Dodaj do ulubionych

stabilizator obrazu SIS

IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 26.03.06, 20:51
czym sie rózni od stabilizatora SteadyShot ???
Obserwuj wątek
    • Gość: :-) Re: stabilizator obrazu SIS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 16:09
      Tym, ze ten pierwszy jest w Panasonicach, a ten drugi w Sonych :-)
      • Gość: Netha Re: stabilizator obrazu SIS IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 27.03.06, 17:45
        a czy one czymś się różnią?
        • Gość: :-) Re: stabilizator obrazu SIS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 18:57
          Zacznijmy od tego, że Sony ma dwie wersje stabilizatora: elektroniczną i
          optyczną. Ta druga jest stosowana w wyższej klasie kamer i jest zdecydowanie
          lepsza. Wersja elektroniczna jest stosowana w tańszych kamerach i jej zasada
          działania jest podobna jak w kamerach konkurencji. Podstawowa różnica (z punktu
          widzenia użytkownika) polega na nazwie :-) Nie zauważyłem specjalnie jakiejś
          przewagi tej "sonowskiej", choć z Panasonikiem nie porównywałem. W JVC
          stabilizacja chyba trochę lepiej działa (szybciej stabilizuje po zatrzymaniu
          ruchu ręki), ale różnica jest minimalna i może to być tylko moje wrażenie.
          Zajrzyj do sklepu, gdzie mają włączone kamery i zobacz sama, jak zachowuje się
          stabilizcja przy ruchach kamery. Najłatwiej to zobaczyć przy dużych zoomach.
          Ale jak pisałem, podstawowa różnica to wg. mnie nazwa marketingowa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka