Dodaj do ulubionych

:::::HELP ME !!!!::::::::

IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.05, 21:41
siema mam ogromna prosbe jak by ktos mial chwilke czasu to niech napisze odp
na te pytania( tak po 2-3 zdania), bo ja niestety lewa jestem z
niemieckiego;) Z gory wielkie dzieki!!!!!!!!
1. Mit welchen Problemen werden die Behinderten in Alltagssituationen
konfrontiert?? 2. Auf welche Weise kann ihnen geholen werden?? 3Wie verstehst
du die Worte: " integration statt Isolation"?
Obserwuj wątek
    • Gość: jecki nie wyglada na to, zebys byla lewa IP: *.pools.arcor-ip.net 17.11.05, 21:43
      tylko z niemieckiego. mysle, ze jestes w ogole lewa.
      j.
      • Gość: marlena heh IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.05, 21:50
        Wnioskuje, ze nie jestem sama, bo pewnie ty tez nie umiesz na te pytania odp;)
        • Gość: jecki pierwiastka w dodatku... IP: *.pools.arcor-ip.net 17.11.05, 21:52
          j.
          • Gość: marlena ..just ordinary example of human's selfishness..:( IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.05, 22:06
            • tiggerific lazy as can be 17.11.05, 23:09
              wysil się i napisz cokolwiek sama, a nie tam głodne kawałki o egoizmie
              podtykasz.
              • Gość: marlena Re: lazy as can be IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.05, 23:15
                buhaha no to mi powiedziales! gratuluje blyskotliwosci!!! co w tym zlego ze
                prosze o pomoc myslalam ze znajdzie sie tu ktos kto mowi po niemiecku tak
                plynnie ze dla niego to jest bulka z maslem napisac odp no ale coz.... niestety
                nie ma
                • tiggerific tu nie rykowisko, marlenka 17.11.05, 23:25
                  jeleni niet :)
                  • Gość: marlena ale łosie takie jak ty są:) hehe IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.05, 23:29
                    • tiggerific nie pęknij ze śmiechu, rybko 17.11.05, 23:32
                      napisałabyś coś, wysiliła drugą szarą komórkę poza tą, którą nosisz w torebce,
                      życzliwi ludzie tu są, naprawdę, poprawiliby, przy okazji nauczyłabyś się
                      czegoś, a tak to figę z makiem dostaniesz i tyle z tego będzie.
                      a epitety zachowaj na jutro dla pani od niemieckiego :)
                      • Gość: marlena taki jestes zabawny ze zaloze twoj fanklub! IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.05, 23:39
                        nazwe go tiggerific - CZLOWIEK Z CHARAKTEREM:D ooooo yeaaaaah
                        moze byc???
                        • tiggerific może być, marlenka, go ahead :) nt 17.11.05, 23:43

• Gość: marlena szkoda, ze niemieckiego nie umiesz ale to nic:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.05, 23:48
                            jakis czlonkow do klubu i tak sie zwerbuje:)
                            • tiggerific marlenka 17.11.05, 23:52
                              Ty po prostu w niewłaściwe tony uderzasz :)
                    • kokolores Re: ale łosie takie jak ty są:) hehe 17.11.05, 23:34
                      Lepszy los jak ESEL !!!
                      Jak chcesz kogos obrazac to spadaj i przeczytaj uwaznie moja sygnaturke !
                      • Gość: marlena Re: ale łosie takie jak ty są:) hehe IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.05, 23:53
                        heh no calkiem niezly pomysl, i tak nie ma zadnych perspektyw na otrzymanie odp
                        na moje pytania:)i mam dziwne wrazenie ze latwiej dla wiekszosci osob jet
                        wypisywac glupoty niz pomoc
                        dobrze ze ja jestem inna moze swiat na psy nie zejdzie:)
                        • tiggerific ja tam mogę pomóc 17.11.05, 23:57
                          ale odwalać to mi się nie chce. Może przemyśl jeszcze raz definicję pomocy.
                          • Gość: marlena wow jestem w szoku;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.05, 00:20
                            ogolnie to na to 1 i 3 pytanie to sobie moge cos z ksiazki skombinowac ale paru
                            zwrotow nie rozumiem:
                            aufzuge und toiletten fur behinderte fehlen in vielen offentlichen gebauden
                            ... zu offentlichen vekehrsmitteln
                            die oberstufe des gymnasiums besuchen
                            A na to 2 Jak my mozemy pomagac to chcailam napisac:
                            nie powinnismy sie izolowac od ludzi niepelnosprawnych ale traktowac ich
                            noramlnie
                            powinnismy pomagac niepelnosprawnym kolegom czuc sie dobrze w klasie
                            powinismu strarac sie pomoc gdy widimy ze jakas osoba niepelnosprawna ma problem
                            takie tam:)
                            • tiggerific Re: wow jestem w szoku;) 18.11.05, 00:36
                              a no widzisz, masz czytankę, nie jest źle, coś tam sklecisz.

aufzuge und toiletten fur behinderte fehlen in vielen offentlichen gebauden
                              w budynkach użyteczności publicznej (kina, urzędy itp. :) brakuje wind i toalet
                              dla niepełnosprawnych

... zu offentlichen vekehrsmitteln
                              ... do publicznych środków transportu (dostęp: der Zugang, erschwert -
                              utrudniony

die oberstufe des gymnasiums besuchen
                              chodzić do liceum (a w zasadzie do starszych klas, przygotowujących do matury)

zwroty do 2: Behinderte nicht isolieren, Behinderte wie andere Menschen
                              behandeln, den Behinderten helfen, sich gut unter anderen Schülern fühlen, bei
                              Schwierigkeiten im Alltag helfen
                              i takie tam.
                              • Gość: marlena :))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.05, 00:54
                                No to zablysnales:P wielkie dzieki za pomoc!
                                • Gość: ich nie -eś, tylko -aś! To jest tygrys rodz.żeńskiego! IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 18.11.05, 01:00
                                  • Gość: marlena [poprawka] tiggerific zablysnelas:)) IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.05, 01:09
                                    • kokolores Re: [poprawka] tiggerific zablysnelas:)) 18.11.05, 02:13
                                      I co nie mozna bylo tak od razu.
                                      Der Ton macht die Music!!

:o))
      • ggigus [...] 17.11.05, 22:56
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: ich a jak z francuskim u Ciebie? ;) IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 17.11.05, 22:17
      1. Z jakim problemami spotykają się ludzie upośledzeni na codzień?
      2. W jaki sposób można im pomóc?
      3. Jak rozumiesz słowa: integrować zamiast izolować?
      • Gość: marlena Re: a jak z francuskim u Ciebie? ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.05, 22:26
        DZIEKI,ale ja wiem co to znaczy(az tak zle nie jest ze mna:P), chodzilo mi o
        krotkie odpowiedzi na te pytania:)

po francusku to ja niestety nie sprechen:P
        • Gość: ich sprechen brauchst Du nicht! ;) IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 17.11.05, 22:38
          W Niemczech ludzie upośledzeni mają inne problemy jak w Polsce, no i nie wiem
          też jak chciałabyś im pomóc i jaki jest Twój stosunek do nich: należy ich
          integrować z resztą społeczeństwa, czy też odizolować, żeby nie przeszkadzali
          zdrowym.
          • Gość: jecki "niz" isiu, nie "jak" w Polsce IP: *.pools.arcor-ip.net 17.11.05, 22:42
            - i przestan juz o tych stosunkach !!!!!!!!!!!!!!! :-))
            j.
            • Gość: ich jak Ty skończysz analizować, to IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 17.11.05, 22:45
              ustosunkuję się do żądania. ;)
              • kokolores Re: jak Ty skończysz analizować, to 17.11.05, 22:51
                Glodnym chleb na mysli!!

:o)))
          • Gość: marlena Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.05, 22:51
            Ich problemem jest to ze np: jest bardzo malo podjazdow przeznaczonych dla
            ludzi poruszajcych sie na wozkach, literatur in Blindenschrift;) jest czesto za
            droga itp
            Aby pomoc ludziom niepelnosprawnym zintegrowac sie powinnismy uczesczac do tych
            samych szkol, organizowac olimiapy dla osob uposledzonych . takie jest moje
            zdanie:P
            • Gość: jecki Gott, bist du humorlos !!! IP: *.pools.arcor-ip.net 17.11.05, 22:58
              j.
              • ggigus nie, nie jsetem pozbawiona humoru, 17.11.05, 23:01
                ty praworeczniaku nudny
                • Gość: jecki wer redet denn mit dir, gigulko na pamiec ? IP: *.pools.arcor-ip.net 17.11.05, 23:06
                  j.
            • Gość: jecki ...a sytym prasowanie ?... IP: *.pools.arcor-ip.net 17.11.05, 22:59
              j.
              • kokolores Na ja........ 17.11.05, 23:03
                Das Bügeln ist für mich die Strafe Gottes!!!

:o(((
                • Gość: jecki DAfür ??? :-) IP: *.pools.arcor-ip.net 17.11.05, 23:07
                  j.
                  • kokolores Re: DAfür ??? :-) 17.11.05, 23:10
                    Moja dozgonna wdziecznosc !!!!!!!!

:o))))
                • tiggerific Re: Na ja........ 17.11.05, 23:08
                  a może marlena z prasowania nie jest lewa? :)
                  • kokolores Re: Na ja........ 17.11.05, 23:11
                    tiggerific napisała:

> a może marlena z prasowania nie jest lewa? :)

Myslisz ,ze zrobie interes??
                    :o)))
                    • Gość: jecki vielleicht versteht sie was von Analyse ? IP: *.pools.arcor-ip.net 17.11.05, 23:13
                      j.
                      • tiggerific Re: vielleicht versteht sie was von Analyse ? 17.11.05, 23:14
                        oder gar analysiert sich vor dem Fernseher.
                        znasz to?
                        • Gość: jecki :-((((((((((((((((( - dawaj !!! IP: *.pools.arcor-ip.net 17.11.05, 23:15
                          j.
                          • tiggerific noooo nieee 17.11.05, 23:23
                            to stare jest jak świat: pisze kobita do rubryczki seksuologicznej: mój mąż
                            analizuje się przed telewizorem, co mam robić?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka