Gość: karolina IP: *.kom / *.man.kn.pl 22.06.04, 17:23 znacie moze jakis dobry i sprawdzony sposob na zapamietywanie slowek?? tzn: samo nauczenie sie słówek nie sprawia mi trudnosci, ale niesamowicie szybko zapominam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cynik5 Skojarzenie 22.06.04, 17:43 Gość portalu: karolina napisał(a): > znacie moze jakis dobry i sprawdzony sposob na zapamietywanie slowek?? tzn: > samo nauczenie sie słówek nie sprawia mi trudnosci, ale niesamowicie szybko > zapominam Sproboj sobie skojarzyc nowe slowko z czymsco zapamietasz For exMPLE SCRATCH- (DRAPAC) GIVES YOU THE SOUND OF FINGERNAILS MOVINIG ON THE WALL. Mnie sie duzo rzeczy kojarzy z dupa, sprobuj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo Re: SŁÓWKA!! ratunku!! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 22.06.04, 17:59 Zabrzmi to pewnie banalnie, ale skoro zapominasz slowka, to po prostu ich nie powtarzasz dosc czesto. Fajnym sposobem na utrwalanie jest czytanie w oryginale (mozna kupic ksiazki ze slownictwem i gramatyka dostosowana do odp. poziomow np intermediate itp.) albo ogladanie filmow w oryginale!:)) Mozesz tez robic rozne interaktywne testy i quizy, ktorych w Internecie jest mnostwo. good luck Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: SŁÓWKA!! ratunku!! 23.06.04, 11:32 amused.to.death napisała: > supermemo popieram, dla mnie to superprogram :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tamtejszy Re: SŁÓWKA!! ratunku!! IP: *.proxy.aol.com 22.06.04, 23:10 A może hipnoza pomoże? Odpowiedz Link Zgłoś