Gość: podroznik IP: *.flashnet.pl 09.08.09, 22:23 Powiedzmy, ze zamiast 100 litrow wody dziennie bede zuzywac 50 litrow wody. Czy te zaoszczedzone 50 litrow wody jakos sie teleportuje do miejsca, gdzie aktualnie wody brakuje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bl Re: Woda do oszczędzania IP: *.pl 09.08.09, 23:43 Jasne, że nie. I tak skończy w Bałtyku. Jedyne na czym zaoszczędzisz to koszty oczyszczenia i transportu wody do mieszkania oraz utylizacji powstałych ścieków. Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai68 Woda do oszczędzania 10.08.09, 01:07 Oszczędzać wodę trzeba, ale opowiadać bajek, nawet w ważnej sprawie, nie wolno, bo kłamstwo w złym świetle stawia całą akcję: Olga (...) na 10-minutowy prysznic zużywamy aż 180 litrów. Zużycie wody zależne jest przede wszystkim od typu baterii i wynosi od 50 do 80 l/10 min. prysznic. Dopiero 10 minutowy prysznic z użyciem panelu do hudromasażu może doprowadzić do zużycia na wpomnianym poziomie 180 litrów. Natomiast wanna wody to od 120 do 150 litrów. Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai68 Re: Woda do oszczędzania 10.08.09, 01:09 Gość portalu: podroznik napisał(a): > Powiedzmy, ze zamiast 100 litrow wody dziennie bede zuzywac 50 > litrow wody. Czy te zaoszczedzone 50 litrow wody jakos sie > teleportuje do miejsca, gdzie aktualnie wody brakuje? Jedyne co odczujesz, to mniejsza opłata za wodę i ścieki. Oczywiście o ile opłąty ponosisz wg wskazań licznika, a nie w formie zryczałtowanej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon Woda do oszczędzania IP: *.anonymouse.org 30.08.09, 17:33 Żeby zaoszczędzić to trzeba raz na tydzień się myć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Rurociąg Rosja – Polska. IP: *.anonymouse.org 30.08.09, 18:43 Rurociąg Rosja – Polska. Ja proponuję dla naszych władz żeby się dogadali z Rosją i wybudowali rurociąg dostarczający wodę z Rosji do Polski to myślę, że wtedy by woda o wiele tańsza płynęła do naszych mieszkań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edward21 Re: Rurociąg Rosja – Polska. IP: *.anonymouse.org 31.08.09, 08:06 Popieram dobry pomysł. Myślę że wodę byśmy mieli tańszą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon9 Re: Rurociąg Rosja – Polska. IP: *.anonymouse.org 31.08.09, 10:44 Kiedyś mnie w szkole uczyli, że na wodzie i na mydle się nie oszczędza a teraz trzeba oszczędzać i to bardzo oszczędzać. Może by było dobrym rozwiązaniem gdyby nam sąsiedzi sprzedawali tańszą wodę? Są osoby, które nie mają wysokich dochodów i co mają się myć rzadko albo prań nie robić? Do tego wszystkiego, choć może nie na temat to muszę przypomnieć, że ZUS jednego roku do emerytury dał mi podwyżkę 19 groszy a teraz za wodę mam dopłacić 700 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: Rurociąg Rosja – Polska. IP: *.anonymouse.org 31.08.09, 18:44 Ja również jestem za tym żeby władze wybudowali rurociąg dostarczający wodę od naszych przyjaciół ze wschodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata40 Re: Rurociąg Rosja – Polska. IP: *.anonymouse.org 02.09.09, 11:25 U mnie kablówka podwyższyła o 30 zł opłatę i mówią, że to nie jest podwyżka a ZUS podwyższył 19 groszy Leonowi i powiedział ze to jest podwyżką. Teraz to już nie mogę się połapać, co jest podwyżką a co nie jest nią. Jestem także za tym żeby wodę tańszą sprowadzać z zagranicy, jeśli nasi nie potrafią nam tańszą dostarczać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: celina Re: Rurociąg Rosja – Polska. IP: *.anonymouse.org 03.09.09, 16:00 Jestem za tym żeby był taki rurociąg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaciekawiony Dziecko...expisz, czy trolujesz? nt IP: *.anonymouse.org 31.08.09, 21:18 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon9 Re: Zaciekawiony IP: *.anonymouse.org 01.09.09, 08:17 Staruchu Zaciekawiony ciemny jak but jesteś czy ty naprawdę nie widzisz tego, że Polska staje się krajem brudasów, bo za bardzo ludzie zaczęli oszczędzać na wodzie? Woda jest za droga u nas i nie każdego stać na nowe ceny za wodę już słyszałem, że się kąpią w wannie jedna osoba po drugiej okropne to, ale prawdziwe. Jeśli nic się nie zrobi w tym kierunku to za kilka lat wybuchną u nas różne epidemie. Kosztów nie można tak sobie w nieskończoność podnosić, bo jednych będzie stać się myć a drugich nie będzie stać nie każdy ma jednakowy dochód są osoby, że im starcza a są osoby, że z koszów na śmiecie wybierają jedzenie i jedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: Zaciekawiony 02.09.09, 11:27 Bzdura. Ci co się nie myją nie myli się również kilka, czy kilkanaście lat temu. A jak ktoś chce oszczędzać, to użyje prysznica zamiast lania kilkuset litrów do wanny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolaa Re: jhbsk IP: *.anonymouse.org 02.09.09, 19:01 Ludzie się dopominają o wodę to ty jhbsk mówisz że bzdura? Jaka to bzdura mają brudem zarosnąć? Wstyd duży a nie bzdura tak nie powinno być żeby w jednej wodzie w wannie po 2 osoby się myli, tak nie powinno być żeby w muszli WC leżał kał i czekał aż go domownicy więcej dołożą i wtedy się go spłucze, wstyd żeby zaoszczędzić do trzeba w wannie się nie myć tylko pod prysznicą. To nazywa się społeczeństwo cywilizowane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanka Rurociąg Rosja – Polska. IP: *.anonymouse.org 04.09.09, 12:14 Bardzo jest nam potrzebny rurociąg dostarczający wodę np. z Rosji do Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon9 Re: Rurociąg Rosja – Polska. IP: *.anonymouse.org 04.09.09, 13:17 Brawo Haniu niech się nasi wstydzą ze nie potrafią wyprodukować nam wody taniej. Wanna po to jest wymyślona żeby ją używać a nie w kont odstawić i oszczędzać aż do przesady z wodą. Hasło, choć jest stare to powinno być dalej aktualne: „Na wodzie i na mydle się nie oszczędza”. Odpowiedz Link Zgłoś
telimena30 jeżdżąc zbiorkomem mam wrażenie że polacy oszczedz 04.09.09, 13:34 ają wodę i to bardzo więc to jest chyba sztuczny problem urojony w głowach ekoludków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kola Re: Rurociąg Rosja – Polska. IP: *.anonymouse.org 05.09.09, 11:48 Na wodzie i na mydle się nie oszczędza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregorywicz Re: Rurocjag Rosja - Polska IP: *.anonymouse.org 08.09.09, 15:34 U nas wody jest mnogo mozemy dac Polaczkom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka15 Re: Rurocjag Rosja - Polska IP: *.anonymouse.org 12.09.09, 19:30 Na wodzie i na mydle się nie oszczędza. Gdy tak dalej będziemy oszczędzać to niedlugo nam litr wody starczy do umycia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam23 Prysznic może rozpylać niebezpieczne bakterie IP: *.aster.pl 15.09.09, 09:29 Spod prysznica może się wydostawać mnóstwo niebezpiecznych zarazków. Wszystko przez główkę prysznica, która - jak odkryli naukowcy - jest idealnym miejscem, gdzie zbierają się i rozwijają bakterie znajdujące się w wodzie. Przeczytaj: Prysznic może rozpylać niebezpieczne bakterie Odpowiedz Link Zgłoś