zbyfauch 17.04.08, 22:33 Kurczak à la Wołodyjowski youtube.com/watch?v=1xPHGsl_Dfw Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zbyfauch Kiełbasa z Dymem na wodzie 17.04.08, 22:33 youtube.com/watch?v=GJGWFgQcpGk&feature=related Odpowiedz Link
akin1om Re: Kiełbasa z Dymem na wodzie 19.04.08, 23:37 Kiełbasa z dymem niewątpliwie ale czy na wodzie? Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Kiełbasa z Dymem na wodzie 19.04.08, 23:40 akin1om napisała: > Kiełbasa z dymem niewątpliwie ale czy na wodzie? youtube.com/watch?v=3Zz1gOIxHPE :) Odpowiedz Link
zbyfauch Re: A tu inny kawałek z klasyki 19.04.08, 23:47 Pomyśleć, że do tego kiedyś się tańczyło. :) Odpowiedz Link
akin1om Re: A tu inny kawałek z klasyki 20.04.08, 00:09 zbyfauch napisał: > Pomyśleć, że do tego kiedyś się tańczyło. :) I fajnie było, aż mi się zachciało tak pokiwać jak dawniej. Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Wątek trawienny. 30.07.08, 20:27 W zamrażarce znalazłem mięso na gulasz. Szukałem też jakichś grzybków i znalazłem jedynie, przez pomyłkę kupione to taotao.pl/index.php?mod=products&k=4&id=53 No więc gotuje się, spróbowałem i... da się zjeść. Tylko sos muszę później wyostrzyć. To mówiłem ja, Zbyfauch, Wasz słomiany kucharz. Odpowiedz Link
wacikowa Re: Wątek trawienny. 30.07.08, 21:06 Zobacz czy Ci się oczy skośne nie robią;) Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Wątek trawienny. 31.07.08, 08:57 Oczów skośnych Ci nie dostałem. Sos doprawiłem chilli, chrzanem i musztardą oraz śmietaną. Wyszło całkiem niezłe. Grzybki w posiadaniu smaku niezbyt istotnego są, jedynie nieco niepokojąco pośmiardywały w początkowej fazie gotowania. Ale potem były już grzeczne. Odpowiedz Link
zbyfauch "Zrazy" świniowe. 20.08.08, 22:57 4 gotowe, kupione w supermarkecie steki ze świnki nadkroić na płask, rozłożyć, rozbić i przyprawić solą i pieprzem. Na mięso położyć po dwa plasterki szynki szwarcwaldzkiej (obok siebie, nie na siebie oczywiście) oraz pokrojonego w plasterki sera żółtego (tu była Gouda). Potem założyć boki a następnie zwinąć w rulonik i spiąć go na przykład szpilą jakąś. Przysmażyć pieczarki z cebulą, obsmażyć "zrazy" i zalać wszystko gotowym sosem z kurek (proszek Knorra rozrobiony w wodzie). Dusić pod przykryciem na bardzo wolnym ogniu (czy tam prądzie) do miękkości. Pycha. I wszystko z supermarketu, nie od jakiegoś tam prywatnego dostawcy czy znajomego rolnika. Odpowiedz Link
wacikowa Re: "Zrazy" świniowe. 21.08.08, 01:34 Miałam takiego kolegę w liceum nazywał się Gouda i miał strasznie dużo pryszczy:P Odpowiedz Link
zbyfauch Re: "Zrazy" świniowe. 21.08.08, 15:47 Jako szczeniak zaczytywałem się opowiadaniami Londona. W jednym z nich występował "Pysk-jak-ser". :) Podejrzewam, że w oryginale mógł być to Cheese-Face. Odpowiedz Link
chris.w4 Re: Wątek trawienny 19.03.18, 12:03 bez wyjeżdżania do kraju kupiłem oryginalną polską krakowską Odpowiedz Link