tuti 13.04.06, 12:13 i tylko nie wiem jak to powiedziec po angielsku.. i chodzi mi o ten niuans Glosnego myslenia, nie samo myslenie:) oczywiscie Cos w angielskim podobnego istnieje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tuti Re: głośno myslę 13.04.06, 12:15 aha, bo ogolnie thinking laudly jakos nie wydaje mi sie czyms trafionym :/ Odpowiedz Link Zgłoś
tuti Re: głośno myslę 13.04.06, 12:16 thinking laud juz blizej, ale wciaz malo satysfakcjonujaco;) ps. anglisci pokroju anne-darko trafiaja na ignor list;) Odpowiedz Link Zgłoś
tuti Re: głośno myslę 13.04.06, 12:21 oj szkoda ze nie mozna edytowac wlasnych postow, bo sobie sama nabijam numerki w nawiasie;) zamiast pomyslec, poczekac i dopiero wyslac;) Wracajac do thinking laud, +google , wyglada na to ze jest to uzywane aczkoliwek albo angielskojezyczni glosno nie mysla, albo istnieje jeszcze jakies wyrazenie a moze w ogole to nie jest wyrazenie? zwiazek frazeologiczny? I ja sie tu niepotrzebnie martwie i poszukuje:) Odpowiedz Link Zgłoś
tuti Re: głośno myslę 13.04.06, 12:24 HA! A jednak :))))))))))))))))))))))))))0 dzieki:) Odpowiedz Link Zgłoś
hanula Re: głośno myslę 13.04.06, 12:56 I'm just thinking out loud. Nie wiem, skąd tam się wzięło to "out", ale tak się mówi. Porównaj wyniki w Guglu: "I'm just thinking loud" - 369 "I'm just thinking aloud" - 817 "I'm just thinking out loud" - 32200 Odpowiedz Link Zgłoś
tuti Re: głośno myslę 13.04.06, 13:35 powyzsze watpliwosci byly poparte googlem wlasnie, think aloud otrzymalo juz zadowalajace ( dla mnie) wyniki ale masz racje, to z think out loud sie najczesciej spotykalam! Odpowiedz Link Zgłoś