06.10.06, 13:46
Witajcie! Czy zdaje ktoś z Was może FCE w sesji zima 2006? Jak się
przygotowujecie? Z jakich podręczników/portali? Na co kładziecie nacisk? Może
ktoś udzieli dobrych rad, dla tych którzy jeszcze nie mają zdanego FCE:) Będę
bardzo wdzięczna. Pozdrawiam:)
Obserwuj wątek
    • mazanka89 Re: FCE !!!!! 06.10.06, 22:27
      Co prawda nie zdaje FCE w sesji zima 2006, bo już mam ten egzamin za sobą. Ja
      chodziłam na kurs przygotowywujący, ale możesz spokojnie sama przygotować się w
      domu. korzystałam z FCE Gold, ale ogoolnie najbardziej mi pomogły rózne próbne
      testy, których jest pełno w internecie czy językowych księgarniach. Osobiście
      największy nacisk kładłam na speaking, bo mialam z tym najwiecej problemów.

Ogolnie radziłabym po prostu robić testy, testy testy ;] Po pewnej ilosci
      zobaczysz, ze są one dość schematyczne, a pewne słowa, zwroty, zdania sie
      powtarzają czesto :)

Powodzenia ^^
      • vanilla5 Re: FCE !!!!! 08.10.06, 15:05
        A jakie strony internetowe polecasz, jeśli chodzi o gruntowne przygotowanie do
        FCE? Golda też mam, ale chciałabym sięgnąć również do innych podręczników:)
        Może ktoś jeszcze coś mi podpowie??? Nie wierzę, że nikt już nie ma pojęcia o
        FCE:) Pozdrawiam.

P.S. Dziękuję za odpowiedź!
        • vanilla5 Re: FCE !!!!! 13.10.06, 16:58
          ?????? Co z Wami? :)
          • amused.to.death Re: FCE !!!!! 13.10.06, 17:16
            wejdź na stronę www.ang.pl a tam na forum - najlepiej do sekcji FCE - znajdziesz tam wiele przydatnych informacji i z pewnością więcej osób podzieli się z Tobą wiadomościami, przemyśleniami etc.
            • lexy82 Re: FCE !!!!! 15.10.06, 01:14
              www.forumjezykowe.kom.pl/viewtopic.php?t=290 - tutaj zebrałam sporo
              linków i z większości korzystałam przygotowując się do FCE w letniej sesji.
              Pożycz książki z testami i rób ich jak najwięcej aby wyćwiczyć technikę.
        • miwo1992 Re: FCE !!!!! 16.10.06, 10:30
          Jeśli chcesz zapisać się do SJO Empik proszę o kontakt ze mną a załatwię rabat
          50 zł i rabat w wysokości 30 % na sklepy Empik i darmowe MP3 Są też tam kursy i
          egzaminy FCE
      • miwo1992 Re: FCE !!!!! 16.10.06, 10:29
        Jeśli chcesz zapisać się do SJO Empik proszę o kontakt ze mną a załatwię rabat
        50 zł i rabat w wysokości 30 % na sklepy Empik i darmowe MP3
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka