Gość: olo IP: 217.153.83.* 28.08.05, 21:20 Jaki kupic DObry a w miare tani projektor?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ing.elec Re: Projektor 28.08.05, 22:06 Gość portalu: olo napisał(a): > Jaki kupic DObry a w miare tani projektor?? To jest niestety sprzecznosc. Dobre projektory (do filmow), czyli majace przynajmniej 1200x720 punktow i sensowna jakosc obrazu (nie patrzec na parametry z danych. Te w odpowiednim przedziale cen nie sa az tak istotne) kosztuja od ok. 1500 euro w zwyz. Musisz sprecyzowac preferencje, wypozyczyc sobie na weekend albo dwa ze dwa projektory (DLP vs. LCD), zastanowic sie nad sposobem montazu, miejscem i rozmiarem ekranu (biala sciana moze sluzyc co najwyzej tylko do sprawdzenia, czy projektor dziala) i zaczac zaciesniac liste wchodzacych w gre typow. Nie ma jednego idealnego projektora dla kazdego klienta i kazdego zastosowania. Pozdr. I. Odpowiedz Link Zgłoś
rafal.gtv Re: Projektor 28.08.05, 23:02 A jak po czasie zachowuje się Twój Panasonic ?? Odpowiedz Link Zgłoś
ing.elec Re: Projektor 29.08.05, 08:14 rafal.gtv napisał: > A jak po czasie zachowuje się Twój Panasonic ?? A dziekuje, nie moge narzekac. Jedyna rzecz, ktora musze trobic, to przeczyscic z kurzu, bo w optyke dostalo sie ziarnko kurzu i w jednym miejscu (na szczescie w dolnym ciemnym pasku przy formacie obrazu 2,35:1) na ekranie widac szarawa plamke. Poza tym jestem z zakupu zadowolony. Pozdr. I. Odpowiedz Link Zgłoś
gboy Re: Projektor 29.08.05, 10:30 Witam.Tez mam Panasonica , model PTAE 500.Czy uzywasz jakiegos zabezpieczenia przed naglym wylaczeniem prądu.Bo ja nie , a slyszalem ze gdyby w trakcie oglądania wyłączyli prąd to lampa moze wybuchnąć.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ing.elec Re: Projektor 29.08.05, 13:40 gboy napisał: > Witam.Tez mam Panasonica , model PTAE 500. Ja tez :-) > Czy uzywasz jakiegos zabezpieczenia > przed naglym wylaczeniem prądu. Nie. Aczkolwiek u nas wylaczenia pradu zdarzaja sie raz na dziesieciolecie. Jesli wogole. > Bo ja nie , a slyszalem ze gdyby w trakcie > oglądania wyłączyli prąd to lampa moze wybuchnąć.Pozdrawiam Gaszenie bez chlodzenia (niezaleznie od tego, czy wylacznikiem glownym, czy tez zanikiem napiecia) najzdrowsze dla lampy i elektroniki nie jest i zycia im nie przedluza, ale o mozliwosci wybuchu pierwsze slysze. Szczeglownie w zupelnie dla domowego ogladania wystarczajacym trybie Economy. Pozdr. K. Odpowiedz Link Zgłoś
gboy Re: Projektor 31.08.05, 12:03 Ja oglądam w trybie economy wiec raczej bedzie wszystko ok.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
andipandi Re: Projektor 10.07.13, 22:07 Jeśli zależy Ci na jakimś dobrym jakościowo projektorze full HD do 3000 zł max.to polecam projektory Infocus. Polixel który jest jedynym autoryzowanym dystrybutorem tych projektorów w Polsce ma dużo fajnego sprzętu w tej cenie…Full HD do 3000zł można spokojnie dostać na rynku ale trzeba przyznać że jest dużo chłamu… Infocus charakteryzuje się tym że świetnie odzwierciedla kolory, cicho pracuje i ma długą żywotność lampy więc nie będziesz musiał dokładać do tego interesu… Projektory full HD do 3000zł możesz dostać w Warszawie od Polixela na napprawd e dobrych warunkach. Świetny amerykański sprzęt, dobra cena, 5 lat gwarancji i przede wszystkim jakość jakość i j eszcze raz jakość!!! Na ich stronie internetowej już można coś spokojnie wybrać a jak potrzebujesz rady (bo nie wiem do czego dokładnie potrzebujesz tego projektora) to oni ci doradzą coś stosownego. Polecam !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jovanotti Re: Projektor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.13, 11:25 Powiem wam szczerze że coraz trudniej jest wybrać jakiś projektor bo już tyle tego jest na rynku że nie wiadomo w sumie co kupić. Ja jestem raczej zwolennikiem technologii DLP – dobre odwzorowanie kolorów, wyższe kontrasty. Projektor DLP idealnie nadaje się do biura. Jeśli szukacie projektora to przecyztajce to: www.morele.net/wiadomosc/jaki-projektor-wybrac/377/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadek Re: Projektor IP: *.grtech.pl 06.03.14, 15:56 Polecam projektory marki BenQ, cena do jakości na wysokim poziomie. Polecam wybrać coś z tego zestawienia ranking-projektorow.pl/. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuwu Re: Projektor IP: *.devs.futuro.pl 18.03.14, 12:02 ja też polecam infocusy, kiedyś miałem LP70+ malutki i lekki i byłem bardzo zadowolony, niestety już ich nie produkują, a bardziej niż następca tego modelu odpowiada mi InFocus z trochę niższej półki ale parametrami nadrabia bardzo, za taką cenę nie znajdziecie lepszego odpowiednika , a wierzcie przejrzałem chyba tysiąc rankingów tu linkowanych sklep.polixel.pl/pl/p/InFocus-IN124a/129 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzstop Re: Projektor IP: *.microchip.net.pl 06.03.14, 17:30 Tak.Zdecydowanie polecam benQ.Codziennie są użytkowane po kilka godzin,kilkanaście sztuk.Mają obecnie niektóre sztuki po 3 i więcej tysiące godzin.wszystkie pomimo intensywnego użytkowania działają bez problemów.Przy wyborze radziłbym zastanowić się też nad optyką.Od tego w praktyce zależy sposób ustawienia projektora- minimalna odległość- od ekranu. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekt4 Re: Projektor 25.11.15, 12:39 Może ktoś z Was posiada model NEC V311X i podpowie mi czy warto kupić? Odpowiedz Link Zgłoś