdaniem to Pan podrzega do nienawiści rasowej a to jest karalne młody człowieku
        , Ty też kiedyś będziesz w trudnej sytuacji i mam nadzieję że Ci dokopią tak jak
        i nam bez względu na to kto ma rację. Siła propagandy jaką ma GW jest bardzo
        duża , szkoda tylko że jest wykorzystywana przeciwko ludziom w interesie pewnych
        grup interesu. Gratuluję ,idzie Wam to doskonale.
        • Gość: Prahnitz Re: Gorzkie żale kupców z KDT IP: 212.244.73.* 03.07.09, 17:10
          > Wielka szkoda że Pan Redaktor GW nie wspomniał o torpedowaniu przez
          > Ratusz wszystkich kroków które czyniliśmy w celu utrzymania miejsc
          > pracy poprzez budowę nowego obiektu.

A co, bazary w Warszawie zaorali, że nie ma już gdzie iść? Proszę nie jęczeć o
          braku miejsc pracy - nikt na to nie da się złapać. W mieście jest masa lokali do
          wynajęcia, a chociażby Różycki świeci pustkami. Władze miasta zachowują się
          właściwie - nie dają się terroryzować. MIELIŚCIE NA UPORZĄDKOWANIE SWOICH SPRAW
          5 LAT. I co? I nic, oprócz kwękania. Sąd przyznał miastu rację. Miasto nie ma
          obowiązku czegokolwiek obiecywać i pomagać jakiejkolwiek grupie biznesu.
          • Gość: Rychu Re: Gorzkie żale kupców z KDT IP: *.spray.net.pl 03.07.09, 23:55
            Dokladnie. Przebimbali swoj czas i teraz mysla, ze powarcza i obecne
            wladze jak poprzednie sie przestrasza. Koniec. Wypad.
    • Gość: PiotrasW Handlarze a nie kupcy IP: 193.201.167.* 02.07.09, 12:07
      Skoro handlarze maja jeszcze kase na bilbordy to znaczy ze nie jest
      tak zle.
      Robia z siebie idiotow, nagle po pol roku siedzenia tam nielegalnie
      obudzili sie ze nie maja gdzie isc... jak mi przykro!!!!
    • kotryna Re: Gorzkie żale kupców z KDT 02.07.09, 12:08
      Największym skandalem jest to, że miasto toleruje łamanie prawa i
      nie usuwa tych krzykaczy siłą. Za łeb i na ulicę. Nie podoba się -
      to wracać do domu!
      • Gość: loopino Re: Gorzkie żale kupców z KDT IP: *.spec.waw.pl 02.07.09, 12:17
        św. słowa handlarze to za delikatnie powiedziane to są bazarówy
        najpośledniejszego sortu
    • Gość: Piotr Gorzkie żale kupców z KDT IP: *.chello.pl 02.07.09, 12:16
      Zgadzam się w zupełności. Zburzyć KDT. Nie dajmy się terroryzować
    • Gość: DdM Re: Gorzkie żale kupców z KDT IP: *.chello.pl 02.07.09, 12:33
      Odpowiedź na pytanie z bilboardu nasunęła mi się od razu: Nie ratusz poniesie
      koszty tych pracowników tylko gminy, urzędy miasta, starostwa i inne sołectwa, w
      których zameldowani są "kupcy".
    • Gość: gospodarz Mamy pewną prawidłowość działania IP: *.wip.pl 02.07.09, 12:33
      1 Marcopl, 2 Dom Gmurków, 3 Komis Bogdan Car, 4 KDT
      Jak jeszcze wywala bazar przy PKS Stadion to naprawde będe pełen
      podziwu dla władz.
      Widac że miasto zaczyna miec gospodarza
      • Gość: Hihi Re: Mamy pewną prawidłowość działania IP: 85.222.87.* 02.07.09, 12:42
        Bazar zniknie do końca roku zgodnie z umową podpisaną z Narodowym Centrum Sportu.
      • Gość: Brawo HGW! Re: Mamy pewną prawidłowość działania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.09, 13:03
        Gość portalu: gospodarz napisał(a):

> 1 Marcopl, 2 Dom Gmurków, 3 Komis Bogdan Car, 4 KDT
        > Jak jeszcze wywala bazar przy PKS Stadion to naprawde będe pełen
        > podziwu dla władz.
        > Widac że miasto zaczyna miec gospodarza

Nic dodac, nic ujac. OBY TAK DALEJ.
    • blotto nic dodac, nic ujac 02.07.09, 12:58
      wystarczyloby tylko to.
      wszyscy sie ciesza z waszej wyprowadzki!!

"To już naprawdę zakrawa na kabaret. Kilkuset ludzi terroryzuje całe miasto
      swoimi szlochami o krzywdzie, jaką rzekomo jest zamknięcie kilku kramów ze
      sportowymi butami i używanymi telefonami komórkowymi. Do licha! Jak nie podobają
      się wam sklepy, które wam proponowano, to sami znajdźcie sobie lepsze i
      przestańcie nam wreszcie zawracać głowę."
    • Gość: Funky Kupcy?? To zwykli handlarze tandeta. Wypier***c ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.09, 13:02
      Juz dosc mam tego SYFU i halasu, ktory robicie wkolo siebie.
    • Gość: gość Gorzkie żale kupców z KDT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.09, 13:12
      Bardzo dobrze powiedziane. Wreszcie ktoś napisał to co myślą o tym
      warszawiacy. To nie jest miejsce dla takiego handlu i nie może być tak że
      kilkaset osób blokuje rozwój centralnego punktu stolicy.
    • Gość: Adam wymiociny wśowego redaktorzyny IP: 10.201.58.* 02.07.09, 13:21
      autor tego pawia za wszelka cene wciska ze to KDT zawraca nam glowe
      a to On sie poci i meczy zeby zarobic na tych wypocinach. Temat KDT
      jest skonczony 21 lipca wchodzi komornik i zegnamy tych panstwa.
      • Gość: meloman Re: wymiociny wśowego redaktorzyny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.09, 19:47
        Zanim coś napiszesz,to wróć do podstawówki na język polski."Wsiowego" a nie
        "wśowego" nieuku.
    • uzman Jestem za KDT! 02.07.09, 13:32
      KDT chrystusem handlu!
      • Gość: xopel Jestem obok KDT... IP: *.acn.waw.pl 02.07.09, 15:26
        w dniu wejścia komornika i filmował będę tą radosną chwilę!!
        • Gość: sirraf Re: Jestem obok KDT... IP: 62.29.174.* 03.07.09, 08:06
          Słowo daję - będę szukał Twojego filmu na youtube. Bo sceny
          podejrzewam będą naprawdę "emocjonujące", a zarazem skończy się
          ostatni akt sztuki pod nazwą KDT.
          • Gość: xopel Re: Jestem obok KDT... IP: *.acn.waw.pl 03.07.09, 09:21
            Gwarantuję Ci, że wrzucę ten film na Youtube. Powiem Ci więcej - wiem, że z
            podobnym pomysłem wybiera się tam większa grupa ludzi. Może nie wszyscy z
            zamiarem filmowania, ale fotki też będą wspaniałą ucztą! :)
      • Gość: Pałac Kultury Re: Jestem za KDT! IP: *.acn.waw.pl 02.07.09, 16:24
        Ja też jestem za KDT.
        • Gość: Ania Re: Jestem za KDT! IP: *.aster.pl 02.07.09, 22:54
          Zależy od której strony patrzeć.
      • Gość: Mr.D Re: Jestem za KDT! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 00:20
        To żeś napisał.
    • jg46889 Re: Gorzkie żale kupców z KDT 02.07.09, 13:43
      Nikt nie poniesie kosztów bezrobocia handlarzy, bo większość z nich pracuje na
      czarno i nie ma prawa do zasiłków.
      Poza tym bez pracy nie zostaną, zawsze mogą przenieść handel na inny bazar.
    • Gość: EUROpejczyk Pałami motłoch traktować! IP: 85.222.87.* 02.07.09, 13:48
      Nie gorzkie żale, białe księgi i mediacje a żandarmia pała w handlarski pysk i
      buldożer rozjeżdżający tę halę. To są prawidłowe metody przywracania porządku
      naruszanego przez handlarską mierzwę.
    • toshiro32 Gorzkie żale kupców z KDT 02.07.09, 13:49
      Szczyt bezczelności handlarzy. W jakim państwie prawa byłoby to
      tolerowane. Pół roku umowy już nie ma a oni ciągle handują. Pogonić tą
      bandę cwaniaczków i obciążyć karami!
    • Gość: gh67 Dobry tekst, brawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.09, 14:03
      A tak z czystej ciekawości - może by tak ktoś sprawdził ilu z tych rzekomych sprzedawców/właścicieli stoisk pomeldowanych jest w Warszawie, myślę, że wynik byłby interesujący...
      • Gość: bolo Re: Dobry tekst, brawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 08:16
        > A tak z czystej ciekawości - może by tak ktoś sprawdził ilu z tych rzekomych sp
        > rzedawców/właścicieli stoisk pomeldowanych jest w Warszawie, myślę, że wynik by
        > łby interesujący... A ilu zamieszkujących i pracujących w Warszawie jest tu
        zameldowanych , podejrzewam że wynik byłby interesujący.
    • Gość: kari jesteśmy za kupcami z KDT!!! IP: *.centertel.pl 02.07.09, 14:56
      Pojęcia nie mają autorzy tych "antykupieckich" treści przeciw
      kupcom,co jeden z drugim śledząc tylko i wyłączne nagłaśniane przez
      media propagandowe hasła może powiedzieć o kupcach i ich sytuacji???
      zamiast krytykować i obrazać kupców może warto czasami też posłuchać
      drugiej strony ,a nie tylko posadzić tyłek przed tv i słuchać to co
      mają do powiedzenia stronnicze media kierowane przez widamo jaką
      personę,kolejną ciekawostką jest to,że większośc z tych
      niby "przeciwników" sami kupują w KDT sportowe buty lub używane
      telefony o których była wyżej wzmianka,śmiać mi się chcę jak czytam
      te marne wypoiny drugorzędnego redaktorka który dostał przykaz z
      góry na publikację takiego paszkwila ,bo jak nie to z pracy
      wyleci...ludzie.przejrzyjcie na oczy!!!!
      • Gość: blt Re: jesteśmy za kupcami z KDT!!! IP: 217.153.235.* 02.07.09, 15:00
        czego tu sluchac? umowa sie skonczyla? skonczyla. wiec do widzenia.
      • Gość: xx Re: jesteśmy za kupcami z KDT!!! IP: 94.124.17.* 02.07.09, 15:03
        koleś, jakoś nie jest tak, że cała Warszawa zaopatruje się w KDT.
        Rzekłbym, że raczej przyjezdni.
        To coś na prawdę nie powinno stać przy dwóch głównych ulicach miasta.

Chyba, że dla ciebie ideałem sa miasta w Turkmenistanie czy Bangladeszu a nie w Europie.
      • Gość: Mati Re: jesteśmy za kupcami z KDT!!! IP: 91.208.150.* 02.07.09, 15:19
        Hahahahaha.. tak na pewno wszedzie układy, wszyscy przeciwko biednym
        kupcom.. Sorry bazarnikom... Sprzysiegli się, kłamią, to na pewno
        jakieś układy są :D
        No juz... zwijaj swój kramik i do domu... Ziemniaki kopac...
        • Gość: frania Re: jesteśmy za kupcami z KDT!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.09, 21:58
          A co sam nie dajesz już rady.Czy nie masz czasu,bo krowy musisz wydoić i świnie
          nakarmić?
      • Gość: bunio Przeglądam na oczy IP: *.wip.pl 02.07.09, 15:19
        I wiesz co widzę?
        Widze blaszanaego wieloryba w srodku miasta. Widze coś czego nie ma
        w żadnym cywilizowanym mieście Europy.
        Widze też grupe ludzi ktorzy od wielu lat mając świadomość konca tej
        hali nie zrobili nic aby znaleźć nowe miejce to handlu.
        Widze grupe cwaniaków którzy od lat robia ten sam numer i krzykiem
        wywalczają swoje interesy. Gdybym im zależało to juz dawno starali
        by sie dorobić nowej hali w innym miejscu.

A teraz powiedz mi co ty widzisz
        • Gość: gonzo Re: Przeglądam na oczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.09, 21:31
          A ja widzę,że nie umiesz nieuku pisać po polsku.W tym języku są także takie
          litery jak np."ę".
      • Gość: warszawiak Może jakieś konkrety? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.09, 15:20
        > Pojęcia nie mają autorzy tych "antykupieckich" treści przeciw
        > kupcom,co jeden z drugim śledząc tylko i wyłączne nagłaśniane przez
        > media propagandowe hasła może powiedzieć o kupcach i ich sytuacji???

Mędzić każdy potrafi - co konkretnie jest w sytuacji kupców o czym nie wiemy?
      • Gość: Ika Re: jesteśmy za kupcami z KDT!!! IP: 80.50.127.* 02.07.09, 15:36
        Mają pojęcie, mają. Pracowałam tam przez miesiąc.

U takiego, co to miał jedno miejsce w maximusie, drugie w KDT. W
        Maximusie to samo sprzedawał 30% taniej. A narzuty miał rzędu
        100,150%, w skrajnych przypadkach nawret 400%. Fajne ciuchy?
        Owszem, wyglądały fajnie. Wiem, że było to najgorsze badziewie,
        pruło sie już przy wyjmowaniu z kartonu.
        Kasa fiskalna była. I co z tego? Schowana, wyłaczona; kasy działały
        tylko w kioskach z fajkami, choć i tak nie wszystko nabijali.
        I wcale nie było tanio, koszulki po 30, 40 pln - to ja już wolę
        jakiegoś Orsaya za te same pieniądze.

Zarobiłam 1 tys. harując 7 dni w tygodniu po 12 godzin ( umowa/
        zlecenie). Cały czas wisiało ogłoszenie przyjmę do pracy.

Klientów miałam kołowac jak sie da. Nie wystawiać rachunków do
        butów, chyba że na żądanie. Faktury - zapomnij. Miałam grac
        idiotkę, że nie umiem wystawić.

Szef mieszkał w Piasecznie, przyjeżdżał dwa razy w tygodniu, pytał
        jak idzie biznes, narzekał ze marnie i pojechał sobie. Kupiec.
      • nessie-jp Re: jesteśmy za kupcami z KDT!!! 02.07.09, 15:40
        > zamiast krytykować i obrazać kupców może warto czasami też posłuchać
        > drugiej strony

Słucham. I niestety słyszę głównie kłamstwa, wyrzuty, darcie szat i pokazywanie
        blizenek, absurdalne argumentacje, że kas fiskalnych nie ma, bo macie za niskie
        obroty, ale na to, żeby dom handlowy w centrum Warszawy postawić to was stać, a
        jakże.

Jakoś wszyscy inni kupcy w Warszawie
        • Gość: zorro Re: jesteśmy za kupcami z KDT!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.09, 21:37
          Z tych tysięcy innych warszawskich kupców,to widzę tylko zagraniczne
          galerie,które-przy pomocy pani prezydent-chcą wysłać w kosmos polskich kupców.I
          wtedy dopiero będą mogli przyszaleć i sprzedawać byle co za nie wiadomo jaką kasę.
          • nessie-jp Re: jesteśmy za kupcami z KDT!!! 02.07.09, 23:35
            Gość portalu: zorro napisał(a):

> Z tych tysięcy innych warszawskich kupców,to widzę tylko zagraniczne
            > galerie

To rozejrzyj się lepiej. Ja nie mam problemu z kupowaniem polskich produktów
            polskich firm (nie chińskiej tandety) od polskich kupców (nie handlarzyn).
            • Gość: zorro Re: jesteśmy za kupcami z KDT!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 00:41
              Albo ci się tylko wydaje,że to,co kupujesz jest polskie,wyprodukowane w Polsce i
              przez Polaków.
              • nessie-jp Re: jesteśmy za kupcami z KDT!!! 03.07.09, 15:43
                Gość portalu: zorro napisał(a):

> Albo ci się tylko wydaje,że to,co kupujesz jest polskie,wyprodukowane w Polsce
                > i
                > przez Polaków.

A może tobie się tylko wydaje, że KDT to taki rdzeń polskości łojczyźnianej...?
          • Gość: Ola Re: jesteśmy za kupcami z KDT!!! IP: *.chello.pl 03.07.09, 16:01
            Ale to o polskich kupcach, to chyba nie o tych z KDT? Tam co drugi kaleczy
            polski język. I towar też bynajmniej nie w Polsce produkowany.
      • baxa Re: jesteśmy za kupcami z KDT!!! 03.07.09, 23:54
        Gość portalu: kari napisał(a):

> Pojęcia nie mają autorzy tych "antykupieckich" treści przeciw
        > kupcom,co jeden z drugim śledząc tylko i wyłączne nagłaśniane przez
        > media propagandowe hasła może powiedzieć o kupcach i ich sytuacji???
        > zamiast krytykować i obrazać kupców może warto czasami też posłuchać
        > drugiej strony ,a nie tylko posadzić tyłek przed tv i słuchać to co
        > mają do powiedzenia stronnicze media kierowane przez widamo jaką
        > personę,kolejną ciekawostką jest to,że większośc z tych
        > niby "przeciwników" sami kupują w KDT sportowe buty lub używane
        > telefony o których była wyżej wzmianka,śmiać mi się chcę jak czytam
        > te marne wypoiny drugorzędnego redaktorka który dostał przykaz z
        > góry na publikację takiego paszkwila ,bo jak nie to z pracy
        > wyleci...ludzie.przejrzyjcie na oczy!!!!
        PRZEJRZAŁAM ,OGÓLNIE SZKODA MI WAS BO WIEM CO ZNACZY UTRATA PRACY.
    • Gość: hurra Gorzkie żale kupców z KDT IP: 94.124.17.* 02.07.09, 15:01
      nareszcie!

Ekipie PIS udawało się tylko groźnie mówić, aby potem ulegać straganiarzom ("kupcom"). A Hanka wywaliła Marcpol, stadion i teraz KDT. Wreszcie koniec tandety w najlepszym miejscu miasta.

Dla jasności - miejsce na stragany jest, ale nie w miejscu, gdzie powinny stać ekskluzywne sklepy. Dlatego, że miasto powinno być administrowane z głową i najlepsze miejsca powinny generoać dla miasta duzy zysk.
      • Gość: sax Re: Gorzkie żale kupców z KDT IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.07.09, 17:59
        Wywaliła Marcpol???? ty ćwoku. Hanka przedłużyła jego istnienie o 2 lata po tym
        jak przegrał sprawę sądową właśnie z PIS. Mało tego dała mu w dzierżawę na 29
        lat teren na budowę parkingu podziemnego na pl.defilad. Widzisz jaki jesteś tępy
        cep!!!!
    • Gość: Maro4000 Gorzkie żale kupców z KDT IP: 213.76.128.* 02.07.09, 15:05
      Handlarze mają po kilka stoisk w różnych punktach Warszawy i
      okolicach. Zawracają głowę i nie chcą się pozbyć jednego ze źródeł
      dochodu. Taka prawda. Niech komornik robi swoje. Dosyć bezprawia i
      samowolki w centrum Warszawy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka