absztyfikant 11.06.09, 14:15 www.rp.pl/artykul/266075,310828.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wqrwionylektor co ja mysle, to nie ujawnie na forum 11.06.09, 14:59 sfrustrowanych Polacke. Co ty myslisz, zilustrowales artykulem rzepy i fotografiami. Odpowiedz Link
absztyfikant no ja mysle, ze Niemcow zbyt mala kara spotkala;) 11.06.09, 15:06 Ale Polacy juz kolonizuja byle NRD. Poczekaj co bedzie za 50 lat)))))))))) Odpowiedz Link
lepian4 Re: no ja mysle, ze Niemcow zbyt mala kara spotka 11.06.09, 15:33 A a wyrobie sobie zdanie doiero wtedy, gdy januszek objawi nam tajemna prawde. Odpowiedz Link
absztyfikant Az tak z Toba zle Lepian? 11.06.09, 15:38 Ich denke, also bin ich. Rusz glowa Odpowiedz Link
thunder-mug Re: no ja mysle, ze Niemcow zbyt mala kara spotka 11.06.09, 15:39 lepian4 napisał: > A a wyrobie sobie zdanie doiero wtedy, gdy januszek objawi nam tajemna prawde. ------------------------------------------- Odpowiedz Link
thunder-mug pan Morgenthau jednak miał rację... 11.06.09, 15:56 thunder-mug napisała: CytatIzraelska Luftwaffe udowodniła, że osiąga cele w południowej Afryce... Z tankowaniem w powietrzu... Niemieszki innej mowy nie rozumieją... Po tym, gdy Izraelska Luftwaffe dokona swego dzieła, trza będzie sobie przypomnieć, że pan Morgenthau jednak miał rację... Innej rady nie ma... pl.wikipedia.org/wiki/Plan_Morgenthaua Odpowiedz Link
absztyfikant A tam 11.06.09, 16:02 Coraz bardziej prekonuje mnie wizja szariatu nad Renem i Laba. To bedzie duzo bardziej zabawne Tak tak Odpowiedz Link
thunder-mug Generalgouvernement 11.06.09, 16:21 absztyfikant napisał: > Coraz bardziej prekonuje mnie wizja szariatu nad Renem i Laba. To bedzie duzo > bardziej zabawne Tak tak >----------------------------------------- Odpowiedz Link
netfun Re: pan Morgenthau jednak miał rację... 11.06.09, 16:11 Wiesz co? Przepraszam za ciezkie slowa, ale pierdolisz jak potrzaskany. >Po tym, gdy Izraelska Luftwaffe dokona swego dzieła Jakiego dziela? Co, moze zrzuca bombe atomowa na Niemcy? Podarowany przez Wuja Sama arsenal atomowy trzeba w koncu wykorzystac, nie? Przez takich ludzi, jak Ty, ludzkosc jest, tym czym jest. Brzydzisz mnie... Odpowiedz Link
lepian4 Re: pan Morgenthau jednak miał rację... 12.06.09, 05:24 Nie wie, kto tu pierdoli jak potrzaskany. Wiem jednak, ze Izrael nigdy nie potwierdzil faktu posiadania bronii atomowej. Odpowiedz Link
netfun Re: pan Morgenthau jednak miał rację... 12.06.09, 08:54 Oczywiscie, ze nie potwierdzili, ale tez i nie zaprzeczyli. A przeciez takie milujace pokoj panstwo, jak Izrael, powinno stanowczo zaprzeczyc posiadaniu broni masowej anihilacji. pl.wikipedia.org/wiki/Bro%C5%84_j%C4%85drowa Odpowiedz Link
thunder-mug Re: pan Morgenthau jednak miał rację... 12.06.09, 08:59 netfun napisał: > Oczywiscie, ze nie potwierdzili, ale tez i nie zaprzeczyli. > A przeciez takie milujace pokoj panstwo, jak Izrael, powinno > stanowczo zaprzeczyc posiadaniu broni masowej anihilacji. > ----------------------------------- Odpowiedz Link
netfun Re: Co myslicie o odezwie CDU/CSU? 11.06.09, 15:35 Eeee, a co ma Adenauer wspolnego z niemiecka armia z czasow NS? Moze nie byl on swietym czlowiekiem, ale Twoje zestawieni fotografii jest co najmniej malo trafne. Odpowiedz Link
absztyfikant Bardzo trafne 11.06.09, 15:45 Ostatecznie Adenauer utozsamial sie z etosem krzyzakow, nie on jedyny zreszta Drang nach Osten nie Hitler wymyslil, czyz nie mam racji? Odpowiedz Link
netfun Re: Bardzo trafne 11.06.09, 15:53 Hee??? To jeszcze mi powiedz, ze Krzyzacy byli awangarda NS. Odpowiedz Link
netfun Re: Ach so 11.06.09, 16:18 Uwazaj, publikowanie symboliki nazistowskiej jest karalne. Odpowiedz Link
shmulka Re: Bardzo trafne 11.06.09, 16:10 absztyfikant napisał: > Co to jest NS? > Nationalsozialismus(auch nationaler Sozialismus, auch N.S. für nationalsozialistisch, in Eigennamen) Ku pomocy Odpowiedz Link
fan.club Qrwa, jaki znowu Drang? 11.06.09, 16:04 Löknitz leży na zachód, Polaków żyje w Niemczech więcej niż Niemców w Polsce, a największy Drang jest obecnie w Irlandii. Odpowiedz Link
fan.club Jak Ci się będą kierunki świata pjerdoliły... 11.06.09, 16:16 to może się nie udać i wylądujesz na Kamczatce. Odpowiedz Link
absztyfikant Re: Jak Ci się będą kierunki świata pjerdoliły... 11.06.09, 16:25 Cos podobnego A jak tam przyrost naturalny w Niemczech? Moze bys sie wzial do roboty, bo inaczej Vaterland szybko bedzie verloren Odpowiedz Link
fan.club Große Klappe nie wystarczy. 11.06.09, 16:44 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51283&w=96508144&v=2 Akt 1.wybory komunalne (na 3200 mieszkancow, 1200 to Polacy) "...po podliczeniu glosow okazalo sie, ze do wladz miasta nie dostal sie ani jeden Polak. Za to nazistowska partia zdobyla okolo 15 % glosow. W ten sposob dumni Polacy zlapali conajmniej kilka srok za ogon... Skompromitowali sie przed niemieckimi sasiadami, dali im jasno do zrozumienia co sami o sobie sadza, odebrali sobie prawo glosu we wladzach lokalnych, a umozliwili nadreprezentacje w tych wladzach nazistom Akt 2 Co mowia ci wyksztalceni pelna geba osobnicy z metropolii szczecinskiej, ktorym dane bylo zamieszkac w Löcknitz Dlaczego nie glosowaliscie na Polakow? „Polacy to sami zlodzieje i oszusci” „ nie po to przeprowadzalem sie do Niemiec, zeby Polak mna rzadzil” itp. Co ciekawe, w wyborach w Löcknitz Polacy prawie udzialu nie wzieli, a ci co wzieli glosowali na CDU ( to ta partia gdzie jest Steinbach). Jedyne glosy na Polakow zostaly oddane... prawdopodobnie przez mniejscowych Niemcow. " Odpowiedz Link
jessi_a Re: Mal sehen :-) 11.06.09, 17:49 no wlasnie. Niedawno Rosjanie juz glosnooznajmili , ze wojne wywolali Polacy, bo w sumie zadania Hitlera byly nieistotne. Powininni byli jemu oddac m. in. oddac Gdansk i pozwolic na budowe jednej uliczki i byloby po ptakach Molotow sie w grobie przewraca... i slychac chichot Ribentropa. Odpowiedz Link
fan.club W kwestii chichotu... 11.06.09, 18:33 Gdańsk przed wojną był w polskich rękach? Odpowiedz Link
absztyfikant Re: W kwestii chichotu... 11.06.09, 18:41 A ktora wojna? Najwazniejsze, ze dzisiaj jest w polskich rekach. Gott sei dank Odpowiedz Link
absztyfikant Re: W kwestii chichotu... 11.06.09, 18:46 Siedemset lat temu przynieśli śmierć nawet dzieciom płaczącym w kołyskach. W 1308 roku w nocy z 12 na 13 listopada Zakon Szpitala Najświętszej Marii Panny Domu Niemieckiego powołany do opieki nad chrześcijanami dokonał rzezi na mieszkańcach Gdańska. dziedzictwo.polska.pl/wartoprzeczytac/article,Rzez_Gdanska,id,360559.htm Odpowiedz Link
ja.nusz Re: W kwestii chichotu... 11.06.09, 18:44 fan.club napisał: > Gdańsk przed wojną był w polskich rękach? Przed wojną trzynastoletnią tak - po zresztą też. Odpowiedz Link
jessi_a Re: W kwestii chichotu... 11.06.09, 18:48 i Hitler doskonale zdawal sobie sprawe, ze ten twor pod Liga Narodow to wielkie gofno jest Odpowiedz Link
fan.club W tym przypadku... 11.06.09, 17:06 Niemcom nic nie musi przyrastać bo na początek Polska musiałaby jakieś 40 mln dodupczyć. Odpowiedz Link
fan.club Ma ktoś link do oryginału? 11.06.09, 16:01 W Rzepie jest - jak zwykle - tylko krytyka. Odpowiedz Link
absztyfikant Re: Ma ktoś link do oryginału? 11.06.09, 16:08 Die EU muss die Identität der Nationen mit ihren Regionen und Kommunen achten. Die kulturelle und sprachliche Vielfalt bereichert Europa. Wir setzen uns daher für die Stärkung der deutschen Sprache in Europa ein. Die in der Europäischen Union geltende Freizügigkeit und Niederlassungsfreiheit ist ein Schritt hin zur Verwirklichung des Rechts auf die Heimat auch der deutschen Vertriebenen – in einem Europa, in dem die Völker und Volksgruppen einträchtig und ohne rechtliche Diskriminierungen auch aus der Vergangenheit zusammenleben können.Vertreibungen jeder Art müssen international geächtet und verletzte Rechte anerkannt werden. www.cdu.de/doc/pdfc/090525-cducsu-europa2009-wahlaufruf.pdf Odpowiedz Link
fan.club Re: Ma ktoś link do oryginału? 11.06.09, 16:12 Ondoszę wrażenie, że RZepa pisze o jakiejś innej odezwie. Przypominają mi to komentarze partyjnej prasy PRL-u odnośnie wypowiedzi Hupki czy Czaji. Odpowiedz Link
shmulka Re: Ma ktoś link do oryginału? 11.06.09, 16:18 fan.club napisał: > Ondoszę wrażenie, że RZepa pisze o jakiejś innej odezwie. > Przypominają mi to komentarze partyjnej prasy PRL-u odnośnie > wypowiedzi Hupki czy Czaji. Nieistotne...Angelica Schwall-Düren w specjalnym oświadczeniu zapewniła, że większość Niemców „w żaden sposób nie popiera rewizjonistycznych pomysłów i i żądań wobec Polski”. I Wezwała niemieckich chadeków aby wyjaśnili swoje stanowisko w tej sprawie. www.rp.pl/artykul/28,315383.html Odpowiedz Link
absztyfikant Tchorze 11.06.09, 16:28 A Kalininfrad pardon Koenigsberg to pies?))))))) Cos Niemcy malo mowia o miescie Kanta. Chyba ktos im wepchnal rure w dupe zeby siedzieli cicho Odpowiedz Link
shmulka Re: Tchorze 11.06.09, 16:35 absztyfikant napisał: > A Kalininfrad pardon Koenigsberg to pies?))))))) Cos Niemcy malo mowia o > miescie Kanta. Chyba ktos im wepchnal rure w dupe zeby siedzieli cicho Schröder pilnuje swojego interesu www.nord-stream.com/de.html?no_cache=1 Odpowiedz Link
absztyfikant Ciula kasiorke na kolejna zone zapewne;) 11.06.09, 16:36 www.youtube.com/watch?v=FSPWqYM7sfc Odpowiedz Link
fan.club W kwestii pardon-Königsberga... 11.06.09, 19:27 i małomówności na ten temat musisz zapytać tych, co mało mówią. Gdby za miarkę wziąć dyskusje polsko-niemieckie, to wyszło by na to, że do pyskówek potrzeba dwóch pyskatych. A tak z czystej ciekawości, absztyfikant: co - według Ciebie mieliby Niemcy z tym pardonem zrobić/powiedzieć? Odpowiedz Link
absztyfikant Re: W kwestii pardon-Königsberga... 11.06.09, 19:54 Doprecyzuj pytanie prosze Odpowiedz Link
fan.club Re: W kwestii pardon-Königsberga... 11.06.09, 20:07 Pozwolę sobie przytoczyć Twoją wypowiedź: "A Kalininfrad pardon Koenigsberg to pies?))))))) Cos Niemcy malo mowia o miescie Kanta. Chyba ktos im wepchnal rure w dupe zeby siedzieli cicho" Stąd moje pytanie: a co i ile mieliby mówić? I co ma z tym wspólnego doopa z rurą? Odpowiedz Link
absztyfikant Re: W kwestii pardon-Königsberga... 11.06.09, 20:10 No mogliby plakac nad Prusami Wschodnimi, ale tego nie robia, najwyrazniej z powodu tlustych kontraktow z Putinem Odpowiedz Link
fan.club Jeszcze parę słów. 11.06.09, 20:40 Przed Putinem nie płakali, ale nie płaczą także więcej czy mniej w przypadku innych regionów. Mam wrażenie, że w tv w ostanich miesiącach jest zdecydowanie więcej Prus Wschodnich niż innych heimatów - vide dzisiejszy program Phoenixa. Powtarzam jeszcze raz: do pyskówek potrzeba dwóch pyskująch, a same pyskówki niekoniecznie muszą odzwierciedlać prawdę. Przykładem może być ten wątek oparty na "sensacjach" z Rzepy. Odpowiedz Link
jureek Re: W kwestii pardon-Königsberga... 11.06.09, 21:58 Słyszałeś o jakichś roszczeniach Pawelki i im podobnych wobec majątków w Prusach Wschodnich? Słyczałeś coś o domaganiu się prawa do powrotu wypędzonych stamtąd ludzi? Ja jakoś nie słyszałem. Słuchając funkcjonariuszy BdV można odnieść wrażenie, że tylko Polacy i Czesi byli sprawcami wypędzeń, a Ruscy to jakieś niewiniątka. Ruskim zawsze Niemcy w d...ę włazili, teraz im jeszcze Opla za bezcen sprezentowali. Jura Odpowiedz Link
lepian4 Re: W kwestii pardon-Königsberga... 12.06.09, 05:32 Pawelka jest ze Slaska.Pewnie dlatego nie domagal sie zadoscuczynienia w Prusach wschodnich. Co innego jego kolega Alexander von Waldow, ktory odkryl zameczek wujka w Prusach Zachodnich Odpowiedz Link
fan.club Znowu to samo! 11.06.09, 16:48 Daj oryginał, a nie jakieś literackie produkcje. Odpowiedz Link
lepian4 Re: Ma ktoś link do oryginału? 12.06.09, 05:40 Freizügigkeit und Niederlassungsfreiheit to jeszcze nie jest domaganie sie zadoscuczynienia za wypedzenia. Nie pierwszy to juz raz partie na poludniu spotykaja sie przed wyborami z wypedzonymi. Z pespektywy zbrodniczych szabrownikow, jest to moze niebezpieczne zjawisko. Dla normalnego obywatela tej ziemi, nic to nie oznacza. Jesli nie wyszabrowalem Weltmpängera, gwarancji ewolucji bez wysilku, to moga mi wszyscy nadmuchac, nawetr na miekko. Co innego, gdy sprawy maja sie inaczej. Koncze, ewolucjonisci bez wysilku zaraz mnie zakracza. Odpowiedz Link
netfun Re: Co myslicie o odezwie CDU/CSU? 11.06.09, 16:34 A jak Ci sie podoba takie zestawienie? Odpowiedz Link
thunder-mug O czym Absztyfikant zapomniał napisać... 12.06.09, 10:30 O czym Absztyfikant zapomniał napisać... Cytat(...) Wielkim wydarzeniem w historii Zakonu było 800-lecie. 11 lutego 1991 Ojciec Święty Jan Paweł II przyjął na audiencji prywatnej Kapitułę i Wielkiego Mistrza. Polecił, aby służyli Bogu i potrzebującym. (...) www.kosciol.pl/article.php/20041113090605303 Odpowiedz Link
thunder-mug to znaczy się, że Trybuna Ludu miała rację. 15.06.09, 11:12 Abszti przysłał Polonii polskiej, stękającej pod knutą krzyżacką, fajne fotki... To Kondzio ubierał ten płaszcz, gdy wychodził nad Ren na spacerek? W Trybunie Ludu też czytałem, że Adenauer był rewizjonistą, militarystą i jeszcze czymś, ale zapomniałem dokładnie czym. I skoro Abszti nam dostarcza niezbitych dowodów, to znaczy się, że Trybuna Ludu miała rację. Kochany Abszti, w imieniu gnębionej Polonii dziękuję Ci serdecznie. Oczekujemy dalszych dowodów z teczek MOSSADu... że Trybuna Ludu miała jednak rację, znaczy się... Odpowiedz Link