janis4 16.02.04, 13:32 How to translate the following into English: Izba Gospodarcza Energetyki i Ochrony Środowiska. Thanks in advance :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alex113 Re: help - I need somebody 17.02.04, 01:44 janis4 napisała: > How to translate the following into English: Izba Gospodarcza Energetyki i > Ochrony Środowiska. Thanks in advance :) The Department of Energy and Ecology, The Office of Energy and Natural Resources, The Energy and Ecology Administration i wszelkie kombinacje ww. Odpowiedz Link Zgłoś
republican Ecology? 17.02.04, 02:11 alex113 napisała: > janis4 napisała: > > > How to translate the following into English: Izba Gospodarcza Energetyki i > > > Ochrony Środowiska. Thanks in advance :) > > The Department of Energy and Ecology, > The Office of Energy and Natural Resources, > The Energy and Ecology Administration > i wszelkie kombinacje ww. Ecology is the branch of science about Environment (se geology, cryptology etc) Ochrona Srodowiska to Environmental Protection. Also Izba to chyba Chamber, as in Chamber of Commerce. Odpowiedz Link Zgłoś
alex113 Environmental Protection 17.02.04, 04:13 > Ochrona Srodowiska to Environmental Protection. Masz racje :-) Co do "Chamber, as in Chamber of Commerce", to kojazy mi sie to bardziej ze zgromadzeniem lub stowarzyszeniem, a ta ww Izba to wydaje mi sie instytucja panstwowa, ale moge sie mylic :-) Odpowiedz Link Zgłoś
republican Re: Environmental Protection 17.02.04, 04:24 alex113 napisała: > > Ochrona Srodowiska to Environmental Protection. > Masz racje :-) > > > Co do "Chamber, as in Chamber of Commerce", to kojazy mi sie to bardziej ze > zgromadzeniem lub stowarzyszeniem, a ta ww Izba to wydaje mi sie instytucja > panstwowa, ale moge sie mylic :-) > Zgoda, teraz pamietam byla drzewiej Izba Skarbowa (Wydzial Finansowy). WEiec chyba: Department of Energy and Environmental Protection Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
alex113 Re: Environmental Protection 17.02.04, 21:17 republican napisał: > Zgoda, teraz pamietam byla drzewiej Izba Skarbowa (Wydzial Finansowy). > WEiec chyba: > Department of Energy and Environmental Protection > Pozdr W Stanach jest tez EPA (Environmental Protection Agency) wiec moze tez Energy and Environmental Protection Agency ????? (zakladajac oczywiscie ze zajmuja sie podobnymi sprawami i na porownywalnym szczeblu :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
gregoryx Re: help - I need somebody 19.02.04, 10:20 Nie za bardzo mi się podobają te odpowiedzi, choćby dlatego, że pomijają przymiotnik 'Gospodarcza' w nazwie. 'Chamber' to rzeczywiście izba, również w nazwach, więc cała nazwa moim zdaniem powinna brzmieć: The Economy Chamber of Energy and Environment Protection Department. Odpowiedz Link Zgłoś