Dodaj do ulubionych

list motwacyjny

IP: *.chello.pl 19.01.07, 22:40
wcześniej wkleiłam ang wątek mojego listu.
Mogę prośić o sprawdzenie, czy poniżej napisane zdania brzmią ok:

Als meine Persönlichkeit Ich gut mit unterschiedlichen Leuten auskommen. Ich
seche selbst als gut organisiert Person an. Ich mache, was ich im Begriff
sein zu tun.
Umgehen mit Kundenbeschwerden demonstriert meine Belastbarkeit und
Konfliktfähigkeit.

Obserwuj wątek
    • annajustyna Re: list motwacyjny 20.01.07, 11:49
      Nie brzmia ok. Brzmia...Kali pisac, Kali myslec, ze znac niemiecki. Wejdz chocby
      na strone www.netzeitung.de i tam kliknij na link Arbeit & Beruf.
      • mayagaramond Re: list motwacyjny 20.01.07, 12:43
        albo na monster.de, stepstone.de. Wpisz w google anschreiben muster i poogladaj.

W Niemczech nikogo nie interesuje, co o sobie myslisz (jestem dyspozycyjna i
        otwarta na propozycje), tylko fakty w poprzedniej pracy robilam to wiec umiem to
        itp.
        • annajustyna Re: list motwacyjny 20.01.07, 13:04
          Dokladnie. I jeszcze trzeba miec papierek na kazda umiejetnosc...
          • Gość: jecki wobei so manche Fähigkeit IP: *.pools.arcor-ip.net 20.01.07, 13:31
            nur jecki bescheinigen kann...

j.
          • Gość: x z papierkami się nie zgodzę. IP: *.olsztyn.mm.pl 20.01.07, 15:20
            Tobie nie pomagają, tylko szkodzą. ;-)
            • annajustyna Bo trzeba miec papierki dokladnie na dane stanowis 20.01.07, 16:10
              o, a nie na pare albo obok:((((.
        • Gość: Aśka Re: list motwacyjny IP: *.chello.pl 20.01.07, 19:17
          Dzięki za wskazówkę.
          Mój niemiecki, nie jest tak dobry jak ang..
          Wysłałam CV do firmy w jez. ang. i odpisali mi bym też napisała w jez. niem..
          Nigdy nie pisałam bewerbungu po niem. Podeszłam do tego, tłumacząc mój l.
          motyw. z ang na niem.
          • mekele nicht schlecht ! 20.01.07, 19:39
            Da bin ich anderer Meinung. SELBSTVERSTÄNDLICH interessiert die meisten
            Deutschen, was für Persönlichkeitsprofil du mit deiner Bewerbung abgibst.

Nicht besonders gefiel mir nur dein letzter Satz:

"Umgehen mit Kundenbeschwerden demonstriert meine Belastbarkeit und
            Konfliktfähigkeit"

Deine "Konfliktfähigkeit" bereitet mir schon jetzt Kopfschmerzen ...

Saluditos
            • Gość: x Konfliktfähig oznacza, że ktoś jest IP: *.olsztyn.mm.pl 20.01.07, 19:42
              w stanie rozwiązywać konflikty.
              Ot co.
              • jecki.p czy aby na pewno ? 20.01.07, 19:50
                www.wissen.de/wde/generator/wissen/ressorts/bildung/woerterbuecher/index,page=3389770.html
                - moze raczej: jest w stanie s i e m klocic?... :-)

j.
                • Gość: x in der Lage, Konflikte auszutragen IP: *.olsztyn.mm.pl 20.01.07, 20:02
                  also beenden
                  • Gość: jecki na gut, Twoje na w i s z c h u !!! :-) IP: *.pools.arcor-ip.net 20.01.07, 20:06
                    j.
            • mayagaramond Re: nicht schlecht ! 20.01.07, 19:54
              Natürlich ist die Persönlichkeit (soft Skills) eines Bewerbers wichtig, aber
              Sätze wie "ich bin kontaktfreudig, belastbar und pünktlich" interessieren
              niemanden. Eigene Kompetenzen sollen anhand von Beispielen dargestellt werden.
              Sind das Anschreiben und der Lebenslauf überzeugend, wird man zum
              Vorstellungsgespräch eingeladen. Da wird sich der Arbeitgeber sein eigenes Bild
              vom Bewerber machen.

www.karrierefuehrer.de/bewerbung/musteranschreiben.html#6
      • Gość: Aśka Re: list motwacyjny IP: *.chello.pl 20.01.07, 20:21
        Czy mogę miec taki początek?

Ich bin derzeitig angestellt als Problemlösen Assistent – Service Desk für IT
        Company.
        Ich habe diese Stelle seit 3 Jahren. Allerdings, Ich bin auf Arbeitsuche, das
        böte mir höhere Verantwortung und Aufforderung.

Meine Anstellung verwickelt elektronische Aüsrustung benutzen .
        (to zdanie mi się nie podoba, po angielsku byłoby tak:
        My currently job involves using electronic equipment)
        Ich bin verantwortlich für unterstützend Anwender laufende Microsoft Windows
        XP Desktop Operating, Fernzugriff bedienung E-mail nutzung RSA Secure ID
        Authentication und Microsoft Server 2003 Netzwerk leiden und aufrechterhaltend.
        Ich bin flächendeckend in Active Directory Users and Computers erfahren.
        Ich bin also in aufrechterhaltend MS Office Infrastructure betroffen.

Z góry dzięki za poprawki
        • Gość: jasiek Re: list motwacyjny IP: *.adsl.hansenet.de 20.01.07, 20:42
          Aska pare pytan
          czy chcesz pracowac w firmie niemieckojezycznej ?
          czy bedziesz zaproszona na rozmowe?

twoja znajomosc Software i aplikacji niewatpliwie moze byc wysoka ,jednakze jak
          wyobrazasz sobie prace i support niemieckojezycznego klienta ,nie posiadajac
          elementarnej znajomosci jezyka.IMHO pisanie w twoim wypadku nienagannie
          utrzymanego po niemiecku moze w wypadku rozmowy kwaliofikacyjnej przyniesc
          odwrotne skutki !Radze Ci napisz ten bewerbung lepiej zle po niemiecku ,zeby
          twoj przyszly pracodawca wiedzial co jest grane.W mojej firmie mamy tez
          programistow z Indii i Wegier ktorzy nie umieja niemieckiego ,i maja stanowiska
          pracy dostosowane profilem angielskojezycznym.Nie mozesz napisac ze chcesz
          pracowac w dziale obslugi remote apps czy tez desktop service ,bo to wymaga
          konferowania z klientem PO NIEMIECKU!
          staraj sie pisac ze szukasz pracy w entwicklung ,czy tez innej niszowej komorce
          .
          Twoje postepowanie przypomina mi poczatkujacego pilota ktory w czasie lotu
          zaslania rekami wskaznik paliwa ,liczac na to ze instruktor nie zauwazy ze on
          zapomnial zatankowac.
          • Gość: jasiek Re: list motwacyjny IP: *.adsl.hansenet.de 20.01.07, 20:45
            jeszcze jedno
            w pliku do Ciebie sa zalaczone liczne przyklady z ktorych mozna ulozyc naprawde
            dobre pisemko,ty jednakze zdaje mi sie nie posiadajac ABSOLUTNIE zadnej
            znajomosci tego jezyka ,klecisz babelfischem banialuki !
          • Gość: Aśka Re: list motwacyjny IP: *.chello.pl 20.01.07, 21:33
            Chcę pracować w niemieckojęzycznej firmie.
            Szukam jednak ofert, takich które wymagają dobrej znajomości ang, głownie ang..
            Miałam już dwie rozmowy by phone i na jedną z nich zostałam zaproszona do firmy
            w Achen. Rozmowa była po ang., bo główna podstawa to ang, gdyż praca jest z
            klientem anglojęzycznym, jednak dobrze postrzegana jest znajomość niem, (chodzi
            o dogadanie się ale wewnątrz firmy). Czekam na odpowiedź z tamtej firmy.
            Miedzy czasie wysłałam swojąaplikację do kolejnej firmy po ang. i dostałam
            zwrotkę bym napisała również w języku niem. Podjęłam się trudu i działam
            mozolnie.

Dzięki za odpowiedź i podpowiedź
            byłabym wdzięczna, jakbyś rzucił okiem, czy poprawnie jest to napisane, może
            powinnam wspomnieć, że mój niem nie jest fluent
            • Gość: jasiek Re: list motwacyjny IP: *.adsl.hansenet.de 20.01.07, 21:39
              nawet powinnas ! inaczej przejedziesz sie tylko i poogladasz AA zanim wsiadziesz
              do pociagu powrotnego.Twoj bewerbung jest inwestycja ,wiec tak go potraktuj.Z
              tego co zu zamiescilas nie da sie w gronie tutaj zaawansowanych forumowiczow sklecic
              pisemka na poziomie oddajacym poziom twojej znajomosci jezyka.Jak ja ci napisze
              to bedzie bliski perfekcjonizmu ,a przeciez nie o to chodzi ?
              anyway popros najlepiej ucznia ostatniej klasy liceum z germanskim ,zeby ci to
              napisal i postaw na forum do sprawdzenia ewentualnych bledow kardynalnych.Wierz
              mi ze kazdy personalny lepiej to przyjmie niz klamliwe CV.
              • Gość: jasiek Re: list motwacyjny IP: *.adsl.hansenet.de 20.01.07, 21:48
                co do twojego zalaczonego trzy posty powyzej cv ,widze jako stary znawca
                internetu znamie maszynki tlumaczacej ! taj wiec nie moge ustosunkowac sie do
                twojejego FAKTYCZNEGO poziomu znajomosci jezyka.napisz od siebie jak umiesz ,bo
                przeciez w firmie nie bedziesz biegac z ranslatorem?
                • Gość: Aśka Re: list motwacyjny IP: *.chello.pl 20.01.07, 22:02
                  widać, że dobry jesteś znawca internetu ;-)
                  Pisałam to cv, na bazie mojego cv angielskiego i faktycznie posługiwałam się
                  translatorem, jednak nie we wszystkich miejscach.
                  Przysznaję się, że nie jestem dobra z niem. i nie wiem jak napisać to inaczej
                  niż jest to napisane. Faktycznie użyte pojęcia mogą brzmieć w sposób
                  aawansowany, ale jak to napisać inaczej - nie mam pojęcia- wzorowałam się na
                  ang cv.Poza tym nie jestem, żadnym programistą nie mam o tym kompletnego
                  pojęcia, pracuję na zasadze zaawansowanego Service Desku.
                  To nie jest całość co wkleiłam na forum reszta to :
                  Meine Rolle ist freundliche und kompetente Betreuung für internationale Kunden
                  per Telefon, Email und Fax.
                  Ich bin bei Kontrolle Service Level Agreement fuhren, Datenverarbeitung und
                  beaufsichtigend zentral Ankündigung, erforschen Verbraucherbefriedigung.
                  Es freut mich, wenn ich meinen Kunden bei der Lösung ihrer Probleme helfen kann.

Jeszcze przede mną Lebenslauf do przetłumaczenia, z tym nie wiem jak sobie
                  poradzę, tłumaczenie szkół itp.

uważasz zatem, ze cały Bewerbung nie nadaje się do wysyłki?
                  • Gość: jasiek Re: list motwacyjny IP: *.adsl.hansenet.de 20.01.07, 22:26
                    jepp
                    caly ne nadaje sie ,lepiej od razu ci powiem a nie bede truc !
                    jak chcesz pracowac w service desk to (nie)STETY komunikatywna znajomosc jezyka
                    jest niezbedna.Jesli twoja rola bedzie polegac na tym ze bedziesz w jakims tam
                    call center na potrzeby TYLKO angielskojezycznego klienta pracowac,to przy
                    wglebnej i niezaleznej znajomosci zagadnienia jest to mozliwe.
                    • Gość: jasiek Re: list motwacyjny IP: *.adsl.hansenet.de 20.01.07, 22:28
                      a poza tym po co szukac w AA ,jak w szczecinie za te same piniondzory szukaja
                      ludzi do callcenter!
                      • Gość: Aśka Re: list motwacyjny IP: *.chello.pl 21.01.07, 16:33
                        Ciekawe jakie piniondzory ;-)
                        Bardziej podoba mi się trójmiasto niż Szczecin.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka