Dodaj do ulubionych

SAMODZIELNA NAUKA NIEMIECKIEGO

IP: 30.33.201.* 07.10.03, 11:29
NIESTETY W CHWILI OBECNEJ NIE MOGĘ ZAPISAĆ SIĘ NA ŻADNE KURSY A CHCIAŁABYM
ZABRAĆ SIĘ ZA NAUKE JĘZYKA NIEMIECKIEGO. CZY MOŻE KTOŚ Z WAS MÓGŁBY POLECIĆ
MI JAKIEŚ DOBRE KSIĄŻKI Z KASATEMI EW. Z CD Z KTÓRYCH MOGŁABYM UCZYĆ SIĘ NA
RAZIE SAMA W DOMKU.
UCZYŁĄM SIĘ NIEMIECKIEGO W SZKOLE ŚREDNIEJ ALE TO BYŁO JUZ JAKIŚ CZAS TEMU
WIĘC CHODZI MI O POZIOM DLA POCZĄTKUJACYCH.
WIELKIE DZIĘKI ZA WSZYSTKIE PORADY.
Obserwuj wątek
    • Gość: julia Re: SAMODZIELNA NAUKA NIEMIECKIEGO IP: *.icpnet.pl 07.10.03, 14:54
      Podziwiam, podziwiam! Moze nie jestem expertem w tej dziedzinie, ale moją
      ulubioną książką zawsze było THEMEN (dla początkujących część I). Kupujesz
      podręcznik, ćwiczenia i kasety. Ale lepiej znajdź sobie kogoś do pary, wtedy
      poćwiczycie gadanie. A do gramatyki albo: repetytorium pana Bęzy, albo
      Grammatik kein Problem, Tomiczka.
      życzę wielu sukcesów
      • Gość: mamik Re: SAMODZIELNA NAUKA NIEMIECKIEGO IP: 30.33.201.* 07.10.03, 15:29
        wielkie dzięki za podpowiedź;
        wiem, że w nauce najważniejsza jest systematyczność ale może podpowiesz mi
        jesze na co zwrócić szczególna uwage???
        pozdrawiam
        • Gość: kaska Re: SAMODZIELNA NAUKA NIEMIECKIEGO IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 07.10.03, 21:01
          Ja przyznam się, że uczę się z Themen Neu (w szkole 1 poza szkoła 3 -
          Zertifikat), ale nie przepadam za tą ksiązka. W domu uczę się z repetytorium
          pana Bęzy i z repetytorium tematyczno-leksykalnego (istnieje z kasetą) pani
          Rostek
          • slodki_pysio sproboj tego 08.10.03, 11:12
            A moze Tangram?Tehmen rzeczywiscie jest dosc nudny - szybko sie zniechecisz...
            I zwracaj uwage przede wszystkim na slowka... bo bez tego ani rusz..I najlepiej
            trenuj mowiecie patrzac w lustro i nawijajac do samej siebie. Ja sie w ten
            sposob perfekcyjnie nauczylam niemca, angileskiego, francuza i szweckiego.
            Acha, no i nie zapomniej o ogladaniu niemieckich programow!!!
            POWODZENIA
            • Gość: mamik Re: sproboj tego IP: 30.33.201.* 08.10.03, 11:57
              Bardzo dziękuję Wam wszystkim za rady.
              Boje się właśnie, że przy samodzielnej nauce mogę wbić sobie do głowy złą
              wymowę, co później może być trudno wyplenić - ale taka jest chyba konsekwencja
              samodzielnej nauki w domu ..... buuuuuu ....
              raz jeszcze dizeki!
    • Gość: Kris Re: SAMODZIELNA NAUKA NIEMIECKIEGO -PONS IP: *.acn.waw.pl 10.10.03, 14:29
      Co sądzicie o serii PONS Niemiecki w 3 m-ce? Czy ktoś tego używa, bardzo proszę
      o opinie?
      • Gość: julia Re: SAMODZIELNA NAUKA NIEMIECKIEGO -PONS IP: *.icpnet.pl 10.10.03, 19:50
        Wierzysz, że nauczysz się języka w 3 miesiące? Sorry, ale ja nie.
        • ms.hermenegilda Re: SAMODZIELNA NAUKA NIEMIECKIEGO -PONS 10.10.03, 20:41
          Gość portalu: julia napisał(a):

> Wierzysz, że nauczysz się języka w 3 miesiące? Sorry, ale ja nie.

Wszystko kwestia metody.
          Moj dobry kolega uczyl sie hiszpanskiego trzy lata.
          Probowal roznych ksiazek a skutek byl mizerny.
          Rok temu zamieszkal na Majorce z argentynska przyjaciolka.
          Po trzech miesiacach porozumiewal sie samodzielnie a dzisiaj mowi swobodnie
          i prawie bezblednie.
          Jak napisalam. Wszystko kwestia metody.
    • Gość: Lidia Gramatyka z Bezy, a slowka z Fiszek IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.03, 18:38
      Gramatyka Bezy to klasyka na rynku prosto przejrzyscie do tego pare cwiczen z
      kluczem. Jesli lubisz podreczniki to faktycznie fajny jest Themen, jesli nie
      masz czasu i czeci to wystarcza Fiszki - to nowosc wydawnictwa cztery glowy -
      mam niemiecki poziom 3 i musze powiedziec ze sa swietna pomoca zreszta zobacz
      sam na www.fiszki.pl zrob sobie test , albo zapytaj w ksiegarni jezykowej.
      pa
      • Gość: Atenka Re: Gramatyka z Bezy, a slowka z Fiszek IP: *.proxy.aol.com 19.10.03, 17:06
        Ja nie polecam kursow wysylkowych-ja mam CEAC-POLONIA-wydalam na to 3500tys.zl.
        nauczyciel odpisze mi na wszystkie zadane pytania i problemy,ale ksiazki sa z
        bledami drukowane,a cwiczenia nieraz takie durne ze rodowici Niemcy parskaja
        smiechem;))))!
        Wiec ja polecal zaczac nauke od prostych ksiazeczek np.Themen neu oder plus
        deutsch.Acha i jak juz polapiesz sporo Niemca to czytaj proste ilustrowane
        cieniutkie bajeczki,no i oczywiscie programy niemieckie°!!!
        POWODZENIA ATENKA!!!!!!!!
    • seb2004 Re: SAMODZIELNA NAUKA NIEMIECKIEGO 23.10.03, 21:45
      Mi udało się dość szybko opanować, ale tylko w stopniu konwersacji, bez zasad
      gramatycznych i zdolności pisania, za pomocą kaset (12 w komplecie) z 24
      książeczkami formatu A-5, każdą z flagą niemiecką na okładce. Tytuł-"MEINE
      ERSTEN SCHRITTE IN DEUTSCH". Stare, ale dobre, gdyż zawiera bardzo praktyczne
      słownictwo, i przy sprawnym używaniu walkmana można się zmusić do myślenia i
      sensownego odpowiadania na pytania i prawidłowego ich stawiania. W allegro
      można jeszcze nabyć takie starocia.
      • Gość: Jachu Re: SAMODZIELNA NAUKA NIEMIECKIEGO IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 25.10.03, 01:44
        Ja ucze sie niemieckiego na kursie , samodzielnie i chciałbym uczyc sie
        również z kims co uczy sie tego pieknego jezyka. P.S.Byłem 6 miesiecy na
        intensywnym kursie w Niemczech wiec cos sie nauczyłem.Jesli ktos ma ochote to
        zapraszam na moje gg 2976183
    • absorb Re: SAMODZIELNA NAUKA NIEMIECKIEGO 25.10.03, 10:17
      Osobiście polecam multimedialny, bardzo nowoczesny kurs języka
      niemieckiego 'Sprachkurs Millenium' gdańskiej firmy Young Digital Poland. Jak
      dla mnie rewelacja. Opis tutaj: www.ydp.com.pl/opis.asp?ProduktID=29

Osobiście wspierałem się działającym w tle słownikiem Langenscheidt. Prawe
      kliknięcie w nieznany wyraz i już Langenscheidt otwarty na danym haśle. Kto
      spróbował wpełni udźwiękowionego Langenscheidt'a nigdy nie wróci do książkowej
      wersji słownika!! Opis tutaj: www.ydp.com.pl/opis.asp?produktID=28

Po klikaniu najlepiej położyć się na sofce i puścić SITA'ę nimiecki.
      (www.sita.pl) Są to wprost rewelacyjne nagrania! Tylko łącząc te trzy elementy
      można skutecznie uczyć się języka w domu. Książki narobią dużo nieodwracalnych
      szkód w wymowie. Nadeszła era dźwięku!!! Osobiście posiadam na sprzedaż
      wszystkie te materiały bo bardzo okazyjnych cenach. Posiadam także ich
      ekwiwalenty do nauki angielskiego. Piszcie śmiało!

kontaktuj@tlen.pl
      GG#: 2131333
      GSM: 692760692

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka