hania261 30.11.09, 11:20 Jak to przetlumaczyc ? Dziaslo, tkanka jaka ? Cale zdanie "...kommt es zu einer Schädigung des Keimgewebes im Wurzelbereich dieser Zähne" Z gory dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
donnerbalken Re: Keimgewebe --->tkanka zarodkowa ??? 30.11.09, 13:42 six_a napisała: > tkanka zarodkowa > pono:) =============================== Jeśli się porówna Wiki polską i niemiecką, to raczej chyba nie... Po lewej stronie ekranu można zmieniać: De na Pl Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Keimgewebe --->tkanka zarodkowa ??? 30.11.09, 14:14 nie wiem mój drogi wikiobsesjonacie, odkurzyłam słownik medyczny i stoi jak byk. a że nigdzie indziej nie sprawdzałam, to piszę "pono" Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Keimgewebe --->tkanka zarodkowa ??? 30.11.09, 14:19 ale skoro lubisz kiwikiwi, to proszę u zwierzątek jest zarodkowa, sprawdź skąd pochodzi fragment tekstu z postu wyjściowego. pl.wikipedia.org/wiki/Tkanka_zwierz%C4%99ca podział tkanek ---> tkanka łączna ---> zarodkowa Odpowiedz Link Zgłoś
donnerbalken To taka moja skromna opinia. 30.11.09, 17:38 six_a napisała: > nie wiem mój drogi wikiobsesjonacie, odkurzyłam słownik medyczny i stoi jak byk > . > a że nigdzie indziej nie sprawdzałam, to piszę "pono" ------------- Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: To taka moja skromna opinia. 01.12.09, 00:11 skąpy czy nie, leń się wytłumaczy kontekst Odpowiedz Link Zgłoś
jessi_a Re: Keimgewebe 30.11.09, 18:55 lexykony zapodają ;) "miazga zęba tkanka łączna, występująca w kanałach i komorze zęba, zbudowana z tkanki galaretowatej (rodzaj tkanki zarodkowej) w której zawieszone są naczynie krwionośne i nerwowe." Odpowiedz Link Zgłoś
hania261 Re: Keimgewebe 01.12.09, 09:44 Bardzo dziekuje za odpowiedzi :)dla wyjasnienia dodam, ze chodzi o zab trzonowy krolika :) Odpowiedz Link Zgłoś
donnerbalken chodzi o zab trzonowy > krolika :) 01.12.09, 11:22 hania261 napisała: > Bardzo dziekuje za odpowiedzi :)dla wyjasnienia dodam, ze chodzi o zab trzonowy > krolika :) ---------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
juzniewqrwionylektor trzeba myśleć kolego, a nie googlać 01.12.09, 12:21 lub wiksować! Odpowiedz Link Zgłoś
donnerbalken Re: trzeba myśleć kolego, a nie googlać 01.12.09, 12:58 juzniewqrwionylektor napisała: > lub wiksować! ---------------------- Odpowiedz Link Zgłoś