malutkajoasia 26.03.08, 13:12 Proszę o pomoc w zrozumieniu przepisu. Co znaczy Speisestärke ? i zdanie "Den Sahnequark aufschlagen,unter den Pudding rühern,kalt stellen.Die Schokoladenflocken ins Tiefkuhlfach geben." Dziękuje z góry. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
konrad-walenrod Re: Speisestärke = Krochmal 26.03.08, 13:25 malutkajoasia napisała: Proszę o pomoc w zrozumieniu przepisu. Co znaczy Speisestärke ? ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Krochmal i zdanie "Den Sahnequark aufschlagen,unter den Pudding rühern,kalt stellen.Die Schokoladenflocken ins Tiefkuhlfach geben." ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Twarożek śmietankowy spienic, wymieszać z budyniem, ostudzic. Płatki czekoladowe wstawic do zamrażalnika. Odpowiedz Link Zgłoś
malutkajoasia :) 26.03.08, 13:33 dziękuje.. tylko z tym krochmalem coś mi nie pasuje, no chyba że do ciast używa się krochmalu :P Odpowiedz Link Zgłoś
malutkajoasia Re: Speisestärke = Krochmal 26.03.08, 13:34 a może chodzi tu o skrobię.. nie mam pomysłu i pojęcia Odpowiedz Link Zgłoś
konrad-walenrod Mąka ziemniaczana, mączka ziemniaczana, krochmal, 26.03.08, 13:53 malutkajoasia napisała: > a może chodzi tu o skrobię.. nie mam pomysłu i pojęcia ×××××××××××××××××× Mąka ziemniaczana, mączka ziemniaczana, krochmal, skrobia ziemniaczana - proszek o barwie czysto białej i krystalicznie lśniącym połysku, bez śladów obcych zapachów i posmaków. pl.wikipedia.org/wiki/Mąka_ziemniaczana Odpowiedz Link Zgłoś
malutkajoasia Re: Mąka ziemniaczana, mączka ziemniaczana, kroch 26.03.08, 13:58 dziękuje! :) Odpowiedz Link Zgłoś