Dodaj do ulubionych

Sigma Society - Level 5 - zad. 18

21.04.05, 10:36
Kiedy Antônio spojrzal na swój zegarek zauwazyl, ze wskazówka godzinowa
pokrywa sie dokladnie ze wskazówka minutowa. Ile czasu uplynie do powtórzenia
sie takiej sytuacji? (obydwie wskazówki poruszaja sie ruchem jednostajnym w
stalych tempach)

Jakiś wynik mi tam wyszedł, ciekawy jestem co wy otrzymacie za wartość

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: eMPiotr Re: Sigma Society - Level 5 - zad. 18 IP: 195.47.201.* 21.04.05, 12:47
      1 i 1/11 godziny.

Na prosty rozum: sytuacja ta ma miejsce 11 razy w 12 godzinach.
      Więc 12/11 to jest to.

Licząc: z proporcji: m/5=(m+5)/60 -> m=1/11 godziny więc cały czas 1 1/11h

Pzdr. PM
      • apocal Re: Sigma Society - Level 5 - zad. 18 21.04.05, 14:55
        Ja dostałem identyczny wynik, wnioskuję zatem, że jest to dobra odpowiedz.

pozdro
        • Gość: PM Re: Sigma Society - Level 5 - zad. 18 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 15:14
          Poprawna odpowiedx nie wynika ze statystyki tylko z własnych, oby nie gładkich,
          zwojów mózgowych. Zadanią o wskazówkach, kiedy tworzą ze soba rózne mniej i
          bardziej wygodne pozycje, są dosyc leciwe i starym wygom, takim jak Wy. powinny
          byc znane.Jesli jednak nie, to ile razy w ciagu doby tworza kąt prosty?
          Wskazówki, oczywiscie. Można utrudnić, wprowadzajac pytaaaaaanie o kąty
          skierowane.
          Sigma Society zniechęciła mnie do siebie kwotą 40 Euro. Kombinuję, czy nie
          otworzyc takiej instytucji u nas. Kasa moze byc niezła, bo snobów nie brakuje.
          Szczególnie, kiedy sie zapewni dyplom.Miłej zabawy.
          • Gość: k0$mit@ Re: Sigma Society - Level 5 - zad. 18 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 15:20
            Propozycja założenia takiej instytucji jest obrzydliwa <-> moim skromnym zdaniem.
            Ale jak to mawiał mój profesor z baz danych "są gusta i gusteczki ...."

Życzę ciekawszych pomysłów.
          • apocal Re: Sigma Society - Level 5 - zad. 18 21.04.05, 15:25
            Witam

Twoje uwagi są zgodne z moimi przemyśleniami - co się tyczy statystyki to po
            prostu potwierdziły się moje przemyślenia na temat tego zadania. kolega uzyskał
            trochę inny wynik i stąd wziął się mój niepokój.

Ja również nie mam 40E, a pomysł o otworzeniu takiej organizacji u nas jest
            trafiony. Widać, że ludzie potrafią ze swojej inteligencji zrobić pożytek i
            zarobić pieniądze :]

Niestety na nas nie zarobisz :D
            • Gość: Uwazny Re: Sigma Society - Level 5 - zad. 18 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 16:56
              KO$MIT@ jest rzeczywiscie nie z tej ziemi. Zasadnicza do bólu! Ale poza tym
              miła.I wydała juz te 40E.
              • Gość: k0$mit@ Re: Sigma Society - Level 5 - zad. 18 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 17:00
                "Jeżeli nie widać różnicy to po co przepłacać "
                Pytanie brzmi jaka to reklama ;) ??
                • Gość: kama Re: Sigma Society - Level 5 - zad. 18 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 18:51
                  Proszku do prania z liskiem .
                  • Gość: k0$mit@ Re: Sigma Society - Level 5 - zad. 18 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 19:33
                    To pytanie było retoryczne ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka