pure_cotton 11.12.08, 20:53 jakim okresleniem mozna sie zwrocic do bliskiego kolegi - anglika? on mowi do mnie love/darlin, ja tez chcialabym w ten sposob okazac mu cieple uczucia, ale nie chce wyskoczyc z czyms typu pieseczku :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
smutas Re: czułe słówka :) 13.12.08, 00:46 honey, hun, sweetie, sunshine, sweetheart, sugar :-) and of course invention is important... Odpowiedz Link Zgłoś
pure_cotton Re: czułe słówka :) 17.12.08, 20:30 dziekuje za pomoc :) ale czy np sugar mowi sie do faceta, nie do dziewczyny bardziej? Odpowiedz Link Zgłoś
mudzyn7 Re: czułe słówka :) 17.12.08, 23:32 Powiedz, po porostu: Hi how's going there sweety, albo Hey what's up honey, lub: Long time no see something something, I don't know, po porostu powiedz Hi man, long time!, czy cos, ale ludzie maja problemy! Odpowiedz Link Zgłoś
pure_cotton Re: czułe słówka :) 18.12.08, 00:37 ale ja nie mam zadnego problemu i nie potrzebuje porady co do tego co mam do niego mowic. po prostu mieszkam tu od stosunkowo niedawna, przygladam sie brytyjskiej kulturze i zauwazyłam ze slow tego typu brytyjczycy uzywaja bardzo czesto, nawet w stosunku do obcych. i zastanawiam sie po prostu czy takie okreslenia pasuja zarowno w stosunku do osobnikow plci zenskiej jak i meskiej, tylko tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
kamiga Re: czułe słówka :) 18.12.08, 00:44 sugar to raczej nie, skoro to anglik. tam sie tego nie uzywa. zalezy jak blisko jestescie w sumie. ale generalnie jak powyzej hon, honey, darlin,sweetie, babe (chlopak i dziewczyna).. wow dopiero teraz zauwaylam ze w sumie to ja malo uzywam takich slowek, chociaz chlopak anglik, hehe "i love you" wystarczy :D Odpowiedz Link Zgłoś
karen64 Re: czułe słówka :) 18.12.08, 02:19 en.wikipedia.org/wiki/Sweetie_(term_of_endearment)#S:DDD Odpowiedz Link Zgłoś
mudzyn7 Re: czułe słówka :) 18.12.08, 04:08 Hey! What's up! Hey, How it's going... Yo, yo, yo man, hey what's happening. Hey neighbour what's up? Good morning, how are you? Heeeeyy you crazy girl, stupiddity, what the f@@k is up? Odpowiedz Link Zgłoś
mudzyn7 Re: czułe słówka :) 18.12.08, 04:24 And the crazy girl awaysys anwers: nothing dingbat. Odpowiedz Link Zgłoś
katka69 Re: czułe słówka :) 11.01.09, 21:24 "hun" chyba najbardziej popularne, i to prawda, ze uzywa sie go zarono to bliskich osob jak i do tych hmm "mniej bliskich" :) Odpowiedz Link Zgłoś