Dodaj do ulubionych

sprzedawcy odradzaja zakup

29.12.10, 10:33
wpadlem wczoraj do media-marktu, zobaczyc czy nie maja na poswiatecznych wyprzedazach dobrych ofert na telewizory. niedlugo koncze prace wykonczeniowe we wnetrzach domu i bede chcial kupic telewizor kolo 55-60 cali.

oczywiscie takich telewizorow maja wystawionych sporo. same ledy. oczywiscie z ledami po obwodzie. zadnej duzej plazmy lub lcd. zapytalem dwoch sprzedawcow, ktory kupic - "55 lub wiecej cali, do 10k pln". odpowiedz? "zadnego".

panowie wdali sie w pol godzinna rozmowe, w ktorej zarzekali sie, ze technologia led, a szczegolnie ta po obwodzie to nieporozumienie. ze ludzie wracaja z tymi telewizorami jako zwroty bo maja nierowna jasnosc obrazu, a jaskrawosc sprawia, ze w normalnym wnetrzu ciezko to ogladac. powiedzieli, zeby isc gdzie indziej i kupic duze lcd.

hmmm. nie bede udawal, ze bardzo sie znam na temacie. ale moze rzeczywiscie lepiej kupic duzego lcd.

macie jakies rekomendacje? dobry lcd 55 i wiecej cali. do 10k pln, chetnie do 8k pln.
Obserwuj wątek
    • Gość: ? Re: sprzedawcy odradzaja zakup IP: 77.236.16.* 29.12.10, 16:36
      Czyżby pracownicy Nie dla idiotów prowadzili tzw. włoski strajk????

a co do tej przeszkadzającej jaskrawości to zazwyczaj jest taki przycisk
      /może na pilocie/ zmniejszający-zwiększający tą jasność ????

A tak w ogóle kup plazmę... /problem "obwodowego" podświetlenie nie istnieje/
      • x-darekk-x Re: sprzedawcy odradzaja zakup 30.12.10, 12:57
        > > A tak w ogóle kup (...)

i to jest pytanie klucz - co kupic?

przy moich dzieciakach mam obawy co do plazmy - maja zwyczaj zostawiac telewizory wlaczone i wychodzic z pokoju. wtedy potrafi wyswietlac jeden obraz i przez godzine. boje sie o wypalenie.
        • pkjohnson Re: sprzedawcy odradzaja zakup 30.12.10, 17:28
          www.plazma-lcd-fakty.pl/
        • Gość: ? Re: sprzedawcy odradzaja zakup IP: 77.236.16.* 30.12.10, 22:31
          No nie wiem o co chodzi z tym jednym obrazem przez godzinę

u mnie w tv raczej obrazy się zmieniają ???

to nie jest tele-ZDJĘCIE ....
          • x-darekk-x Re: sprzedawcy odradzaja zakup 31.12.10, 17:45
            > No nie wiem o co chodzi z tym jednym obrazem przez godzinę
            >
            > u mnie w tv raczej obrazy się zmieniają ???

dzieciaki czesto nie wylaczaja tv po obejrzeniu filmu na dvd
            zostaje ekran tytulowy, ktory potrafi sie wyswietlac godzine albo i dluzej
            • Gość: ? Re: sprzedawcy odradzaja zakup IP: 77.236.16.* 31.12.10, 18:42
              zdyscyplinować dzieci....

jest też zazwyczaj taka funkcja żeby się telewizor wyłączał po określonym czasie
              "niedotykania pilota"
            • crannmer Re: sprzedawcy odradzaja zakup 31.12.10, 18:42
              x-darekk-x napisał:
              > ekran tytulowy, ktory potrafi sie wyswietlac godzine albo i dluzej

To uaktywnij w odtwarzaczu funkcje wygaszania ekranu (albo kup BluRay z taka), a jako ekran nabyj Panasonic 50VT20.

I to nie dla funkcji 3d, lecz przede wszystkim dla jakosci zwyklego obrazu przy cyfrowym odbiorze SD i HD (zaszumiony odbior analogowy wylaczam, bo takiego nie testowalem i testowac ani nie zamierzam, ani nie bylbym w stanie przetestowac).
              • adresnieprawidlowy Re: sprzedawcy odradzaja zakup 28.03.11, 11:41
                Obecnie problem wypalania się plazm właściwie nie istnieje. Technologia poszła do przodu i te nowe telewizory nie zgłaszają już takich problemów. Możesz na ten temat sobie więcej w necie poczytać, choćby na hmblog. A i dzieci warto nauczyć, że tv się wyłącza po obejrzeniu bajki. Proste.
                • crannmer Rzekome nieistnienie problemu 28.03.11, 12:15
                  adresnieprawidlowy napisał:
                  > Obecnie problem wypalania się plazm właściwie nie istnieje.

Jasne. A jak ogladalem powazne slady wypalenia na trzyletnich monitorach, to byly to omamy, a ja bylem pod wplywem substancji psychotropowych.

> Technologia poszła
                  > do przodu i te nowe telewizory nie zgłaszają już takich problemów.

Jasne. Producenci od wielu lat co generacje twierdza, ze teraz problem zostal usuniety. A problem dalej istnieje. Jest tylko troche zalagodzony.

> Możesz na ten temat sobie więcej w necie poczytać, choćby na hmblog.

Ja nie musze czytac internecie o rzekomym pokonaniu problemu, skoro mam w rzeczywistosci czesty kontakt z aktualnymi ekranami na ten problem cierpiacymi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka