IP: 217.153.83.* 28.08.05, 21:20
Jaki kupic DObry a w miare tani projektor??
Obserwuj wątek
    • ing.elec Re: Projektor 28.08.05, 22:06
      Gość portalu: olo napisał(a):

> Jaki kupic DObry a w miare tani projektor??

To jest niestety sprzecznosc.
      Dobre projektory (do filmow), czyli majace przynajmniej 1200x720 punktow i
      sensowna jakosc obrazu (nie patrzec na parametry z danych. Te w odpowiednim
      przedziale cen nie sa az tak istotne) kosztuja od ok. 1500 euro w zwyz.

Musisz sprecyzowac preferencje, wypozyczyc sobie na weekend albo dwa ze dwa
      projektory (DLP vs. LCD), zastanowic sie nad sposobem montazu, miejscem i
      rozmiarem ekranu (biala sciana moze sluzyc co najwyzej tylko do sprawdzenia, czy
      projektor dziala) i zaczac zaciesniac liste wchodzacych w gre typow.

Nie ma jednego idealnego projektora dla kazdego klienta i kazdego zastosowania.

Pozdr.

I.
      • rafal.gtv Re: Projektor 28.08.05, 23:02
        A jak po czasie zachowuje się Twój Panasonic ??
        • ing.elec Re: Projektor 29.08.05, 08:14
          rafal.gtv napisał:

> A jak po czasie zachowuje się Twój Panasonic ??

A dziekuje, nie moge narzekac.
          Jedyna rzecz, ktora musze trobic, to przeczyscic z kurzu, bo w optyke dostalo
          sie ziarnko kurzu i w jednym miejscu (na szczescie w dolnym ciemnym pasku przy
          formacie obrazu 2,35:1) na ekranie widac szarawa plamke.

Poza tym jestem z zakupu zadowolony.

Pozdr.

I.

• gboy Re: Projektor 29.08.05, 10:30
            Witam.Tez mam Panasonica , model PTAE 500.Czy uzywasz jakiegos zabezpieczenia
            przed naglym wylaczeniem prądu.Bo ja nie , a slyszalem ze gdyby w trakcie
            oglądania wyłączyli prąd to lampa moze wybuchnąć.Pozdrawiam
            • ing.elec Re: Projektor 29.08.05, 13:40
              gboy napisał:

> Witam.Tez mam Panasonica , model PTAE 500.

Ja tez :-)

> Czy uzywasz jakiegos zabezpieczenia
              > przed naglym wylaczeniem prądu.

Nie. Aczkolwiek u nas wylaczenia pradu zdarzaja sie raz na dziesieciolecie.
              Jesli wogole.

> Bo ja nie , a slyszalem ze gdyby w trakcie
              > oglądania wyłączyli prąd to lampa moze wybuchnąć.Pozdrawiam

Gaszenie bez chlodzenia (niezaleznie od tego, czy wylacznikiem glownym, czy tez
              zanikiem napiecia) najzdrowsze dla lampy i elektroniki nie jest i zycia im nie
              przedluza, ale o mozliwosci wybuchu pierwsze slysze.

Szczeglownie w zupelnie dla domowego ogladania wystarczajacym trybie Economy.

Pozdr.

K.
              • gboy Re: Projektor 31.08.05, 12:03
                Ja oglądam w trybie economy wiec raczej bedzie wszystko ok.Pozdrawiam
    • andipandi Re: Projektor 10.07.13, 22:07
      Jeśli zależy Ci na jakimś dobrym jakościowo projektorze full HD do 3000 zł max.to polecam projektory Infocus. Polixel który jest jedynym autoryzowanym dystrybutorem tych projektorów w Polsce ma dużo fajnego sprzętu w tej cenie…Full HD do 3000zł można spokojnie dostać na rynku ale trzeba przyznać że jest dużo chłamu… Infocus charakteryzuje się tym że świetnie odzwierciedla kolory, cicho pracuje i ma długą żywotność lampy więc nie będziesz musiał dokładać do tego interesu…
      Projektory full HD do 3000zł możesz dostać w Warszawie od Polixela na napprawd e dobrych warunkach. Świetny amerykański sprzęt, dobra cena, 5 lat gwarancji i przede wszystkim jakość jakość i j eszcze raz jakość!!! Na ich stronie internetowej już można coś spokojnie wybrać a jak potrzebujesz rady (bo nie wiem do czego dokładnie potrzebujesz tego projektora) to oni ci doradzą coś stosownego. Polecam !!!
      • Gość: jovanotti Re: Projektor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.13, 11:25
        Powiem wam szczerze że coraz trudniej jest wybrać jakiś projektor bo już tyle tego jest na rynku że nie wiadomo w sumie co kupić. Ja jestem raczej zwolennikiem technologii DLP – dobre odwzorowanie kolorów, wyższe kontrasty. Projektor DLP idealnie nadaje się do biura. Jeśli szukacie projektora to przecyztajce to: www.morele.net/wiadomosc/jaki-projektor-wybrac/377/
    • super_bartnik Re: Projektor 23.11.13, 00:23
      benq, dell z tych lepszych.
      • Gość: Tadek Re: Projektor IP: *.grtech.pl 06.03.14, 15:56
        Polecam projektory marki BenQ, cena do jakości na wysokim poziomie. Polecam wybrać coś z tego zestawienia ranking-projektorow.pl/.
        • Gość: wuwu Re: Projektor IP: *.devs.futuro.pl 18.03.14, 12:02
          ja też polecam infocusy, kiedyś miałem LP70+ malutki i lekki i byłem bardzo zadowolony, niestety już ich nie produkują, a bardziej niż następca tego modelu odpowiada mi InFocus z trochę niższej półki ale parametrami nadrabia bardzo, za taką cenę nie znajdziecie lepszego odpowiednika , a wierzcie przejrzałem chyba tysiąc rankingów tu linkowanych
          sklep.polixel.pl/pl/p/InFocus-IN124a/129
    • Gość: zzstop Re: Projektor IP: *.microchip.net.pl 06.03.14, 17:30
      Tak.Zdecydowanie polecam benQ.Codziennie są użytkowane po kilka godzin,kilkanaście sztuk.Mają obecnie niektóre sztuki po 3 i więcej tysiące godzin.wszystkie pomimo intensywnego użytkowania działają bez problemów.Przy wyborze radziłbym zastanowić się też nad optyką.Od tego w praktyce zależy sposób ustawienia projektora- minimalna odległość- od ekranu.
    • waserx Re: Projektor 03.04.14, 11:43
      A ile to żre prądu?
      • wojtekt4 Re: Projektor 25.11.15, 12:39
        Może ktoś z Was posiada model NEC V311X i podpowie mi czy warto kupić?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka