Dodaj do ulubionych

czułe słówka :)

11.12.08, 20:53
jakim okresleniem mozna sie zwrocic do bliskiego kolegi - anglika? on mowi do mnie love/darlin, ja tez chcialabym w ten sposob okazac mu cieple uczucia, ale nie chce wyskoczyc z czyms typu pieseczku :)
Obserwuj wątek
    • bunkum Re: czułe słówka :) 12.12.08, 03:47
      Shut up and spread'em.
    • smutas Re: czułe słówka :) 13.12.08, 00:46
      honey, hun, sweetie, sunshine, sweetheart, sugar :-) and of course invention is
      important...
      • pure_cotton Re: czułe słówka :) 17.12.08, 20:30
        dziekuje za pomoc :) ale czy np sugar mowi sie do faceta, nie do dziewczyny bardziej?

• mudzyn7 Re: czułe słówka :) 17.12.08, 23:32
          Powiedz, po porostu: Hi how's going there sweety, albo Hey what's up honey, lub: Long time no see something something, I don't know, po porostu powiedz Hi man, long time!, czy cos, ale ludzie maja problemy!
          • pure_cotton Re: czułe słówka :) 18.12.08, 00:37
            ale ja nie mam zadnego problemu i nie potrzebuje porady co do tego co mam do niego mowic. po prostu mieszkam tu od stosunkowo niedawna, przygladam sie brytyjskiej kulturze i zauwazyłam ze slow tego typu brytyjczycy uzywaja bardzo czesto, nawet w stosunku do obcych. i zastanawiam sie po prostu czy takie okreslenia pasuja zarowno w stosunku do osobnikow plci zenskiej jak i meskiej, tylko tyle.
        • kamiga Re: czułe słówka :) 18.12.08, 00:44
          sugar to raczej nie, skoro to anglik. tam sie tego nie uzywa. zalezy jak blisko
          jestescie w sumie. ale generalnie jak powyzej hon, honey, darlin,sweetie, babe
          (chlopak i dziewczyna).. wow dopiero teraz zauwaylam ze w sumie to ja malo
          uzywam takich slowek, chociaz chlopak anglik, hehe "i love you" wystarczy :D
          • karen64 Re: czułe słówka :) 18.12.08, 02:19
            en.wikipedia.org/wiki/Sweetie_(term_of_endearment)#S:DDD
            • mudzyn7 Re: czułe słówka :) 18.12.08, 04:08
              Hey! What's up!
              Hey, How it's going...
              Yo, yo, yo man, hey what's happening.
              Hey neighbour what's up?
              Good morning, how are you?
              Heeeeyy you crazy girl, stupiddity, what the f@@k is up?

• mudzyn7 Re: czułe słówka :) 18.12.08, 04:18
                My morning...
                • mudzyn7 Re: czułe słówka :) 18.12.08, 04:24
                  And the crazy girl awaysys anwers: nothing dingbat.

• katka69 Re: czułe słówka :) 11.01.09, 21:24
                    "hun" chyba najbardziej popularne, i to prawda, ze uzywa sie go zarono to
                    bliskich osob jak i do tych hmm "mniej bliskich" :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka