Gość: DER H IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.04, 13:55 Nauka z karteczek tak czy nie? czy ktoś ma fiszki? i jak idzie nauka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kk Re: Flashcards IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.04, 12:09 Tak!!! Idzie zrywami. 2 tygodnie intensywne, 2 nie, 2 tygodnie intensywne, 2... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łyżeczka Re: Flashcards IP: *.net 30.05.04, 18:34 Jeśli db rozumiem, idzie o małe karteczki ze słówkami, a po drugiej str tłumaczenia? TAK! Ja b. często umiem przywołać tłumaczenie, gdy widzę gdzie dokładnie na kartce z listą słów znajduje się dany wyraz. Tzn. wszystko jest ok, dopóki uczę się z listy, gdy mam przywołać słowo w kontekście miewam trudności. No i to jest właśnie sposób na wyjęcie słowa z kontekstu tych obok niego. (Na teście nikt Ci nie mówi: to słowo jest na czwartej kartce, gdzieś tak w połowie). Jeśli karteczki są podłużne, to najlepiej zapisywać je tak, by góra pierwszej strony była dołem strony odwrotnej. Łatwiej i szybciej się przekłada :) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś