cardemon 05.08.02, 23:07 Zaloze sie o zlotowke, ze jak dasz mi dwa zlote, to ja dam ci cztery zlote. Zakladasz sie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Baton Re: Zakladasz sie? IP: *.psi-net.pl 06.08.02, 00:34 Wchodze w ciemno.... ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kopperek Re: Zakladasz sie? 06.08.02, 01:58 Gość portalu: Baton napisał(a): > Wchodze w ciemno.... ;-))) w ciemno to może tak....:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marchewa4 Re: Zakladasz sie? 06.08.02, 07:09 cardemon napisaý: > Zaloze sie o zlotowke, ze jak dasz mi dwa zlote, to ja dam ci cztery zlote. > Zakladasz sie? Fajne ;-))) Ale nie wejde. M. Odpowiedz Link Zgłoś
cardemon Re: Zakladasz sie? 06.08.02, 16:36 Baton, wiec zakladamy sie! Przegrales zlotowke, wiesz gdzie? ;) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
marchewa4 Re: Zakladasz sie? 07.08.02, 08:39 cardemon napisał: > Baton, wiec zakladamy sie! Przegrales zlotowke, wiesz gdzie? ;) Moze inaczej. Zlotowke, to Baton wlasciwie wygral, a nie przegral! Ale jednoczesnie zlotowke stracil ;-))) M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baton Re: Zakladasz sie? IP: 213.17.216.* 12.08.02, 10:06 Zaraz.... zaraz...... Jesli cardemon jest slowny (a wychodze z zalozenia, ze jest) to jestem do przodu!!! Jak to mozliwe??? No pomyslcie....... Podpowiem, ze zyskam albo 1 albo 5 (!!!) zlotych.... Podpowiem tez, ze jesli jednak cardemon okaze sie kanciarzem, to po prostu wyjde na zero...... To co, cardemon? Gdzie moge odebrac wygrana zlotowke? ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
cardemon Re: Zakladasz sie? 12.08.02, 16:21 Gość portalu: Baton napisał(a): > Zaraz.... zaraz...... > Jesli cardemon jest slowny (a wychodze z zalozenia, ze jest) > to jestem do przodu!!! > Zaklamy sie o zlotowke. Ty dajesz mi dwa zlote, a ja mowie na to, ze nie dam Ci czterech zlotych, wiec przegralem zaklad. Wygrywasz zaklad i zlotowke. Jak wyglada bilans? ;) pzdr. CdM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baton Re: Zakladasz sie? IP: 213.17.216.* 13.08.02, 11:48 Male sprostowanie...... Wygrywam 1 albo 3 zlotowki..... No zastanow sie jeszcze raz.... I tym razem NIE ZAKLADAJ, ze ja dam Tobie 2 zlote.... ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
ydorius Re: Zakladasz sie? 13.08.02, 12:23 Zakładamy, że mówisz: "zakładam się", a następnie odmawiasz dania 2 złotych, tak? Więc przegrałeś zakład, czyli jesteś stratny złotówkę. Jeżeli natomiast w ogóle nic nie mówisz, to nie przystępujesz do zakładu... Chyba, że czegoś nie kumam... .y. ---------------------------------- What is home without Plumtree's Potted Meat? Incomplete. Odpowiedz Link Zgłoś
cardemon Re: Zakladasz sie? 14.08.02, 15:43 Gość portalu: Baton napisał(a): > No zastanow sie jeszcze raz.... > I tym razem NIE ZAKLADAJ, ze ja dam Tobie 2 zlote.... ;-))) Zalozyles sie o zlotowke, ze jesli dasz mi dwa zlote, to ja dam Ci cztery. Po czym nie dajesz mi dwoch zlotych. Zdanie bedace implikacja logiczna "jesli dasz mi dwa zlote, to ja ....." jest zawsze prawdziwe, o ile pierwszy czlon zdania jest falszywy. W skrocie wyglada to "jesli A, to B" lub (A->B). Skoro wiec pierszy czlon zdania jest falszywy (no bo nie dales mi dwoch zlotych) to cale zdanie jest prawdziwe. Wygralem zaklad i zlotowke! :) pzdr. CdM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baton Re: Zakladasz sie? IP: *.psi-net.pl 14.08.02, 19:40 Yyyyyyy....... no qrde..... jakby to powiedziec...... Cale moje rozumowanie rozlozylo sie na prostym fakcie, ze pomylilem sie co z czego nie moze wynikac przy implikacji.... ;-))) Oczywiscie masz racje...... Wygrana zlotowke przesle e-mailem... ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fiona Re: Zakladasz sie? IP: *.pl 14.05.03, 14:48 cardemon napisał: > Gość portalu: Baton napisał(a): > > > No zastanow sie jeszcze raz.... > > I tym razem NIE ZAKLADAJ, ze ja dam Tobie 2 zlote.... ;-))) > > Zalozyles sie o zlotowke, ze jesli dasz mi dwa zlote, to ja dam Ci cztery. Po > czym nie dajesz mi dwoch zlotych. > Zdanie bedace implikacja logiczna "jesli dasz mi dwa zlote, to ja ....." jest > zawsze prawdziwe, o ile pierwszy czlon zdania jest falszywy. W skrocie wyglada > to "jesli A, to B" lub (A->B). Skoro wiec pierszy czlon zdania jest falszywy > > (no bo nie dales mi dwoch zlotych) to cale zdanie jest prawdziwe. Wygralem > zaklad i zlotowke! :) > > pzdr. CdM > Zawsze myslałam, ze zdanie :"jesli A to B" jest prawdziwe, gdy pierwszy człon zostaje spłniony....... ale widocznie przydałby mi sie dobry wykład z logiki:-)) Nawet na pewno, bo od pewniego czasu przegladam sobie łamigłowki na tym forum, i przyglądam sie Waszym rozwiazaniom, to z logicznymi zawsze mam problem:-(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ibis Re: Zakladasz sie? IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.02, 19:57 Nie, bo możesz nie dotrzymać obietnicy, a wtedy ja będę o jedną złotówkę "w plecy" Pozdrowienia:-) Odpowiedz Link Zgłoś