Gość: magda IP: *.rene.com.pl 20.12.04, 21:28 Proszę o odpowiedz, dziecko ma do przetłumaczenia słówka z angielskiego i nie wiemy jak to tłumaczyc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karul najblizsze co przychodzi 21.12.04, 18:12 mi do glowy to insytucja, ktora byla znana za dawnych czasow w polsce, dom kultury. tam jednak szlo sie po szkole a nie w czasie, wiec moze "swietlica"? chodzi o miejsce gdzie dzieci moga spedzic troche czasu pod jakas kontrola, czekajac na rodzicow i powrot do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justa Re: najblizsze co przychodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 09:25 może to być również określenie portalu dla dzieci, gdzie mogą rozwiązywać różne zagadki itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azm2 Re: co znaczy activity centre? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.12.04, 08:45 Centrum aktywności, ale bez dokładniejszego opisu niczego mądrzejszego się nie wymyśli. Moje dziecko miało takie activity centre: plastykowy miś wielkości rocznego dziecka, ustawiany wewnątrz łóżeczka albo kojca i przymocowany do szczebli, żeby dzieciak nie przewrócił go na siebie. W jednej łapie grzechotka, w drugiej terkotka, w trzeciej lusterko (plastykowe). Nos piszczy po naciśnięciu, na brzuchu tarcza, jak ze starego telefonu - też terkocze, ale inaczej. I jeszcze inne detale, które można poruszyć, a one wydają różne dźwięki. I jak coś takiego nazwać po polsku? Na szczęście nie musiałem się zastanawiać :- ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlumacz Re: co znaczy activity centre? IP: 24.149.147.* 27.12.04, 05:31 plac zabaw Odpowiedz Link Zgłoś