roberciu Re: grób - zagadka pytajna 06.05.05, 09:24 oto treść: 'Idzie facet przez cmentarz mija grób, patrzy i uśmiecha się wyraźnie rozbawiony. Co spowodowało jego wesołość?' oczywiście pytania zamknięte i nie psuć proszę na wstępie pozdrawiam :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: grób - zagadka pytajna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 12:30 Czy to był grób kogoś znanego mu osobście? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: grób - zagadka pytajna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 13:19 Czy w grobie była jego teściowa? Odpowiedz Link Zgłoś
roberciu Re: grób - zagadka pytajna 06.05.05, 15:11 Gość portalu: asia napisał(a): > Czy w grobie była jego teściowa? nie była to jego teściowa ani nikt kogo znał osobiście :) Odpowiedz Link Zgłoś
jamaska Re: grób - zagadka pytajna 09.05.05, 01:22 czy jego rozbawienie miało zwiazek z grobem? czy jego rozbawienie miało zwiazek z cmentarzem? czy w grobie były zwłoki? czy rozbawiło go nagrobek? czy przeczytał cos na nagrobku? Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: grób - zagadka pytajna 06.05.05, 16:00 Czy na grobie bylo czyjes zdjecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: grób - zagadka pytajna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 17:09 Czy był wampirem? Odpowiedz Link Zgłoś
tamta_strona_marzen Re: grób - zagadka pytajna 07.05.05, 22:28 to byl pewnie jego grob przygotowany juz wczesniej zeby jego dzieci nie mialy problemu z pochowkiem. Usmiechnal sie na mysl ze ma juz z tym spokoj:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kama Re: grób - zagadka pytajna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 01:12 tamta_strona_marzen napisała: > to byl pewnie jego grob przygotowany juz wczesniej .... To nie mogło być, bo grób nie był nikogo znanego mu osobiście, a siebie przecież zna. Czy to grób kochanka jego zony?(znał jego nazwisko, nie znając go osobiście) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal Re: grób - zagadka pytajna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 08:10 Gość portalu: Kama napisał(a): > tamta_strona_marzen napisała: > > > to byl pewnie jego grob przygotowany juz wczesniej .... > To nie mogło być, bo grób nie był nikogo znanego mu osobiście, a siebie > przecież zna. > Czy to grób kochanka jego zony?(znał jego nazwisko, nie znając go osobiście) Raczej męża jego kochanki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
roberciu Re: grób - zagadka pytajna 09.05.05, 08:32 Witam po cudownym weekendzie i odpowiadam: 1. czy jego rozbawienie miało zwiazek z grobem? - tak 2. czy jego rozbawienie miało zwiazek z cmentarzem? - nie 3. czy w grobie były zwłoki? - tak 4. czy rozbawiło go nagrobek? - tak 5. czy przeczytał cos na nagrobku?- tak (nie tylko) 6. Czy na grobie bylo czyjes zdjecie? - nieistotne 7. Czy był wampirem? - nie ;) 8. to byl pewnie jego grob przygotowany juz wczesniej zeby jego dzieci nie mialy problemu z pochowkiem. Usmiechnal sie na mysl ze ma juz z tym spokoj:D - :D cute, but wrong 9. Czy to grób kochanka jego zony?(znał jego nazwisko, nie znając go osobiście) Raczej męża jego kochanki ;) - cute, but wrong ;) ------ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: grób - zagadka pytajna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 14:02 Czy denat miał może śmieszne nazwisko? Odpowiedz Link Zgłoś
roberciu Re: grób - zagadka pytajna 09.05.05, 15:36 Czy denat miał może śmieszne nazwisko? - nie miał śmiesznego nazwiska podpowiedź: kim był denat i kim był facet? pozdrawiam twardziel(k)i, którzy rozwiążą zagadkę :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: grób - zagadka pytajna 09.05.05, 17:51 czy nagrobek (kształt?) wiązał się z wykonywanym przez nich obu zawodem? czy wykonywali ten sam lub podobny zawód? Odpowiedz Link Zgłoś
roberciu Re: grób - zagadka pytajna 09.05.05, 18:58 czy nagrobek (kształt?) wiązał się z wykonywanym przez nich obu zawodem? > czy wykonywali ten sam lub podobny zawód? TAK TAK wreszcie dobry trop pozdrawiam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
roberciu Re: grób - zagadka pytajna 10.05.05, 08:04 fion_a napisała: > Czy był dłużnikiem denata??;) --> nie był dłużnikiem, nie znali się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: grób - zagadka pytajna IP: *.acn.waw.pl 10.05.05, 00:55 Czy w grobie leży lekarz, który mówił naszemu bohaterowi: - Jak będziesz tyle pił, palił i imprezował to szybko umrzesz. ? :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
roberciu Re: grób - zagadka pytajna 10.05.05, 08:03 Czy w grobie leży lekarz, który mówił naszemu bohaterowi: - Jak będziesz tyle pił, palił i imprezował to szybko umrzesz --> tak, w grobie leży lekarz --> druga część to nieprawda pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: grób - zagadka pytajna 10.05.05, 08:57 Czy byli różnych specjalizacji? Odpowiedz Link Zgłoś
roberciu Re: grób - zagadka pytajna 10.05.05, 09:36 jhbsk napisała: > Czy byli różnych specjalizacji? --> tak byli lekarzami różnych specjalizacji pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jamaska Re: grób - zagadka pytajna 10.05.05, 14:35 czy specjalizacja ma znaczenie? Przechodzień był: anestezjolog? dermatolog? rodzinny? rehabilitant? radiolog? alergolog? chirurg? reumatolog? kardiolog? onkolog? pediatra? seksuolog? Leżący w grobie był: anestezjolog? dermatolog? rodzinny? rehabilitant? radiolog? alergolog? chirurg? reumatolog? kardiolog? onkolog? pediatra? seksuolog? Poki co więcej specjalizacji nie przyszło mi do głowy....hi hi....zobaczymy.... Odpowiedz Link Zgłoś
aniazm Re: grób - zagadka pytajna 10.05.05, 15:00 był ginekologiem:) a ten, co leżał w grobie był pewnie innej specjalizacji i miał grób w kształcie, np. ucha, jeśli był laryngologiem??? zgadłam??? Odpowiedz Link Zgłoś
roberciu Re: grób - zagadka pytajna 10.05.05, 15:54 > był ginekologiem:) > a ten, co leżał w grobie był pewnie innej specjalizacji i miał grób w > kształcie, np. ucha, jeśli był laryngologiem??? zgadłam??? Zgadłam, zgadłam: brawo - dokładnie o to chodzi :))))))))))) pozdrawiam i mam nadzieję, że nie znałam wcześniej! pozdrawiam wszystkich i mam nadzieję, że podobała się zagadka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: grób - zagadka pytajna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 17:11 No nie. Grób w kształcie ucha:) Myślałam, że odpowiedź "leży" gdzieś głębiej:)) Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: grób - zagadka pytajna 10.05.05, 18:28 Ta zagadka kojarzyla mi sie z jakims dowcipem o pogrzebie i lekarzach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Re: grób - zagadka pytajna IP: *.play-internet.pl 02.08.14, 13:56 Jak dla mnie to denat był dentysta i miał narysowanego zęba na nagrobu a druga osoba to ginekolog śmiejąc się zastanawiał się co on będzie miał narysowane Odpowiedz Link Zgłoś
mira045 Re: grób - zagadka pytajna 03.02.15, 19:12 ??????????????????????dajcie odpowieĆ Odpowiedz Link Zgłoś