Dodaj do ulubionych

strona administracyjna

IP: *.acx.pl 15.01.06, 21:38
Bardzo prosze o przetłumaczenie:
Chciałbym, by było zrozumiałe dla klienta z Niemiec, a jak zrobie ze
słownikiem, to boje sie o efekt.

KAŻDA TWORZONA PRZEZ NASZ SYSTEM STRONA CHARAKTERUZYJE SIĘ TYM, ŻE DLA
KAŻDEGO KLIENTA TWORZYMY INDYWIDUALNĄ SZATĘ GRAFICZNĄ LUB JEŻELI SOBIE TEGO
ŻYCZY SAM WYPOSAŻA SYSTEM W SWOJĄ GRAFIKĘ. TA OPCJA SŁUŻY DO TEGO BY
ZARZĄDZAĆ PRZYGOTOWANYMI SZATAMI GRAFICZNYMI I WŁĄCZAĆ JE LUB ZMIENIAĆ W
ZALEŻNOŚCI OD OKAZJI. DLA PRZYKŁADU FUNKCJA SPRAWDZA SIĘ W PRZYPADKU CHĘCI
ZMIANY SZATY GRAFICZNEJ z POWODU ZMIANY PORY ROKU LUB WYSTĄPIENIA JAKIEGOŚ
ŚWIĘTA JAK ŚWIĘTA BOŻEGO NARODZENIA.
KOSZT WŁĄCZENIA USŁUGI:
PRACE NAD STRONĄ.

Obserwuj wątek
    • Gość: jecki komercyjne teksciki dla klientow daje sie IP: *.pools.arcor-ip.net 15.01.06, 22:31
      tlumaczom, ktorzy pobieraja za to pieniazki, bo z tego zyja.
      Chcialbys, aby Tobie na forum odbierano chleb ?
      j.
      • Gość: bari Re: komercyjne teksciki dla klientow daje sie IP: *.acx.pl 15.01.06, 22:57
        Dobra, polece do tłumacza. Chciałem łatwo, szybko i nie wyszło. A może jednak
        mi to zrobisz, jecki bitte, bitte
      • Gość: ich Jecki nie bonć śfinja, pomusz! ;))))) IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 15.01.06, 23:02
        • Gość: jecki TAKIEGO WALA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-) IP: *.pools.arcor-ip.net 15.01.06, 23:10
          j.
          • Gość: bari Re: TAKIEGO WALA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.acx.pl 15.01.06, 23:14
            Jecki, a jak Tobie zdradze, ze jestem kobieta.
            • Gość: jecki ich bin noch nicht sicher, ob Du einer IP: *.pools.arcor-ip.net 15.01.06, 23:28
              tiefgründiger Analyse zugänglich bist...
              j.
              • Gość: bari Re: ich bin noch nicht sicher, ob Du einer IP: *.acx.pl 15.01.06, 23:31
                A jednak Cie wzięło. Jak mam Ci udowodnic, ze tak?
                • jecki.p przyslij mi zdjecionko - w ciagu nast. 3 minut :-) 15.01.06, 23:33
                  j.
                  • Gość: bari Re: przyslij mi zdjecionko - w ciagu nast. 3 minu IP: *.acx.pl 15.01.06, 23:36
                    O ty cwaniaczkusiu, takiego wałusia. Czy kobiety zawsze tak samo musza zarabiac
                    na chleb?
                    • Gość: jecki ha, wiedzialem, ze masz szczeciniasta gebe! :-) IP: *.pools.arcor-ip.net 15.01.06, 23:38
                      j.
                    • Gość: bari Re: przyslij mi zdjecionko - w ciagu nast. 3 minu IP: *.acx.pl 15.01.06, 23:40
                      jeszcze sie obrazisz, nie chciałam. Jestem naprawde zgrabna,no i sliczna. I
                      troche głupiutka, bo nie mam zdjec do przesłania (nie wiem jak to sie robi)
                      • Gość: bari Re: przyslij mi zdjecionko - w ciagu nast. 3 minu IP: *.acx.pl 15.01.06, 23:43
                        Ludzie, namowcie Jecka, zeby mi to zrobil. juz nic na niego nie działa
                        • tiggerific Re: dialog jest ekstraśny, jak słowo daję :) 15.01.06, 23:45
                          ale czy naprawdę chcesz, żeby Ci to zrobił?
                          • Gość: bari Re: dialog jest ekstraśny, jak słowo daję :) IP: *.acx.pl 15.01.06, 23:49
                            Jesli tylko ma zaroscik. A ty tez masz? Tylu was jest, a ten ich tez. No
                            chłopcy wezcie sie w garsc i zrobmy to w czworke.
                            • tiggerific Re: dialog jest ekstraśny, jak słowo daję :) 15.01.06, 23:52
                              nieee no weźmy jeszcze ggigusa, co się będzie nudził w taką pikną noc :)
                              • Gość: bari Re: dialog jest ekstraśny, jak słowo daję :) IP: *.acx.pl 15.01.06, 23:56
                                ggigus, co za ggigus, jak on wyglada, odezwie sie chociaz, wie jak jest usługa
                                po niemiecku?
                        • Gość: jecki nic nie ma za darmo !!! (Ich jest jeszcze drozszy- IP: *.pools.arcor-ip.net 15.01.06, 23:45
                          nawet tanga mu przeszkadza:-)
                          j.
                          • Gość: bari Re: nic nie ma za darmo !!! (Ich jest jeszcze dro IP: *.acx.pl 15.01.06, 23:59
                            A ty co Jecki? Boisz sie? Wolales miec mnie tylko dla siebie. JAk bedziesz
                            dobry. Ich bin ganz Deins.
                            • Gość: boo5 Re: nic nie ma za darmo !!! (Ich jest jeszcze dro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 00:07
                              co to sie porobilo Albercik, ho ho ho...
                              • Gość: bari Re: nic nie ma za darmo !!! (Ich jest jeszcze dro IP: *.acx.pl 16.01.06, 00:24
                                boo ma racje.( nie wazne jak wyglada) Wy jestescie porzad(a)ne chlopaki, a ja
                                tu sobie... Ja do tego jestem dobra i mila kobietka i licze na Was takze w
                                dzien, nie tylko w nocy.
                              • Gość: bari Re: nic nie ma za darmo !!! (Ich jest jeszcze dro IP: *.acx.pl 16.01.06, 00:29
                                A wiec jeszcze raz bitte bitte bitte po jednym zdanku. Czy wolicie mnie wydac
                                na pastwe tego wyglodnialego tlumacza przysieglego? A wiecie jacy oni sa grrr.
                              • Gość: kacper Re: nic nie ma za darmo !!! (Ich jest jeszcze dro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 08:58
                                Gość portalu: boo5 napisał(a):

> co to sie porobilo Albercik, ho ho ho...

Oj boo5, porobiło się, porobiło się.
                                T r a n w e s t y t a ante portas. Gładko zmienia : chciałbym na chciałabym. Jak
                                w przeboju z przed lat.
                                Ale niech mu będzie. Kacperle spróbuje mu ociupinkę (ocipinkę) pomóc i
                                pierewiediot niemnożka:

KAŻDA TWORZONA PRZEZ NASZ SYSTEM STRONA CHARAKTERUZYJE SIĘ TYM,....

Jede von unser (kongeniales) System geschaffene (beschissene)Webseite wird
                                dadurch gekennzeichnet, ...

Nu i chwatit.
                                Your poor kacperle
                                • Gość: bari Re: nic nie ma za darmo !!! (Ich jest jeszcze dro IP: *.acx.pl 16.01.06, 10:30
                                  Dzieki Kacper, na Ciebie liczyc moze kazdy. To z nawiasow sobie wyrzuce i mam
                                  super zdanko. Nedznym leniwym uczniom to pomagacie, klocic sie sile macie, a
                                  jak ktos chce byc samodzielny i miec wasze zdania za wzor, to go z blotem
                                  mieszacie. Aha zlosliwosci nie musza byc w nawiasach. Az taka glupiutka to nie
                                  jestem.
                                  • Gość: kacper Re: nic nie ma za darmo !!! (Ich jest jeszcze dro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 11:36
                                    Bari, wot to Ty szutnik.
                                    W nawiasach nie ma złośliwości, to tylko takie epitety ornans.
                                    a tiepier dalszie:
                                    ...,ŻE DLA KAŻDEGO KLIENTA TWORZYMY INDYWIDUALNĄ SZATĘ GRAFICZNĄ LUB JEŻELI
                                    SOBIE TEGO ŻYCZY SAM WYPOSAŻA SYSTEM W SWOJĄ GRAFIKĘ.

..., dass wir für jeden Kunden die (einmalige)individuelle Graphik schaffen oder
                                    wenn er sich dessen wünscht, stattet er das System selbst in eigene Graphik aus.

Jak richtig zauważyła Tiggeri,tekst ten należy przeredagować w języku polskim. W
                                    przeciwnym razie jakość tłumaczenia będzie taka sama jak oryginału.

Your poor kacperle
    • tiggerific Re: strona administracyjna 16.01.06, 09:04
      najpierw powinnaś przeredagować ten tekst po polsku, bo jest kulawy i
      bełkotliwy, że hej
      KAŻDA TWORZONA PRZEZ NASZ SYSTEM STRONA CHARAKTERUZYJE SIĘ TYM, ŻE DLA KAŻDEGO
      KLIENTA

LUB WYSTĄPIENIA JAKIEGOŚ ŚWIĘTA JAK ŚWIĘTA BOŻEGO NARODZENIA.

DZIĘKI TEMU NIE BĘDZIE POTRZEBNE ÓWCZESNE PRZYGOTOWANIE ZDJĘĆ W INNYCH
      PROGRAMACH I PRZYSPIESZY TO PRACE NAD STRONĄ.

sprawdź w słowniku znaczenie słowa ówczesny, a jak nie znajdziesz, zamień na
      wcześniejsze.
      Coś chyba zarabiacie na tej stronie? Albo chcecie zarabiać? Mała inwestycja -
      jakieś kilkadziesiąt złotych, no stówa maks, dla tłumacza (wcale nie
      przysięgłego) za ten tekst to chyba nie jest wielki koszt? A tak będziesz miała
      groch z kapustą i każde zdanie od innej osoby, naprawdę nie warto.

• Gość: bari Re: strona administracyjna IP: *.acx.pl 16.01.06, 10:08
        Dobra i tak jestem facetem
        • Gość: bari Re: strona administracyjna IP: *.acx.pl 16.01.06, 10:33
          Stówa, to ja juz wole groch z kapusta za 3.50
          • tiggerific Re: strona administracyjna 16.01.06, 10:56
            a) jeśli o mnie chodzi, możesz być nawet obojnakiem.
            b) Twoi klienci, Twoja sprawa, jak bardzo masz ich w dupie.
            c) groch był wyszedł, więc za bardzo się nie nastawiaj
            :)
            • Gość: bari Re: strona administracyjna IP: *.acx.pl 16.01.06, 11:02
              Nastawiac sie na groch? Nawet obojniak, by tego nie chcial. A Tygrysku ty nie
              zrobisz mi zadnego zdanka.
              • Gość: bari Re: strona administracyjna IP: *.acx.pl 16.01.06, 11:06
                Aha ,kto wie gdzie kacper zrobil blad?
                • tiggerific Re: oj tam, każdemu się może :) 16.01.06, 11:45
                  sich etwas (Akk.) wünschen
                  austatten mit +Dat.
                  • Gość: bari Re: oj tam, każdemu się może :) IP: *.acx.pl 16.01.06, 11:54
                    Kacper jestes kochany, ze to wogole tlumaczysz!! Buziaczki
                  • Gość: kacper Re: oj tam, każdemu się może :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 13:17
                    Richtig prawda, ale strzeliłem sam siebia za etu oszybku w ryło!
                    hehe
                    Your poor kacperle
              • tiggerific Re: Tygrysek 16.01.06, 11:47
                ma trochę pracy, ale chętnie zobaczy Twoją wersję i skłonny jest wziąć udział w
                jej poprawianiu.
                • Gość: bari Re: Tygrysek IP: *.acx.pl 16.01.06, 12:01
                  Dobra chlopaki, dzieki. Jak zrobie to przesle. I tak was bardzo lubie.
                  • Gość: ich Synu Szarej Wilczycy, uważaj żeby Tygrys IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 16.01.06, 12:04
                    Ci jaj nie odgryzł za tego chłopaka! ;))))))
    • Gość: kacper Re: strona administracyjna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 14:08
      Hi bari,

KAŻDA TWORZONA PRZEZ NASZ SYSTEM STRONA CHARAKTERUZYJE SIĘ TYM, ŻE DLA
      > KAŻDEGO KLIENTA TWORZYMY INDYWIDUALNĄ SZATĘ GRAFICZNĄ LUB JEŻELI SOBIE TEGO
      > ŻYCZY SAM WYPOSAŻA SYSTEM W SWOJĄ GRAFIKĘ.

Jede von unser System entwickelte (geschaffene) Webseite wird dadurch
      gekennzeichnet,dass wir für jeden Kunden (User) die (einmalige)individuelle
      Graphik schaffen oder wenn er sich das wünscht, stattet er das System selbst mit
      eigener Graphik aus.

I szlusss
      Your poor kacperle (festina lente)

PS. Kacperle płodzi obecnie następujące monstra syntaktyczne, ponieważ musi
      zarobić na kolację dla wiecznie głodnych kacprusiów.

Die Schaltung arbeitet ähnlich wie jene mit FlipFlop. Wird der Schalter
      betätigt, so erhält der Inverter I2 am Eingang L-Pegel, deshalb nimmt er am
      Ausgang H-Pegel an.

To dopiero przejażdżka a nie te tam parę linijek.
      • Gość: ich jede von ......generierte Website IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 16.01.06, 14:21
        brzmi b.fachowo, no nie! ;)
        • Gość: kacper Re: jede von ......generierte Website IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 14:44
          Richtig prawda isiu.
          Alternatywnie dałbym nawet: degenerierte.
          I szlus.Niech bari jedzie dalej sam. Albo podeślij mu obrazek: dogging-style.

Your poor kacperle
          • Gość: bari Re: jede von ......generierte Website IP: *.acx.pl 17.01.06, 14:52
            ICHU, CZY MYSLISZ, ZE ZEBRAJĄC O TE PARĘ ZDAN MAM JAJA. NO CO TY? NAPRAWDE
            JESTEM SAMICZKĄ. TIGEREK MOZE MI CO NAJWYZEJ POGRYSC SUTKI. A OTO MOJA WERSJA.
            CO WY NA TO? POPRAWICIE?

JEDE VON UNSEREM SYSTEM GESCHAFFENE WEBSEITE WIRD DADURCH GEKENNZEICHNET, DASS
            WIR FÜR JEDEN KUNDEN DIE INDIVIDUELLE GRAFIK SCHAFFEN ODER WENN DER KUNDE SICH
            ES WÜNSCHT, STATTET ER DAS SYSTEM SELBST MIT EIGENER GRAFIK AUS. DANK DIESER
            OPTION KANN MAN DIE VORBEREITENE GRAFISCHE GESTALTUNGEN VERWALTEN, SIE
            EINSCHALTEN ODER BELIEBIG ÄNDERN Z.B. WENN MANN DIE GRAFIK WEGEN
            JAHRESZEITÄNDERUNG ODER WEIHNACHTEN ERNEUEN MÖCHTE.
            KOSTEN DER DIENSTLEISTUNG:

DANK DIESER OPTION KANN MAN IM SYSTEM DIE BILDERGRÖßE EINSTELLEN, DIE FÜR DIE
            BILDER IM BILDERBANK BENUTZT WIRD. ES IST ALSO MÖGLICH DIE BILDER
            VORZUBEREITEN, OHNE SIE FRÜHER IN ANDEREN PROGRAMMEN ZU BEARBEITEN. ES
            ERLEICHTERT DIE ARBEIT AN IHRER WEBSEITE.
            • tiggerific Re: sam się ugryź! :) 17.01.06, 18:10
              WIR...
              to zdanie jest bez sensu, bo było bez sensu po polsku. W zd. głównym podmiotem
              jest stron, a w zd. podrzędnym my???
              każda strona ... charakteryzuje się tym, że jest tworzona...
              końcówki od: Dank dieser Option żaden Niemiec nie skuma.

aha i nie używaj dużych liter, bo tekst jest baaaardzo nieczytelny.
              • Gość: bari Re: sam się ugryź! :) IP: *.acx.pl 17.01.06, 19:59
                Teraz to nie tylko odgryze sobie jaja, ale i wyrwe futro.
                sie FÜR JEDEN KUNDEN INDIVIDUELL geSCHAFFt wird jest o.k, a cala reszta to juz
                zle? Wstyd mi zawracac wam znowu glowę.
                • tiggerific Re: nie jest ok 18.01.06, 05:43
                  jede.... geschaffene... wird geschaffen (nie geschafft) jest kulawe
                  stylistycznie.
                  w ogóle gestalten byłoby w tym kontekście chyba lepsze niż schaffen, tzn. w
                  pierwszej części zdania.
    • Gość: ich null! IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 17.01.06, 21:55
      • Gość: jecki wat es et "null" ??? IP: *.pools.arcor-ip.net 17.01.06, 21:57
        j.
        • Gość: ich alles IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 18.01.06, 06:26
          • Gość: bari Re: alles IP: *.acx.pl 18.01.06, 09:33
            ich nie bądz takim pesymistą. Przez Ciebie czuję sie taka niespełniona, lepiej
            pomóż. Nawet j. wyraził zainteresowanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka