Dodaj do ulubionych

Opony zimowe

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 15:43
Kupilem ostatnio opony zimowe, pierwszy raz w zyciu. Teraz moze jest lepsza
przyczepnosc, ale w samochodzie huczy jak w traktorze, czy to normalne ???
Czy opony zimowe moga powodowac taki halas wewnatrz samochodu ?? Ktos sie z
ty7m spotkal ?
Obserwuj wątek
    • zenith700 Re: Opony zimowe 12.11.05, 16:22
      "Teraz" to ta przyczepność nie jest jeszcze taka dużo lepsza, bo zimy jakoś na
      razie nie widać (śniegu jeszcze nie ma, a temperatury są dość wysokie).
      Co do głośnosci, to faktycznie chyba wszystkie zimówki są głośniejsze od
      letnich, no ale żeby "huczało jak w traktorze" to raczej nie... widać kupiłeś
      jakieś wyjątkowo nieciekawe opony... a może to jakieś terenówki?
      Może napisz "ku przestrodze" jakie to gumy...
      • Gość: G. Drzyc Re: Opony zimowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 21:59
        Tak, jasne. Opony zimowki nokian. Wygladaja naprawde bardzo solidnie. W salonie
        zachecali i mowili ze wszyscy sa z nich zadowoleni. To finskie opony, moze na
        lodowce i powazne sniegi, moze mam pecha. Nie wiem hucza straszliwie, moze jest
        szansa ze sie rozjezdza ?? Moze musi tak byc ?? Nie wiem nie mam zadnych
        doswiadczen w tym zakresie. Czy jest mozliwe ze to np. ina zlego wywazenia ??
        Wymienial je jakis mlokos doskonalacy sie do zawodu czy to takie wlasciwosci
        ogumienia zimowego.
        • kozak-na-koniu Re: Opony zimowe 12.11.05, 23:38
          Gość portalu: G. Drzyc napisał(a):

> Wymienial je jakis mlokos doskonalacy sie do zawodu czy to takie wlasciwosci
          > ogumienia zimowego.

Raczej są to "właściwości" jego szefa, który te opony "łyknął" lub akwizytora,
          który je sprzedał... A zimówki, rzeczywiście są zwykle nieco głośniejsze od
          opon letnich, za to dużo lepiej sprawują się w niskich temperaturach i na
          śniegu - nie na lodzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka