republican 14.10.08, 16:01 Wskazowka minutowa ma dlugosc 4, zas godzinowa 3. Jaki jest dystans miedzy koncami wskazowek gdy ten dystans zmienia sie najszybciej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: grzesiek Re: (chyba stary) Zegar IP: *.cbk.waw.pl 15.10.08, 14:20 Fajne zadanie. Zacząłem siłowo - twierdzenie kosinusów, liczenie pochodnych, równanie kwadratowe itp., a na końcu doszedłem do wyniku, który można było przewidzieć. Nie podam wyniku i zachęcam do rozwiązania - bardzo pouczające. Odpowiedz Link Zgłoś
republican Re: (chyba stary) Zegar 16.10.08, 00:56 Gość portalu: grzesiek napisał(a): > Fajne zadanie. Zacząłem siłowo - twierdzenie kosinusów, liczenie > pochodnych, równanie kwadratowe itp., a na końcu doszedłem do > wyniku, który można było przewidzieć. Nie podam wyniku i zachęcam > do rozwiązania - bardzo pouczające. Dziekuje, masz racje. Przychodzi na mysl prad zmienny w elektrotechnice Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: (chyba stary) Zegar IP: *.nycmny.fios.verizon.net 16.10.08, 12:00 Dystans miedzy końcami wskazówek gdy ten dystans zmienia się najszybciej wynosi 1. Odpowiedz Link Zgłoś