Dodaj do ulubionych

Via Carpatia

22.10.10, 19:23
Via Carpatia ma polaczyc 3 morza i 6 krajow, ale co to bedzie za Via jak to nie bedzie autostrada? Jak to nie bedzie autostrada to strach nia bedzie jezdzic - pewnie duze natezenie ruchu i ciagle skrzyzowania, swiatla i skrecajace samochody w lewo z lewego pasa jak na koszmarnej jedynce...

gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,8553435,Podkarpackie__Ministrowie_infrastruktury_o_drodze.html
www.spedycje.pl/wiadomosci/16672/ze_slowakami_o_via_carpatii.html
Obserwuj wątek
    • wolfgang87 Re: Via Carpatia 22.10.10, 21:47
      Taa, bedzie jak z Via Baltica, co to trzeba sie tluc przez Suwalki, Augustow, Lomze, Bialystok czy co tam jeszcze mamy w polnocnej Polsce po drodze tej wspanialej drogi.

Ale osobiscie jestem niepocieszony, bo oficjalnie ochlodzily sie stosunki z Litwą, więc na zlosc nie dociagna mi do Suwalk zadnej dobrej drogi - bo przeciez nie bedziemy Litwinusom robic dobrze ;)
      • imponeross Re: Via Carpatia 22.10.10, 22:45
        wolfgang87 napisał:

> Taa, bedzie jak z Via Baltica, co to trzeba sie tluc przez Suwalki, Augustow, L
        > omze, Bialystok czy co tam jeszcze mamy w polnocnej Polsce po drodze tej wspani
        > alej drogi.

Istnieje w ogole ta Via Baltica jako porzadna droga, czy to tylko nazwa trasy?

> Ale osobiscie jestem niepocieszony, bo oficjalnie ochlodzily sie stosunki z Lit
        > wą, więc na zlosc nie dociagna mi do Suwalk zadnej dobrej drogi - bo przeciez n
        > ie bedziemy Litwinusom robic dobrze ;)

Stosunki zawsze moga sie polepszyc... ;)
        • jorn Re: Via Carpatia 23.10.10, 10:51
          Istnieje w ogole ta Via Baltica jako porzadna droga, czy to tylko nazwa trasy?

O ile wiem, za kilka lat ma być - przynajmniej na polskim odcinku - dwujezdniową drogą ekspresową.
          • jorn Re: Via Carpatia 23.10.10, 10:53
            Karpatka też, choć pewnie będzie później:

"Via Carpatia" w Polsce jest częścią drogi ekspresowej S19: Budzisko - Suwałki - Białystok - Lublin - Rzeszów - Barwinek.
          • imponeross droga ekspresowa 23.10.10, 23:18
            jorn napisał:

> Istnieje w ogole ta Via Baltica jako porzadna droga, czy to tylko nazwa tras
            > y?

>
            > O ile wiem, za kilka lat ma być - przynajmniej na polskim odcinku - dwujezdniow
            > ą drogą ekspresową.

Mam nadzieje, ze obecnie drogi ekspresowe buduje sie lepiej niz nasza 'jedynke'. Czy droga ekspresowa moze miec skrzyzowania ze swiatlami albo mozliwosc skretu w lewo z lewego pasa?...
            • wolfgang87 Re: droga ekspresowa 23.10.10, 23:28
              Skrzyzowania kolizycjne na pewno moze miec. Moze ktos trzezwiejszy wypowie sie na temat dokladniej :)

A co do tego, co bedzie szybciej: Baltica czy Carpatia, to naprawde nie przesadzajcie, ze Baltica... Na pn-wschodzie malo ludzie mieszka (polskich ludzi), wiec dwupasmowki owszem, mile widziane, ale absolutnie niezbedne chyba dopiero tylko na odcinku Augustów-granica (tam sie dwie krajówki łączą i robi się nieprzyjemnie ciasno) - ale wydaje mi sie, ze i tak nie zrobią :/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka