kamila_76 27.05.06, 21:45 Hej, mam takie pytanie: czy "is your Mum in Kraków already?How does she like Poland?" jest poprawne? Generalnie chodzi o to, zeby zapytac, czy podoba jej sie Polska.. dzieki za pomoc... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jersey.girl Re: how does she like Poland?(poprawnie?) 27.05.06, 22:08 Sounds good to me. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark A może "How does she like it in Poland" ??? 31.05.06, 11:58 Drobna różnica w zdaniu - ale kontekst zupełnie inny: - "How does she like Poland" (jak jej się podoba Polska?) - "How does she like it in Poland" (jak jej się podoba w Polsce? - Polska jest ładna anyway, ale jej akurat może się coś akurat nie podobać). Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: how does she like Poland?(poprawnie?) 28.05.06, 04:35 Mum czy mom? Obie wersje poprawne, ale która lepiej wam się przedstawia? Bo mnie bezwzględnie Mom. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek_leona Re: how does she like Poland?(poprawnie?) 28.05.06, 06:50 Mnie tez, ale dlatego, ze oboje mieszkamy w US. Odpowiedz Link Zgłoś
tuti Re: how does she like Poland?(poprawnie?) 28.05.06, 10:10 mum jak najbardziej, i to wymawiane wlasnie mum, z north yorkshire accent;) Odpowiedz Link Zgłoś
tuti Re: how does she like Poland?(poprawnie?) 28.05.06, 11:42 Is she enjoying Poland? Odpowiedz Link Zgłoś
kamila_76 Re: how does she like Poland?(poprawnie?) 07.06.06, 13:30 dzieki! a jeszcze jedno pytanko (zeby nie mnozyc temetow to w ty samym watku..) jak po ang. mozna powiedziec coś co ma znaczenie zbliżone do "no coś ty" "no przestań", może "come on"? Odpowiedz Link Zgłoś
tuti Re: how does she like Poland?(poprawnie?) 07.06.06, 14:14 oh come on, that's enough, Odpowiedz Link Zgłoś
kamila_76 Re: how does she like Poland?(poprawnie?) 07.06.06, 14:31 Many thanks :)) Odpowiedz Link Zgłoś