tuti 03.10.06, 14:50 No,it's not really about italain. Its rather more about polish. I am lookiing for polish equivalents for.. "hi sweetie" or italian "ciao bella" - how to greet a girl in polish (to chat her up)!:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mudzyn7 Re: ciao bella 03.10.06, 15:33 Ciezki temat, bo przeciez nie powiesz: Czesc mlodziutka? Odpowiedz Link Zgłoś
chickenbaby Re: ciao bella 03.10.06, 16:05 Obawiam sie, iz w naszej kulturze, kazde tego typu "zagajenie" moze zostac odebrane co najmniej opacznie. Odpowiedz Link Zgłoś
mudzyn7 Re: ciao bella 03.10.06, 16:47 To znaczy, ze tam sa luzniejsze obyczaje, a my kurcze spieci...Ktore lepsze? Nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek_leona Re: ciao bella 03.10.06, 19:23 It's not going to work, because Polish girls have a special DNA sequence, responsible for reacting to such attempts with deep disdain and a proud sneer. Not all Polish girls of course, but if your, say, "Hej laseczka" is received warmly, in the long run you may be better off as a receipient of the slavic pride treatment... Odpowiedz Link Zgłoś
tuti Re: ciao bella 03.10.06, 21:11 o nie nie nie, tak mnie nie splawicie:) (zaczelo sie ze kolega wloch chcial zagaic do kolezanki polki po polsku. przetlumaczylam mu ciao bella na "czesc kotku" co mi pierwsze przyszlo do glowy ( po godzinie!) na co dostal po glowie, ze odkad niby ona jest jego kotkiem;) Widzicie,po wlosku nie ma problemu. po angielsku nietęgo, no a po polksu tez kaplica. Czesc malutka?;) (sie obrazi) czesc piekna?(W ogole bezsens;) czesc slodka? (takie ze ach i och do przesady, moze dziewczyna to jakis przecietniak?:) Generalnie poradzilam zeby nastepnym razem powiedzial po prostu (!) Ciao bella:) Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek_leona Re: ciao bella 03.10.06, 22:01 "Widzicie,po wlosku nie ma problemu. po angielsku nietęgo, no a po polksu tez kaplica." I tu kluczowym slowem moze byc "kaplica", jako dowod slusznosci mojej teorii genetycznej :) Te w okularach mozna brac na "piekne oczy", tylko trzeba jakos umiejetnie wplesc slowo "inteligentne". Uwaga: tylko idiotki i nieletnie sie na to biora. Od naprawde inteligentnej to znowu po glowie... Odpowiedz Link Zgłoś
paper_mate Re: ciao bella 03.10.06, 22:42 "cześć, ślicznotko" wypowiedziane z wloskim akcentem:) DNA czy nie, zadna kobieta nie oprze sie tym slowom. Albo jeszcze zagwizdac przed, efekt murowany. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek_leona Re: ciao bella 03.10.06, 23:41 Swiete slowa. I prosze nie zapominac o ciemnych okularach i marynarce zawieszonej nonszalancko na jednym ramieniu wbrew prawom fizyki. Odpowiedz Link Zgłoś