tamta_strona_marzen 06.05.05, 00:01 Co to jest? - mężczyzna robi to tylko raz w życiu, a kobieta codziennie. Podpowiedź nr.1 siano, podpowiedź nr.2 żelazo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roberciu Re: zagadka 06.05.05, 09:27 trudne, a podpowiedź nie podpowiada hm... może podpowiedź nr 3? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: zagadka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 19:47 Czy te siano i żelazo są używane, czy to tylko jakaś metafora? Odpowiedz Link Zgłoś
tamta_strona_marzen Re: zagadka 07.05.05, 22:26 nie znam odpowiedzi:D to mi ktos zadal te zagadke, wiem ze siano i zelazo nalezy traktowac doslownie:) i mysle z wami;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: zagadka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 23:58 Można traktować siano jako siano lub jako pieniądze. Nie wiem czy w ten sposób do czegoś dojdziemy, ale można próbować. No bo co kobiety robią codziennie z sianem? Albo siano jako włosy:) Sama nie wiem. Myślę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pm Re: zagadka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 01:04 Łysienie - męzczyzna - raz w zyciu(jesli już), kobieta - całe zycie i nigdy do końca, choc kazdego dnia traci włosy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: zagadka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 03:53 A gdzie tu w tym wszystkim żelazo? A może chodzi o pierwiastek lub niedobór żelaza w organiźmie? Trzeba kombinować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pm Re: zagadka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 12:18 Przyczyn łysienia jest znacznie więcej, ale łysienie jest spowodowane m.in.niedokrwistościa z powodu braku żelaża - może o to chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: zagadka 02.06.05, 12:42 zakochuje sie? :) choc nie mam pojecia jaki to ma zwiazek ani z sianem ani z zelazem:D Odpowiedz Link Zgłoś
b139c Re: zagadka 11.06.05, 10:53 Mi się to kojerzy z grabieniem. Facet raz w życiu grabi siano i ma dość... Kobieta codziennie grabi od nas kasę Odpowiedz Link Zgłoś
b139c Re: zagadka 11.06.05, 13:05 Mi się to kojerzy z grabieniem. Facet raz w życiu grabi siano i ma dość... Kobieta codziennie grabi od nas kasę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: powiedź Re: zagadka IP: *.as.wcom.net 29.06.05, 14:31 a może w inną stronę: - siano - dać sobie siana - żelazo - żelazne zasady Co do samej treści - ciekawym, czy "codziennie" i "raz w życiu" mamy potraktować dosłownie - jeśli tak, to ja sugerując się zobojniaczałym społeczeństwem postawił bym na budowę ciała. Jakoś nie mogę znaleźć rzeczy, którą mężczyzna robił by raz w życiu... kompinuj kompinuj Odpowiedz Link Zgłoś
marlenkaaa Re: zagadka 30.06.05, 21:14 a ja nie wiem :( i nie bede owijać w bawełne bo nie mam zielonego pojęcia co facet robi raz w życiu a kobieta ciągle :( Odpowiedz Link Zgłoś
rapsodiagitana Re: zagadka 07.07.05, 11:56 a może makijaż? Siano + żelazo - to się kojarzy z kosą, a kosa ze śmiercią, mężczyźnie robią makijaż pośmiertny, kobieta robi codziennie... ale z drugiej strony pytanie brzmi: "co mężczyzna robi raz w życiu", a tutaj ani "w życiu", ani sam tego nie robi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaa Re: zagadka IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 06.06.15, 00:16 Kobieta myśli całe życie a facet tylko raz Odpowiedz Link Zgłoś