jureek 03.08.11, 19:27 www.spiegel.de/panorama/0,1518,778081,00.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tiges_wiz Re: Nie parkować na DdR 03.08.11, 19:35 motoryzacja.interia.pl/hity_dnia/news/burmistrz-walczy-z-nieprzepisowym-parkowaniem-wozem,1676499 a po polsku nie bylo? :P Odpowiedz Link Zgłoś
rekrut1 Re: Nie parkować na DdR 03.08.11, 20:59 Kochani,biedni rowerzyści ! Czytając Wasze biadolenia odnoszę wrażenie że jesteście jedyną grupą pokrzywdzoną w tym kraju. :) Zajeżdża się Wam drogę,parkuje na ścieżkach(przepraszam dla podniesienia ich rangi noszą nazwę dróg dla rowerów)nie przyklaskuje się karkołomnym wyczynom na ulicach i chodnikach miast. Oczywiście żaden samochód nie parkuje na wyjazdach z posesji,chodnikach tak że przejście jest niemożliwe,na skrzyżowaniach,za znakiem zakazu,nie blokuje ulic parkując po obu stronach,w zatoczkach nie zajmuje dwóch(a jak się uda to trzech miejsc) itd. Naprawdę bardzo Wam współczuję. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
rekrut1 Re: Nie parkować na DdR 03.08.11, 21:02 Dla uściślenia - 90% rowerzystów to zarazem kierowcy samochodów. :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
rapid130 Re: Nie parkować na DdR 04.08.11, 14:07 > Dla uściślenia - 90% rowerzystów to zarazem kierowcy samochodów. :))))) ...a 100 % bywa przechodniami. Niestety, spora gruba wysiadając z samochodu zmienia punkt widzenia i chodzi / jeździ na rowerze jak ostatnie ofiary. Co zwykle oznacza, że również jeżdżą samochodem jak ofiary losu. :P Odpowiedz Link Zgłoś
silver.arrow Re: Nie parkować na DdR 03.08.11, 21:38 Rowerem prawie codziennie jeżdżę do pracy (samochodem się nie opłaca - za blisko i trzeba słono płacić za parkowanie w centrum) i niemal każdego dnia jakiś kierowca wymusza na mnie pierwszeństwo. Najczęściej na równorzędnych skrzyżowaniach, ale częste są też akcje w stylu wyjazd z miejsca parkingowego tyłem na jezdnię albo zajechanie drogi przy omijaniu nieprawidłowo zaparkowanego samochodu, gdy sobie raźno pedałuję z przeciwka. I to wszystko w słoneczny dzień. O wyprzedzaniu na żyletkę już nie wspomnę. I co się dziwić, że większość rowerzystów woli jeździć po chodnikach. Odpowiedz Link Zgłoś
kozak-na-koniu Re: Nie parkować na DdR 04.08.11, 09:55 silver.arrow napisał: > ale częste są też akcje w stylu wyjazd z miejsca parkingowego tyłem na jezd > nię A jak powinien wyjeżdżać? Bokiem? Niektórzy wolą wyjeżdżać przodem, ale tacy muszą tyłem wjeżdżać, choć rzadko potrafią to robić sprawnie i dokładnie, co wtedy robisz? albo zajechanie drogi przy omijaniu nieprawidłowo zaparkowanego samochodu, > gdy sobie raźno pedałuję z przeciwka. I to wszystko w słoneczny dzień. No tak... W dzień deszczowy byłoby to usprawiedliwione....:D > I co się dziwić, że większość rowerzystów woli jeździć po chodnikach. Chodniki są dla pieszych.... I co się dziwić, że większość woli chodzić i parkować samochody na ścieżkach rowerowych? Odpowiedz Link Zgłoś
silver.arrow Re: Nie parkować na DdR 09.08.11, 11:26 kozak-na-koniu napisał: > > ale częste są też akcje w stylu wyjazd z miejsca parkingowego tyłem na je > zd > > nię > > A jak powinien wyjeżdżać? Bokiem? Chodzi o sytuacje, w których wyjeżdżający zajeżdża drogę jadącemu jezdnią rowerzyście, kierowcy motocykla czy samochodu. Jadąc rowerem stykam się z takimi sytuacjami bardzo często. > albo zajechanie drogi przy omijaniu nieprawidłowo zaparkowanego samochodu, > > gdy sobie raźno pedałuję z przeciwka. I to wszystko w słoneczny dzień. > > No tak... W dzień deszczowy byłoby to usprawiedliwione....:D Usprawiedliwione nie, ale dałoby się to wytłumaczyć gorszą widocznością, choć ja podczas deszczu albo wieczorem jeżdżę w kamizelce odblaskowej. > Chodniki są dla pieszych.... I co się dziwić, że większość woli chodzić i parko > wać samochody na ścieżkach rowerowych? Sądzę, że mniej rowerzystów jeździłoby po chodnikach, gdyby mniej kierowców wymuszało na nich pierwszeństwo na drodze. Do tego nie była potrzebna zmiana przepisów. Inna rzecz, że przepisy nakazujące rowerzystom jazdę po jezdni i przeprowadzanie roweru przez przejścia dla pieszych też są nagminnie olewane, również przez policję. Odpowiedz Link Zgłoś
tomeck3145 Re: Nie parkować na DdR 04.08.11, 12:15 > Rowerem prawie codziennie jeżdżę do pracy (samochodem się nie opłaca - za blisk > o i trzeba słono płacić za parkowanie w centrum) i niemal każdego dnia jakiś ki > erowca wymusza na mnie pierwszeństwo. Najczęściej na równorzędnych skrzyżowania > ch, ale częste są też akcje w stylu wyjazd z miejsca parkingowego tyłem na jezd > nię albo zajechanie drogi przy omijaniu nieprawidłowo zaparkowanego samochodu, > gdy sobie raźno pedałuję z przeciwka. I to wszystko w słoneczny dzień. O wyprze > dzaniu na żyletkę już nie wspomnę. > > I co się dziwić, że większość rowerzystów woli jeździć po chodnikach. Jest na to metoda - przy prędkościach parkingowych - doprowadź do stłuczki i zaproponuj przyjazd policji. Wyjaśnij, że będzie kosztować kierowcę 200 pln mandatu oraz minimum 6 pkt karnych. Zaproponuj, że za 250 pln jakoś się dogadacie. Sprawdzone - działa. Kierowcy zostanie na karoserii pamiątka po rowerku. PS: Oczywiście można dostać po ryju gdy się okażę, że kierowca jest silniejszy od ciebie, ale rowerem szybko się ucieka - jeśli zobaczysz, że kierowca to drab to po prostu odjedź. Odpowiedz Link Zgłoś
kozak-na-koniu Re: Nie parkować na DdR 04.08.11, 12:29 tomeck3145 napisał: > PS: Oczywiście można dostać po ryju gdy się okażę, że kierowca jest silniejszy > od ciebie, ale rowerem szybko się ucieka - jeśli zobaczysz, że kierowca to drab > to po prostu odjedź. Polecam szczególnej uwadze inwalidów, osoby starsze oraz kobiety z małymi dziećmi. Tacy zawsze się boją a przywalić takiemu/takiej z kopa to sama przyjemność... Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Nie parkować na DdR 05.08.11, 09:39 > Polecam szczególnej uwadze inwalidów, osoby starsze oraz kobiety z małymi dzieć > mi. Tacy zawsze się boją a przywalić takiemu/takiej z kopa to sama przyjemność. A ja polecam niewidomym prawo jazdy dać bez kursów i egzaminów w ramach rekompensaty, że ich tak życie skrzywdziło. Odpowiedz Link Zgłoś
kozak-na-koniu Re: Nie parkować na DdR 04.08.11, 09:49 A na rowerzystów, którzy zamiast po drogach rowerowych jeżdżą chodnikami i drogami dla samochodów proponuję nosić porządnego kijaszka i pakować go takim w szprychy. Jak taki jeden z drugim rozwali sobie ryja i rowerek, to się nauczy żyć wśród ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
silver.arrow Re: Nie parkować na DdR 09.08.11, 11:34 kozak-na-koniu napisał: > A na rowerzystów, którzy zamiast po drogach rowerowych jeżdżą chodnikami i drog > ami dla samochodów proponuję nosić porządnego kijaszka i pakować go takim w szp > rychy. Jak taki jeden z drugim rozwali sobie ryja i rowerek, to się nauczy żyć > wśród ludzi. Ty tak na serio to piszesz? Życie wśród ludzi ma polegać na rozwalaniu im ryja? Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Nie parkować na DdR 03.08.11, 21:32 tiges_wiz napisał: > motoryzacja.interia.pl/hity_dnia/news/burmistrz-walczy-z-nieprzepisowym-parkowaniem-wozem,1676499 > a po polsku nie bylo? :P Przypadkiem na to wlazłem, nie szukałem specjalnie. A gdzie film po polsku? Jura Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Przeciez to jest bezprawie, jureek... 04.08.11, 09:37 Propagujesz/popierasz taka dzicz? Odpowiedz Link Zgłoś
kozak-na-koniu Re: Przeciez to jest bezprawie, jureek... 04.08.11, 10:02 Ciekawe, co by powiedział, gdyby jakiś pieszy, któremu nie spodobało się że jeździ po chodnikach zniszczył mu rowerek... Ale byłby wrzask i lament!:))) Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Nie wiem, co by zrobil. 04.08.11, 10:29 To jego broszka. Tylko na "dzikim polnocnym-wschodzie" takie parady moga sie jeszcze podobac. A zwlaszcza w wykonaniu burmistrza, ktory reprezentuje przeciez "demokratcznie wybrana waaaaadzeeee". Czyzby zabawy pochodzace zywcem z gier komputerowych namieszaly komus w glowie? Odpowiedz Link Zgłoś
kozak-na-koniu Re: Nie wiem, co by zrobil. 04.08.11, 10:37 Wschód czy zachód, takie "eventy" podobają się tylko prostakom, poyebom, psycholom oraz szmatławcowym pismakom. Normalni ludzie omijają je szerokim łukiem, pukając się z politowaniem w czółka...:) Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Przeciez to jest tylko film reklamowy 04.08.11, 11:07 Ty naprawdę uwierzyłeś, że to normalna procedura postępowania z nieprawidłowo parkującymi samochodami? Najfajniejszy był ten skruszony właściciel auta obwieszony łańcuchami jak alfons. Straszne z Was ponuraki są. Jura Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno A propos... 04.08.11, 11:16 "Was die Einwohner der litauischen Hauptstadt von dieser Aktion halten, ist bislang nicht bekannt." To jedno. A drugie to to, ze jaka masz pewnosc, ze nie robimy sobie jednak jaj? (wyjatkowo ponury dzien jest dzisiaj) Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: A propos... 04.08.11, 11:50 nazimno napisał: > "Was die Einwohner der litauischen Hauptstadt von dieser Aktion halten, ist bis > lang nicht bekannt." Domyślam się, że niejednemu z nich żal, że taką brykę zniszczono na potrzeby filmu. Moja babcia też nie mogła odżałować, gdy w filmach auta płonęły lub wybuchały. Jura Odpowiedz Link Zgłoś
rapid130 Re: A propos... 05.08.11, 21:27 ureek napisał: > Domyślam się, że niejednemu z nich żal, że taką brykę zniszczono na potrzeby fi > lmu. Moja babcia też nie mogła odżałować, gdy w filmach auta płonęły lub wybuchały. > Jura Po prawdzie, to za zniszczenie niektórych samochodów na potrzeby filmu, należałoby stawiać zarzuty prokuratorskie. Bez przedawnienia. :X (W linku jest "filmowa śmierć" Studebakera Larka karosowanego przez włoską firemkę karoseryjną Frua. Jednego z 3-4 egzemplarzy. Do dziś trwają spekulacje ile ich zbudowano). Odpowiedz Link Zgłoś
kozak-na-koniu "Tylko"??? 04.08.11, 11:52 A nie wydaje ci się, że jest to grube "przegięcie"? Co ten filmik właściwie propaguje - samowolne niszczenie mienia? W takim razie, nie bądź zdziwiony jeśli pewnego razu znajdziesz Twój rower z przeciętymi oponami i połamanymi szprychami, ktoś podpali ci mieszkanie albo obleje Cię fekaliami. Tak się bowiem składa, że komuś tam nie podoba się parkowanie samochodów na ścieżkach rowerowych a komuś innemu jest to obojętne, za to nie podobają mu się inne rzeczy - na przykład zbyt głośne słuchanie muzyki albo słuchanie muzyki, której on nie lubi. Skoro więc ma być społeczne przyzwolenie na podobne działania - to "hulaj dusza, piekła nie ma"... Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: "Tylko"??? 04.08.11, 12:04 Tak, Kozaku. Rozumiem, że po wypiciu Red Bulla machasz rękami i próbujesz się wznieść w powietrze. Jura Odpowiedz Link Zgłoś
kozak-na-koniu Re: "Tylko"??? 04.08.11, 12:09 Tak jureczku. Widzę, że w braku argumencików jak zwykle jeżysz się unosisz i idziesz w zaparte. A psa masz? No to uważaj, bo jeśli któryś sąsiad uzna że za głośno szczeka, to Ci go zastrzeli. Radzę również przeprowadzić małą ankietę, by sprawdzić jak Twoje otoczenia przyjmuje Twój styl ubierania się i w ogóle bycia... No bo, sam się zastanów - jeśli trafisz na przykład na takiego krakowskiego bombiarza, który uzna że spojrzałeś na niego krzywo! Podjudzony takimi filmikami chłopina zechce walczyć o swoje - i co wtedy zrobisz?:))) Odpowiedz Link Zgłoś
kozak-na-koniu Re: "Tylko"??? 04.08.11, 12:12 PS A może by tak puścić w sieć jakiś poglądowy, dowcipny i oczywiście całkiem niewinny filmik, pokazujący jak się społecznie "ustawia do pionu" porąbanych rozwydrzonych roweraków?:))) Odpowiedz Link Zgłoś
samspade Re: "Tylko"??? 04.08.11, 12:15 Czy mógłbyś powiedzieć kto to jest rowerak? Odpowiedz Link Zgłoś
kozak-na-koniu Re: "Tylko"??? 04.08.11, 12:19 Rowerak - rozwydrzony psychol, uważający ze wszystko mu się należy, wymagający wszystkiego od wszystkich oprócz siebie samego, zapominający że rower nie jest totemem, guru i ołtarzem, tylko zwykłym narzędziem, służącym do rozrywki a czasem do pracy - jak wiele innych. Odpowiedz Link Zgłoś
samspade Re: "Tylko"??? 04.08.11, 12:26 Dziwne ale opisałeś postawę wielu osób na tym forum(wnioskując oczywiście po wypowiedziach). Tylko zamiast słowo rower trzeba dać samochód. Odpowiedz Link Zgłoś
kozak-na-koniu Re: "Tylko"??? 04.08.11, 12:31 Dla mnie samochód to też narzędzie. Za wypowiedzi osób trzecich nie odpowiadam.:P Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: "Tylko"??? 04.08.11, 12:16 Na zimno pytał, skąd pewność, że ludzie w tym wątku też nie żartują. Po powyższym poście Kozaczka mam 100% pewności, że Kozaczek na pewno jest ponurakiem. Jura Odpowiedz Link Zgłoś
kozak-na-koniu Re: "Tylko"??? 04.08.11, 12:21 No to ja też zrobię sobie żart i podpalę Ci rower. Masz poczucie humoru, więc uśmiejemy się razem.:))) Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: "Tylko"??? 04.08.11, 12:34 kozak-na-koniu napisał: > No to ja też zrobię sobie żart i podpalę Ci rower. Masz poczucie humoru, więc u > śmiejemy się razem.:))) Poważnie? Podpalisz? Ale jaja! Dobre :)))) Hahahahahahahahahahaha :)))))) Jura Odpowiedz Link Zgłoś
kozak-na-koniu Re: "Tylko"??? 04.08.11, 12:39 No przecież... Wiedziałem! I - wiesz co? Ty ubierzesz się w pedalski kombinezon wjedziesz rowerkiem na przejście pełne pieszych a jak piesi Cię złapią, pobiją i jak rower będzie już dobrze się palił, zaczniesz strasznie machać łapkami i wrzeszczeć "ratunku" - że niby protestujesz. Wszystko sfilmujemy i puścimy w sieć, niech inni też mają ubaw.:))) Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: "Tylko"??? 04.08.11, 13:07 kozak-na-koniu napisał: > No przecież... Wiedziałem! I - wiesz co? Ty ubierzesz się w pedalski kombinezon > wjedziesz rowerkiem na przejście pełne pieszych a jak piesi Cię złapią, pobiją > i jak rower będzie już dobrze się palił, zaczniesz strasznie machać łapkami i > wrzeszczeć "ratunku" - że niby protestujesz. Wszystko sfilmujemy i puścimy w si > eć, niech inni też mają ubaw.:))) Ile płacisz za rolę w tym filmie? Wolałbym jednak, żeby dla zachowania konwencji np. ci piesi zamieniali się w jakichś wielkoludów, albo wszyscy na raz stawali się supermanami czy batmanami - chodzi mi o jakiś element, który trochę odrealniłby całą sytuację, bo ja lubię taki bardziej abstrakcyjny humor niż dosłowny. Jura Odpowiedz Link Zgłoś
kozak-na-koniu Re: "Tylko"??? 04.08.11, 13:30 Niestety, to musi być filmik z życia wzięty, obrazujący podłe zachowania roweraków - psychopatów oraz słuszny gniew zdrowego społeczeństwa. Będzie zrobiony społecznie w ramach społecznej kampanii protestu przeciw nieprawości. Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: "Tylko"??? 04.08.11, 13:51 kozak-na-koniu napisał: > Niestety, to musi być filmik z życia wzięty, obrazujący podłe zachowania rowera > ków - psychopatów oraz słuszny gniew zdrowego społeczeństwa. No to raczej nie będzie odpowiadał mojemu poczuciu humoru preferującemu bardziej odjechane sytuacje, jak w litewskim filmie. Nie sądzisz chyba, że widok wojskowego transportera na wileńskiej ulicy to codzienność. Jura Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: codziennosc 04.08.11, 13:54 "Nie sądzisz chyba, że widok wojskowego transportera na wileńskiej ulicy to codzienność." Niedawno to bylo... to byla jednak codziennosc. www.polityka.pl/historia/1511976,1,bitwa-o-wilenska-wieze-telewizyjna.read Odpowiedz Link Zgłoś
kozak-na-koniu Re: codziennosc 04.08.11, 13:59 Juruś jak widzę ma bardzo specyficzne i mało wybredne, choć dość wybiórcze poczucie humoru... Taaak, ale sprawę antyrowerakowej społecznej kampanii warto przemyśleć...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
samspade Re: codziennosc 04.08.11, 14:06 Zróbmy od razu łączoną kampanię przeciwko rowerakom, samochodzikom, pieszakom. Odpowiedz Link Zgłoś
kozak-na-koniu Re: codziennosc 04.08.11, 14:11 samspade napisał: > Zróbmy od razu łączoną kampanię przeciwko rowerakom, samochodzikom, pieszakom. Tak - pokażmy jak tę hołotę się rozjeżdża czołgami.:))) Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: codziennosc 04.08.11, 14:13 kozak-na-koniu napisał: > Juruś jak widzę ma bardzo specyficzne i mało wybredne, choć dość wybiórcze pocz > ucie humoru... Taaak, ale sprawę antyrowerakowej społecznej kampanii warto prze > myśleć...:))) To może wytłumacz mi, co w tym Twoim scenariuszu miałoby być takiego śmiesznego. Że pobili rowerzystę? To Cię śmieszy? Ale czemu nie. Mogę sobie jak najbardziej wyobrazić nieprymitywny film przeciw rowerzystom śmigającym po chodnikach. Że np. zasuwa taki macho na rowerze, rower super odjazdowy, ubrany modnie w obcisłe gatki, patrzy z dumą na licznik, jaką to prędkość rozwija, ludzie uciekają w popłochu, a ty naraz wychodzi stara babcia i wkłada mu laskę w szprychy, a gościu katapultuje się na wysokość drugiego piętra i spada na ryj przed babcią i tak jak ten właściciel auta na litewskim filmie pokornie obiecuje babci, że już nigdy nie będzie rowerem rozganiał pieszych na chodniku. To byłoby już trochę śmieszniejsze na zasadzie kontrastu. Jura Odpowiedz Link Zgłoś
kozak-na-koniu Re: codziennosc 04.08.11, 14:22 Widzisz juruś, ja uważam że jedynym efektem takich debilnych filmideł, zamiast łągodzenia napięć, edukowania i godzenia interesów jest nakręcanie spirali agresji. Wiem, że i tak tego nie zrozumiesz...:( Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: codziennosc 04.08.11, 14:32 kozak-na-koniu napisał: > Widzisz juruś, ja uważam że jedynym efektem takich debilnych filmideł, zamiast > łągodzenia napięć, edukowania i godzenia interesów jest nakręcanie spirali agre > sji. Wiem, że i tak tego nie zrozumiesz...:( Jak ktoś z natury agresywny, to rzeczywiście niewiele mu trzeba, żeby się nakręcił. Czyli twoim zdaniem nie powinno się potępiać takich aspołecznych zachowań jak parkowanie na drogach rowerowych, czy rozjeżdżanie pieszych na chodnikach przez pędzących rowerzystów, bo taki cham parkujący na ddr czy rowerowy pirat na chodniku mogliby się nakręcić w swojej agresji? Jura Odpowiedz Link Zgłoś
kozak-na-koniu Re: codziennosc 04.08.11, 14:36 Wiedziałem że nie zrozumie...:DDD Czy Twoim zdaniem, jedynym sposobem walki z aspołecznymi zachowaniami jest pokazanie "wroga ludu" i nakręcanie agresji? Może w następnym filmiku pan burmistrz takiego drania co mu przeszkadza jeździć rowerkiem ostrzela z kałasza? Jak szaleć - to szaleć...:DDD Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: codziennosc 04.08.11, 14:46 kozak-na-koniu napisał: > Wiedziałem że nie zrozumie...:DDD Czy Twoim zdaniem, jedynym sposobem walki z a > społecznymi zachowaniami jest pokazanie "wroga ludu" i nakręcanie agresji? Może > w następnym filmiku pan burmistrz takiego drania co mu przeszkadza jeździć row > erkiem ostrzela z kałasza? Jak szaleć - to szaleć...:DDD Nie uważam, żeby takie filmiki to był jedyny sposób. Przede wszystkim odpowiednie służby powinny odholowywać tak zaparkowane samochody. Ale to też dla Ciebie będzie nakręcanie agresji, nie? Jura Odpowiedz Link Zgłoś
kozak-na-koniu Re: codziennosc 04.08.11, 19:39 Nie juruś. To będzie egzekwowanie obowiązującego prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: codziennosc 04.08.11, 19:54 kozak-na-koniu napisał: > Nie juruś. To będzie egzekwowanie obowiązującego prawa. No to w tym punkcie się zgadzamy, Kozaczku. Jura Odpowiedz Link Zgłoś
kozak-na-koniu Re: codziennosc 05.08.11, 09:33 jureek napisał: > No to w tym punkcie się zgadzamy, Kozaczku. > Jura Tak ci się tylko wydaje. W cywilizowanych krajach od egzekwowania prawa są instytucje do tego uprawnione a nie banda handlarzy, "piarowców", pismaków oraz domorosłych szeryfów. Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: codziennosc 05.08.11, 09:36 kozak-na-koniu napisał: > Tak ci się tylko wydaje. W cywilizowanych krajach od egzekwowania prawa są inst > ytucje do tego uprawnione a nie banda handlarzy, "piarowców", pismaków oraz dom > orosłych szeryfów. Dołóż jeszcze do tej listy żydów, masonów i cyklistów. I złóż zawiadomienie o przestępstwie do wileńskiej prokuratury. Jura Odpowiedz Link Zgłoś
kozak-na-koniu Re: codziennosc 05.08.11, 09:47 Do tej listy mogę dołożyć tylko niejakiego jurusia. Żydzi, masoni i cykliści siedzą cicho...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: codziennosc 04.08.11, 17:00 kozak-na-koniu napisał: > Widzisz juruś, ja uważam że jedynym efektem takich debilnych filmideł, zamiast > łągodzenia napięć, edukowania i godzenia interesów jest nakręcanie spirali agre > sji. Wiem, że i tak tego nie zrozumiesz...:( Miałem trochę luzu w pracy, więc pokazałem film kolegom w biurze. U nikogo nie zauważyłem wzrostu agresji, wszyscy się śmiali, kilku stwierdziło, że i we Frankfurcie taka akcja by się przydała. Ale najważniejsze to, że wielu z nich zwróciło w ogóle uwagę na taki mało znany kraj jak Litwa. Nasz dyrektor kreatywny podsumował, że jest to świetny i skuteczny pijarowy numer burmistrza. takie krótkie filmiki na jutubie szybko stają się sławne i jest to niezła promocja miasta (oczywiście dla tych, którzy mają poczucie humoru i nie mają nabożnego stosunku do samochodów). Z komentarzy na jutubie widać, że promocja trafiła w dziesiątkę. Jura Odpowiedz Link Zgłoś
kozak-na-koniu Re: codziennosc 04.08.11, 19:42 jureek napisał: > Nasz dyrektor kreatywny podsumował, że jest to świetny i skuteczny pijarowy num > er burmistrza. takie krótkie filmiki na jutubie szybko stają się sławne i jest > to niezła promocja miasta (oczywiście dla tych, którzy mają poczucie humoru i n > ie mają nabożnego stosunku do samochodów). Z komentarzy na jutubie widać, że pr > omocja trafiła w dziesiątkę. Bardzo kreatywny ten dyrektor... Dawniej robił spoty oczerniające kułaków i spekulantów?:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: codziennosc 04.08.11, 19:53 kozak-na-koniu napisał: > Bardzo kreatywny ten dyrektor... Dawniej robił spoty oczerniające kułaków i spe > kulantów?:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Nie. Jest on za to autorem jednego z fajniejszych pomysłów reklamowych, spotu reklamującego Forda Cougar: www.youtube.com/watch?v=jkg6XS_JGqY Odpowiedz Link Zgłoś
kozak-na-koniu Re: codziennosc 04.08.11, 19:55 No cóż, naciągacz nie musi być inteligentny i wrażliwy, nie musi przejmować się niuansami, bo dla niego liczy się efektywność: Byle jak, byle sprzedać...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: codziennosc 05.08.11, 08:46 kozak-na-koniu napisał: > No cóż, naciągacz nie musi być inteligentny i wrażliwy, nie musi przejmować się > niuansami, bo dla niego liczy się efektywność: Byle jak, byle sprzedać... Ważne, że Ty jesteś inteligentny i wrażliwy, Kozaczku. Jura Odpowiedz Link Zgłoś
kozak-na-koniu Re: codziennosc 05.08.11, 09:01 Juruś, nie wszystko sprzedaje się wciskając kit do oporu i grając na luźnych skojarzeniach. W życiu są nie tylko podpaski, kondony, wybielacze do bielizny, guma do żucia... W pewnych sprawach warto grać elementami pozytywnymi - no, chyba że komuś bardzo zależy żeby ludzie sobie skakali do gardeł. Wiem, że handlarzowi trudno to zrozumieć o ile to w ogóle jest możliwe ale zupełnie mi to nie przeszkadza...:DDD Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: codziennosc 05.08.11, 09:34 kozak-na-koniu napisał: > Juruś, nie wszystko sprzedaje się wciskając kit do oporu i grając na luźnych sk > ojarzeniach. W życiu są nie tylko podpaski, kondony, wybielacze do bielizny, gu > ma do żucia... W pewnych sprawach warto grać elementami pozytywnymi - no, chyba > że komuś bardzo zależy żeby ludzie sobie skakali do gardeł. No więc usiłuję Ci tłumaczyć, że to wideo przez zdecydowaną większość ludzi zostało przyjęte sympatycznie i z uśmiechem (bo jest śmieszne), a tylko niektórzy, już i tak nabuzowani agresją, poczuli się nim dotknięci do żywego. Nie wymagaj, żeby każdy przekaz dopasowywać do wrażliwości takich, którzy łażą naładowani agresją i laliby w mordę każdego, kto tylko krzywo na nich spojrzy. Jura Odpowiedz Link Zgłoś
kozak-na-koniu Re: codziennosc 05.08.11, 09:45 jureek napisał: > No więc usiłuję Ci tłumaczyć, że to wideo przez zdecydowaną większość ludzi zos > tało przyjęte sympatycznie i z uśmiechem (bo jest śmieszne), a tylko niektórzy, > już i tak nabuzowani agresją, poczuli się nim dotknięci do żywego. Zdecydowaną większość z Twojego otoczenia? Nie ma w tym nic dziwnego, handlarze i naciągacze subtelnością nie grzeszą. Wiem to, bo sam kiedyś parę lat pracowałem jako rep. A może większość komentujących na internetowych forach? Muszę cię zmartwić - Internet niestety nie jest odzwierciedleniem rzeczywistości, tylko popisowym poletkiem dla różnych osobników - na przykład znakomitym miejscem do uprawiania "szeptanej" reklamy i PR.:DDD > Nie wymagaj, żeby każdy przekaz dopasowywać do wrażliwości takich, którzy łażą > naładowani agresją i laliby w mordę każdego, kto tylko krzywo na nich spojrzy. No właśnie... Dlaczego ty tego wymagasz? Czy nikt na tym świecie nie ma prawa mieć zdania innego, jak twoje?:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: codziennosc 05.08.11, 10:08 kozak-na-koniu napisał: > Zdecydowaną większość z Twojego otoczenia? Nie ma w tym nic dziwnego, handlarze > i naciągacze subtelnością nie grzeszą. Uważasz, że w moim otoczeniu są tylko handlarze i naciągacze? Nie możesz powstrzymać się od obrażania ludzi, którzy mają po prostu inne zdanie niż Ty? A kim Ty jesteś, żeby wyznaczać wzorce subtelności? Znalazł się subtelny, pomyślałby kto. Jura Odpowiedz Link Zgłoś
kozak-na-koniu Re: codziennosc 05.08.11, 10:22 A kim Ty jesteś, że stale wszystkich pouczasz i strofujesz a jeśli nie chcą słuchać, zachowujesz się jak obrażona królewna?:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: codziennosc 05.08.11, 10:34 To ja Ciebie strofuję za rzekomy brak subtelności, czy Ty mnie? Zamieściłem link bez słowa komentarza, nikogo nie strofowałem, ani nie pouczałem. Jura P.S. Nadal masz problem z klawiaturą. Odpowiedz Link Zgłoś
hanni "Handlarze i naciagacze". Cos w tym jest :) 09.08.11, 11:42 jureek napisał: > Uważasz, że w moim otoczeniu są tylko handlarze i naciągacze? > Nie możesz powstrzymać się od obrażania ludzi, Cos niestety w tym jest. Ludzie odpowiedzialni za kreowanie reklamy to obok bankierow i doradcow podatkowych jedna z najbardziej szkodliwych (dla ogolu spoleczenstwa) grup zawodowych. Okreslenie "Handlarze i naciagacze" oddaje niestety nienajgorzej charakter tej profesji :) Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: codziennosc 04.08.11, 14:01 Ponad 20 lat temu to wcale nie tak niedawno. To całe pokolenie jakby nie było. Jura Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Pamiec. 04.08.11, 14:11 Tam maja o wiele lepsza pamiec, niz Ci sie wydaje... Ostatnio usuwali nazwy ulic, a minelo juz wiele lat. Odpowiedz Link Zgłoś
rapid130 Re: Nie parkować na DdR 04.08.11, 14:12 U nas kiedyś artysta-malarz wychowywał kierowców, żeby zachowywali 1,5 metrową przestrzeń dla pieszych na chodnikach, malując olejną białą linię. Także na samochodach, które tę przestrzeń naruszyły. To już lepsze niż kruszenie Mercedesów. W komentarzach naszych służb puszczanych w wiadomościach po filmu z tego ewentu pojawił się dowód rzeczowy na to, że wielu strażników miejskich posiada mocowanie uszu za pomocą druta przebiegającego przez środek pustej głowy. Jeden z wypowiadających się przed kamerą panów z SM stwierdził, że samochodom stojącym na ścieżkach rowerowych zakłada się blokady. (Po co?? Żeby jeszcze dłużej tam stały???) Odpowiedz Link Zgłoś
kozak-na-koniu Re: Nie parkować na DdR 04.08.11, 14:26 rapid130 napisał: > U nas kiedyś artysta-malarz wychowywał kierowców, żeby zachowywali 1,5 metrową > przestrzeń dla pieszych na chodnikach, malując olejną białą linię. Także na sam > ochodach, które tę przestrzeń naruszyły. To już lepsze niż kruszenie Mercedesów > . Tak rzeczywiście. Takiego artystę - malarza nie trzeba było bowiem edukować rozjeżdżając transporterem opancerzonym - wystarczyło wsadzić mu na łeb kubeł z farbą...:DDD Odpowiedz Link Zgłoś
rekrut1 Re: Nie parkować na DdR 04.08.11, 20:17 wystarczyło wsadzić mu na łeb kubeł z farbą...:DDD Ten kubeł należało by wsadzić i niektórym kierowcom. :)) Ulica jednokierunkowa(o sporym natężeniu ruchu), w dość sporej odległości od skrzyżowania zaczyna się trzeci pas,do skrętu w prawo.Na rogu znajduje się spora placówka handlowa. Z tego powodu wszystkie miejsca parkingowe na tej ulicy są prawie zawsze zajęte.Na tym odcinku obowiązuje zakaz zatrzymywania się.Niektórzy kierowcy ignorują ten zakaz (co jestem w stanie zrozumieć)zatrzymują się,wypuszczają kogoś,włączają światła awaryjne i tak stoją po kilkanaście(kilkadziesiąt)minut. Było by to do "przełknięcia" gdyby stawali na początku tego pasa do skrętu w prawo (pewnie budowano go za czasów "dobrobytu" bo długi)ale panowie stają w miejscu gdzie się jeszcze nie zaczął, w ten sposób tworzą wąskie gardło (z dwupasmowej powstaje jedno pasmowa) i tym bym tą farbę dedykował. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
kozak-na-koniu Re: Nie parkować na DdR 05.08.11, 09:03 A może by ten kubeł wsadzić miejscowym policjantom? W końcu za coś biorą pieniądze z podatków... Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Nie parkować na DdR 05.08.11, 09:37 kozak-na-koniu napisał: > A może by ten kubeł wsadzić miejscowym policjantom? W końcu za coś biorą pienią > dze z podatków... Oczywiście. Każdemu, tylko nie kierowcom, bo to dla Kozaczka święte krowy i niewinne lelije, nawet jeśli parkują jak debile. Jura Odpowiedz Link Zgłoś