madzia26.essen 11.07.08, 15:40 jak powiedzieć po niemiecku: "to nie ja potłukłam ten talerz" Dziękuję, jesteście bardzo mili ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
konrad-walenrod Mili ludzie, to chyba tylko Kondzio! 11.07.08, 15:47 madzia26.essen napisała: > jak powiedzieć po niemiecku: > "to nie ja potłukłam ten talerz" > Dziękuję, jesteście bardzo mili ludzie. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ich habe den Teller nicht zerschlagen. Mili ludzie, to chyba tylko Kondzio! Jeden ludz... Odpowiedz Link Zgłoś
jessi_a Re: Mili ludzie, to chyba tylko Kondzio! 11.07.08, 15:51 dlaczego odbierasz przyjemnosc zabrania glosu/napisania postu komus, kto dopiero zaglebia sie w jezyk niemiecki. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad-walenrod Bitte klarer ausdrücken sich! 11.07.08, 15:55 jessi_a napisała: > dlaczego odbierasz przyjemnosc zabrania glosu/napisania postu > komus, kto dopiero zaglebia sie w jezyk niemiecki. ------------------------------ Odpowiedz Link Zgłoś
jessi_a Re: Bitte klarer ausdrücken sich! 11.07.08, 16:02 no dobra jak krowie na rowie, chcesz masz. Na tym forum pisza takze poczatkujacy w nauce jezyka niemieckiego i takie proste zdanko do przetlumaczenia byloby dla nich po prostu gratka. Forma sprawdzenia sie. Ot i cala filozofia;) Forum: Diaspora Polska w Niemczech. Może wreszcie zaczniemy być dumni z tego że jesteśmy POLAKAMI Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem... Odpowiedz Link Zgłoś
konrad-walenrod Und wieso hast Du nix geholfen bei: 11.07.08, 16:16 jessi_a napisała: > no dobra jak krowie na rowie, chcesz masz. > > Na tym forum pisza takze poczatkujacy w nauce jezyka niemieckiego > i takie proste zdanko do przetlumaczenia byloby dla nich po prostu > gratka. Forma sprawdzenia sie. Ot i cala filozofia;) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Aha! Und wieso bist Du immer die Erste die hier Antwortet? Und wieso stiehlst mir bei Grażynka dauernd die Schau? He? Und wieso hast Du nix geholfen bei: Fädelstab (Pomoc do przewlekania przewodow, kabli, lin itp.) He? Odpowiedz Link Zgłoś
jessi_a Re: Und wieso hast Du nix geholfen bei: 11.07.08, 17:11 Pomoc dla Nataszki: nie mieszam sie miedzy panow. Przeciez z Misiem dajecie rade. nie jestem zawsze pierwsza. Und wieso stiehlst mir bei Grażynka dauernd die Schau? He? prosze szerzej? Odpowiedz Link Zgłoś