Dodaj do ulubionych

Wilanów zamyka park dla zwiedzających

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 12:25
Zaścianek, buractwo i nieliczenie się z ludźmi

Urzędasy! To WY jesteście dla ludzi, a nie ludzie dla was. Wsłuchajcie się w potrzeby ludzi!
Obserwuj wątek
    • Gość: Gatsby Wilanów zamyka park dla zwiedzających IP: *.ghnet.pl 17.07.09, 12:26
      no tak, ruch rowerowy to prawdziwa zakała i zagrożenie społeczne....
    • dorasia Wilanów zamyka park dla zwiedzających 17.07.09, 12:29
      No i o tę kasę od "ruchu turystycznego" przecież chodzi. Smutno tylko będzie,
      jak ruch turystyczny oleje Wilanów i przeniesienie do darmowego Powsina.
    • malwina666 panie wicedyrektorze 17.07.09, 13:02
      chętnie zafunduję Muzeum estetyczne i trwałe tabliczki pokazujące drogę do kas
      od pozostałych trzech furtek. I nikt nie będzie błądził. Dobry pomysł, prawda?
    • Gość: Jacek Płatny syf w Wilanowie IP: *.merinet.pl 17.07.09, 13:03
      Dyrekcja wstydziłaby się swoich działań... Najpierw żądali pieniędzy za wstęp do
      ogrodów pałacowych, które od lat przypominają rozkopany plac budowy - sterty
      piachu, ziemi, porozkładane kamienne elementy i zapuszczona zieleń, a do
      kompletu nagromadzenie śmieci pływających w stawie! Wielka mi atrakcja! A teraz
      do kompletu zachciewa się im pobierać opłaty za wejście do ogólnodostępnego do
      niedawna parku przed Pałacem! Wiocha i obciach! Może należałoby zbojkotować to
      niby-muzeum, to się nauczą podejścia do ludzi...
      • the_dzidka Re: Płatny syf w Wilanowie 17.07.09, 13:58
        Czytaj uwaznie! Do parku przed pałacem wstęp jest nadal bezpłatny!
        • jan-w Re: Płatny syf w Wilanowie 17.07.09, 15:08
          Do parku wstęp jest bezpłatny tylko dla tych którzy o tym wiedzą. Turysta wchodzący do ogrodzonego rejonu widząc napis "Kasa" sądzi że musi kupić bilet.

A dla nie znających dokładnie tego miejsca - panorama zagrodzonego przez dyrektora terenu gdzie nie wolno jeździć rowerem. Widoczne przed bramą stojaki na rowery, zostały usunięte i schowane za budynkiem kasy.
          www.zumi.pl/50220,VRT_TRIP,Palac_w_Wilanowie,1,wizytowka_warstwy.html
    • blinski Wilanów zamyka park dla zwiedzających 17.07.09, 13:30
      pan dyrektor chce 'porządkować ruch zwiedzających'.. co oznacza w tym przypadku nic innego jak oznajmienie im: 'buraki głupie, chodzicie źle! ja was nauczę, jak macie chodzić. ja tu jestem dyrektor i ja wiem lepiej, jak się zwiedza parki'. twierdzenie przy tym, że zrobił im przysługę, bo błądzą w poszukiwaniu kas, to szczyt hucpy - aż się roześmiałem kiedy to czytałem, takie to bezczelnie nonsensowne. ktoś liczył tych błądzących, doniósł o istnieniu w ogóle takiego problemu? czy te same tabliczki kierujące do kas, które widzą teraz na zamkniętych furtkach, inaczej spełniałyby swoją rolę wisząc na otwartych? moim zdaniem chodzi o zmuszenie ludzi do przechodzenia obok kas, rozumując tak, że pewnie wtedy więcej kupi bilet. a kiedy okaże się, że pomysł się nie sprawdził, wprowadzi się opłaty obowiązkowe.
    • Gość: zwykły Warszawiak Wilanów zamyka park dla zwiedzających [BZDURA] IP: *.acn.waw.pl 19.07.09, 13:43
      Artykuł jest pozbawiony logiki, autor zaś nie posiada minimalnej
      nawet wiedzy merytorycznej. Tytuł ma formę nagonki i w swej treści
      jest kłamstwem, co potwierdza dalsza część atrykułu.

Nasuwa się pytanie, czy pan reporter pisze na zlecenie spadkobierców
      Państwa Branickich?
      • Gość: jakub szela Re: Wilanów zamyka park dla zwiedzających [BZDURA IP: 89.108.213.* 19.07.09, 15:29
        No właśnie! Już nie długo pocałujecie klamkę, albo sygnet jaśnie wielmożnego
        hrabię Branickiego, albo jego chciwych spadkobierców.
    • sine.ira Re: Wilanów zamyka park dla zwiedzających 20.07.09, 23:20
      Nie mogę się w tym połapać, muszę sprawdzić na własne oczy jak to wygląda i
      gdzie są te ogrodzenia. Dyrektor mówi o jakichś "bocznych alejach wytyczonych na
      przedpolu w latach powojennych", a ja mam przed sobą plan Wilanowa z roku ok.
      1900 i widzę że tu są boczne aleje. Zresztą już w latach 20. XIX w. była boczna
      aleja, prowadząca do bramy pałacu nie wprost a pod skosem, a zaraz przed
      ogrodzeniem biegła na skos droga z Czerniakowa do Powsinka.
    • Gość: Robert71 Wilanów zamyka park dla zwiedzających IP: *.kosson.com 03.08.09, 15:11
      "Po terenach zielonych (...) na rowerach się nie jeździ"
      Bardzo "madra i wyczerpujaca" odpowiedz Panie Wieslawie
      Wicedyrektorze Malawski

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka