Gość: baska IP: *.abo.wanadoo.fr 06.05.03, 09:20 moze mi ktos wytlumaczy jak to jest z ta forma; for exemple I don't come I comen't (come not) kiedy zastosujemy 'don't' w zdaniu, a kiedy '...n't'? dzieki for your help Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Insect Re: forma przeczaca zdan IP: Anonymous:* 06.05.03, 09:32 Prawie zawsze zdanie przeczące tworzymy: person + do (does) + not + verb Tylko do niektórych czasowników dodajemy not: can (can`t), may (mayn`t), be (am not, aren`t, isn`t), have (haven`t), will (won`t) itd. Nie ma takiego czegość jak comen`t, jest don`t come Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouchi Re: forma przeczaca zdan IP: 195.136.95.* 06.05.03, 12:56 Gość portalu: baska napisał(a): > moze mi ktos wytlumaczy jak to jest z ta forma; > > for exemple > > I don't come > I comen't (come not) > > kiedy zastosujemy 'don't' w zdaniu, a kiedy '...n't'? > > dzieki for your help ręce mi opadły. skąd ci się taka forma (comen't - brrrr) wzięła????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baska Re: forma przeczaca zdan IP: *.abo.wanadoo.fr 06.05.03, 18:54 Gość portalu: mouchi napisał(a): > skąd ci się taka forma (comen't - brrrr) wzięła????? no nie pozostaje mi nic innego jak napisac no comment:)) I've learnt english for one year, that's all:) dzieki za wskazowki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kingfish Sorry you can't come:-( IP: *.dyn.optonline.net 07.05.03, 01:55 Gość portalu: baska napisał(a): > moze mi ktos wytlumaczy jak to jest z ta forma; > > for exemple > > I don't come > I comen't (come not) > > kiedy zastosujemy 'don't' w zdaniu, a kiedy '...n't'? > > dzieki for your help "N’t" to tylko skrót do "not". I nie ma czegoś takiego jak Comen’t I do not come Albo w skrócie I don’t come. PS I feel sorry that you can’t come,(to jest skrot od can not), however you not the only women with this problem:-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Sorry you can't come:-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.03, 08:25 koncoowke n't dodaje sie do modal verbs. czyli: can, must, should itd, czasem do need. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baska Re: Sorry you can't come:-( IP: *.abo.wanadoo.fr 07.05.03, 10:05 Gość portalu: Kingfish napisał(a): > I feel sorry that you can’t come,(to jest skrot od can not), however you > not the only women with this problem:-). Sorry ! I wouldn't to stand you up !:)) nie bylo w moich zamariach wystawic cie do wiatru, olac spotkanie, 'poser un lapin'(en fr.) ... how to say in english? I found only - stand sb up ? Odpowiedz Link Zgłoś
tynski He's coming 07.05.03, 11:44 Hey Barb, no need to be too modest. I am sure you would stand him up with your hands tied behind your back. Actually, he's up-and-coming just thinking about you. Odpowiedz Link Zgłoś