Dodaj do ulubionych

Was sind "lots long"?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.06, 20:26
Der Begriff aus dem Börsenwortschatz, was bedeutet das genau? Gibt es dazu
eine polnische Bezeichnung?
Obserwuj wątek
    • Gość: jecki to nie jest niemiecki IP: *.pools.arcor-ip.net 27.09.06, 20:37
      j.
      • Gość: Anka Re: to nie jest niemiecki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.06, 20:42
        Bardzo odkrywcze. Wystąpiło jednak w niemieckim tekście w wersji w wersji
        przeze mnie zacytowane. Całe zadanie: "Nonreportable Positions wurden mit 2.788
        long lots angegeben." Może ktoś potrafi to rozszyfrować. "Nonreportable
        Positions" to pozycje nie podlegające zgłoszeniu.
        • Gość: jecki i co z tego, ze wystapilo ? IP: *.pools.arcor-ip.net 27.09.06, 21:08
          - to nie jest niemiecki.

j.
          • Gość: Anka Re: i co z tego, ze wystapilo ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.06, 21:53
            Skoro to wszystko, co masz do powiedzenia na ten temat, to proponuję go
            zakończyć. W każdym języku występują słowa obcego pochodzenia, także w
            niemieckim. Myślę, że ktoś znający się na sprawach giełdowych nie miałby z tym,
            o co pytam, najmniejszego problemu. Szczerze mówiąc, do takich osób skierowałam
            moje pytanie, a nie do kogoś, kto naprawdę niczego nie jest w stanie wnieść.
            • Gość: Asiek Und dieses Kauderwelsch erobert heute die Welt IP: *.n.pppool.de 28.09.06, 10:16
              Gość portalu: Anka napisał(a):
              >Szczerze mówiąc, do takich osób skierowałam moje pytanie, a nie do kogoś, kto
              naprawdę niczego nie jest w stanie wnieść.
              ~~~
              Asiek odpowiada:

Mein lieber Herr Jecki, jetzt hast du aber was auf die Nase bekommen!

Ja, das Englische ist genau heute (Donnerstag, 28. September 2006) vor 940
              Jahren entstanden. Als Wilhelm der Eroberer den Englischen Kanal überquerte und
              den dortigen germanischen Slang mit vulgär Lateinisch, und romanischen Brocken
              zusammenmischte.

Und dieses Kauderwelsch erobert heute die Welt.

• Gość: daytrader nie znam po polskiemu, pisz lot long IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 28.09.06, 11:08
      chcesz wiedzieć więcej, szukaj lot short - lot long...;-)
    • elissa2 Re: Was sind "lots long"? 28.09.06, 11:31
      Jest to termin pochodzący z jęz. francuskiego.

Może to Ci coś pomoże ...

"Im südlichen Illinois entlang des Mississippi Flusses ist vereinzelt das
      französische "long lot system", bei dem Grundstücke mit ein paar hundert Meter
      entlang des Flusses und bis zu etwa eine Meile nach Inland gemessen wurde,
      anzutreffen)"

din.lang.de.ogarnij.pl/de/Township+(USA)
      Term: long-lots
      Definition: French system of land tenure found at Green Bay and Prairie du
      Chien; property was laid out in long narrow strips fronting on the shoreline of
      the river, rather than in blocks that fronted on streets.

www.geo.msu.edu/geo333/long_lots.html
    • elissa2 Re: Was sind "lots long"? 28.09.06, 12:06
      A może te przykłady ...

www.gcitrading.com/german/margin-example.htm
      www.cmitrading.de/marginbeispiel.html
    • tiggerific Re: Was sind "lots long"? 28.09.06, 12:53
      lots to są partie, transze
      poszukaj terminu ang. na stronach polskich w google'u. niemożliwe, żeby nic się
      nie znalazło
    • Gość: Anka Re: Was sind "lots long"? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.06, 20:24
      Dziękuję wszystkim, którzy udzielili rzeczowych wskazówek. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka