mixer13 04.11.05, 17:49 niektórzy uważają podróżowanie za najlepszy sposób spedzania swojego wolnego czasu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jecki nie widze zadnej propozycji... IP: *.pools.arcor-ip.net 04.11.05, 17:51 - czy jestes moze zbyt zajety ? j. Odpowiedz Link Zgłoś
mixer13 Re: nie widze zadnej propozycji... 04.11.05, 17:54 ja napisałam tak:Manche denken, dass das Reisen die beste Methode ihres Freizeit ist............:/pewnie żle Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus sorek - mam klopoty z forum 04.11.05, 18:02 non-stop mnie wywala i teraz list poszedl sam (???) moja prop: Manche denken, dass Reisen /Reise die beste Art ist, (ihre) Freizeit zu verbringen. jako ze nie znam dokl. kontekstu, jestem oszczedna w rodz. okresl. i nieokresl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jecki bedzie cie jeszcze czesciej wywalac, gigulko...:-) IP: *.pools.arcor-ip.net 04.11.05, 18:05 j. Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus hohoho, kotku, chcesz sobie znowu 04.11.05, 18:07 popisac az do utraty jeckich sil? ten jeden razik nie nauczyl kolegi rozumu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jecki rozum, gigulko, to sie albo ma (vide: ego), IP: *.pools.arcor-ip.net 04.11.05, 18:11 albo nie. tu na "nauke" nie masz szans... :-((( j. Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus oj jecki, 04.11.05, 18:37 a raczej chamjecki. twoje ostatnie popisy nie nauczyly cie rozumu? a to szkoda. chcesz wojny, bedziesz ja mial, az znowu zaczniesz tworzyc posty o dziwnej tresci z glebin chamjeckiego umyslu. ale dzis musze cie olac, bo nie mam czasu na glupoty. pa pa ps badz czujny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jecki bede ! lubie tepic ignorancje na kazdym kroku..:-) IP: *.pools.arcor-ip.net 04.11.05, 18:39 j. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jecki Re: jak przetłumaczyc? IP: *.pools.arcor-ip.net 04.11.05, 18:03 Manche / Einige (Menschen) halten das Reisen für die beste Art, ihre Freizeit zu verbringen. j. Odpowiedz Link Zgłoś
mixer13 Re: jak przetłumaczyc? 04.11.05, 18:07 i jeszcze Turyści uświadomiaja niektórym kulturom takim jak indianie wartośc ich kultury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jecki nie widze zadnej propozycji... :-)) IP: *.pools.arcor-ip.net 04.11.05, 18:09 nie uslyszalem tez czegos w rodzaju....... j. Odpowiedz Link Zgłoś
mixer13 Re: najpierw Twoja propozycja, mixer! 04.11.05, 18:11 e kurde tak wiem dziekuje za wczesniejsze przetlumaczenie ale tego nie mam pojecia jak zrobic mielismy to na sprawdzianie i totalnie spieprzylam.:/ Odpowiedz Link Zgłoś
mixer13 Re: najpierw Twoja propozycja, mixer! 04.11.05, 18:13 napisalam cos takiego: Die tOURISTEN MACHEN EINIGE kULTUREN Z.b.iNDIANEN die Wert ihres Kulturs klar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jecki Powiedz Twojej Pani, ze IP: *.pools.arcor-ip.net 04.11.05, 18:13 "uswiadamianie kulturom wartosci ich kultury" brzmi nieco...- powiedzmy: dziwnie. j. Odpowiedz Link Zgłoś
mixer13 Re: Powiedz Twojej Pani, ze 04.11.05, 18:15 okej ale bym chciala wiedziec jak to przetlumaczyć...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jecki przykro mi, mixer, IP: *.pools.arcor-ip.net 04.11.05, 18:21 ale nie tlumacze ewidentnej chaly... j. Odpowiedz Link Zgłoś
mixer13 Re: przykro mi, mixer, 04.11.05, 18:24 okej dzieki to ja jej tez tak powiem może uzna:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ich Indianer sind Ureinwohner von Amerika IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 04.11.05, 18:44 und keine Kultur. Wir können von einer Bakterienkultur reden bzw. Kulturen anlegen (dh. auf großen Flächen Pflanzen ziehen). Die polnischen Górale bilden auch keine Kultur obwohl es sich um ein Volk mit traditionsreicher Kultur handelt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jecki dat iss im Lichte neuer Entdeckungen eigentlisch IP: *.pools.arcor-ip.net 04.11.05, 19:42 widerlecht... Es stellt sisch nämlich heraus, dass die wohl ein anderes Völkchen platt jemacht haben... :-))) j. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mixer nom IP: *.icpnet.pl 04.11.05, 21:41 to dziekuję i może trochę opowiem pani mgr.o tej kulturze a teraz spadam na film kim mi-duka:)dzieki pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mixer a tak a'propos IP: *.icpnet.pl 04.11.05, 21:45 to jak ich nazwać tych górali i indian mniejszości kulturowe czy jak to troche nie pasuje a może etniczne? Odpowiedz Link Zgłoś