Dodaj do ulubionych

co znaczy activity centre?

IP: *.rene.com.pl 20.12.04, 21:28
Proszę o odpowiedz, dziecko ma do przetłumaczenia słówka z angielskiego i nie
wiemy jak to tłumaczyc.
Obserwuj wątek
    • karul najblizsze co przychodzi 21.12.04, 18:12
      mi do glowy to insytucja, ktora byla znana za dawnych czasow w polsce, dom
      kultury. tam jednak szlo sie po szkole a nie w czasie, wiec moze "swietlica"?
      chodzi o miejsce gdzie dzieci moga spedzic troche czasu pod jakas kontrola,
      czekajac na rodzicow i powrot do domu.
      • Gość: justa Re: najblizsze co przychodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 09:25
        może to być również określenie portalu dla dzieci, gdzie mogą rozwiązywać różne
        zagadki itp.
    • Gość: azm2 Re: co znaczy activity centre? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.12.04, 08:45
      Centrum aktywności, ale bez dokładniejszego opisu niczego mądrzejszego się nie
      wymyśli.
      Moje dziecko miało takie activity centre: plastykowy miś wielkości rocznego
      dziecka, ustawiany wewnątrz łóżeczka albo kojca i przymocowany do szczebli,
      żeby dzieciak nie przewrócił go na siebie. W jednej łapie grzechotka, w drugiej
      terkotka, w trzeciej lusterko (plastykowe). Nos piszczy po naciśnięciu, na
      brzuchu tarcza, jak ze starego telefonu - też terkocze, ale inaczej. I jeszcze
      inne detale, które można poruszyć, a one wydają różne dźwięki.
      I jak coś takiego nazwać po polsku? Na szczęście nie musiałem się zastanawiać :-
      ).
    • Gość: tlumacz Re: co znaczy activity centre? IP: 24.149.147.* 27.12.04, 05:31
      plac zabaw

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka