Dodaj do ulubionych

Harman Kardon - czy warto

IP: proxy / *.crowley.pl 07.01.03, 08:28
Nie mam żadnego doświadczenia z tą firmą. Kupiłem amplituner kina domowego.
Jeszcze nie odebrałem, ale podobno ma ładnie grać. Muszę kupić kilka kabli.
Nie o wszystkich wiem:
1. Jaki potrzebny jest do połączenia magnetowidu z amplitunerem ?
2. Czy warto za rok (jak spłacę raty) kupować DVD z tej samej firmy do
kompletu, czy to nie ma żadnego znaczenia ?

Dzięki za info
Obserwuj wątek
    • Gość: Dziki Re: Harman Kardon - czy warto IP: proxy / *.crowley.pl 14.01.03, 15:46
      Ponawiam pytanie ? Nikt nie ma doświadczeń z tą firmą ?
    • Gość: Ing. elec. Re: Harman Kardon - czy warto IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 14.01.03, 21:16
      Gość portalu: Dziki napisał(a):

> Nie mam żadnego doświadczenia z tą firmą. Kupiłem amplituner kina domowego.
      > Jeszcze nie odebrałem, ale podobno ma ładnie grać. Muszę kupić kilka kabli.
      > Nie o wszystkich wiem:
      > 1. Jaki potrzebny jest do połączenia magnetowidu z amplitunerem ?

Najprostszy stereo cinch dla audio. Wideo przez scart bezposrednio do TV. Nie
      lacz zrodel wizji przez amplituner.

Jesli magnetowid jest mono i ma tylko scart, to musisz kupic adapter, co na
      jeden kabel wyprowadzi composite video z powrotem na scart, a na drugim kabelku
      wyprowadzi sygnal mono na dwa polaczone rownolegle cinche. Najprostszy zestaw:
      2 x adapter in/out scart2cinch
      1 x kabelek video cinch (zolty)
      1/2 zwyklego kabelka stereo audio
      1 x adapter 1cinch gniazdko-ɮcinch wtyczka

> 2. Czy warto za rok (jak spłacę raty) kupować DVD z tej samej firmy do
      > kompletu, czy to nie ma żadnego znaczenia ?

Jesli chcesz miec spojny wyglad wiezy i pelna obsluge zdalnego sterowania, ma
      to znaczenie. Pod innymi wzgledami wybierasz zgodniez Twoimi wymaganiami i
      stanem kieszeni.

>
      > Dzięki za info

Pozdr.
      I.
    • Gość: malczyn Re: Harman Kardon - czy warto IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.01.03, 21:51
      Warto kupić droższy, dobrze ekranowany kabel zakończony wtykami chinch. Tanie
      kable powodują zniekształcenia dźwięku. Nie słyszałem różnicy dopuki sam nie
      kupiłem zestawu Harmana (amplituner+DVD). Wybrałeś rewelacyjną firmę, która
      praz ostatnich kilkadziesiąt lat wprowadziła wiele innowacji do urządzeń hi-fi.
      Polecam stronę www.jbl.pl
      p.s. Poza walorami akustycznymi ten sprzęt jest po prostu PIĘKNY, dlatego nie
      zastanawiaj się nawet nad dvd innej firmy!

• Gość: Dziki Re: Harman Kardon - czy warto IP: proxy / *.crowley.pl 20.01.03, 08:15
      A kolega powiedział, że Harman Kardon nie jest wcale dobry, bo Onkyo lepszy.
      I zawsze tak jest: kupisz sobie Jaguara, to ci powiedzą, że Lexus, to jest to,
      będziesz miał Lexusa, to tylko zachwyty nad Jaguarem będziesz słyszał, a jak
      będziesz miał i to i to, to zawsze jakiś fan Volksvagena albo Garbusa złapie
      cię za rękaw, próbując przekonać.
      • Gość: RR Re: Harman Kardon - czy warto IP: *.de45616.dealer.de / 10.57.42.* 28.01.03, 12:15
        nie ma nic lepszego od harmana!!mam caly sprzet tej firmy jest po prostu klase!
    • Gość: Mariann Świetny wybór. IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 29.01.03, 16:28
      Witam.

H/K robi swietny sprzet. Polecem zakup dvd H/K. Wykonanie jest fantastyczne, a
      zwazyzszy na jakosc zastosowanych podzespolow ,cena jest bardziej niz uczciwa.
      Progressive Scan za 2500,- !!!

Pozdrawiam.
    • Gość: Dziki Re: Harman Kardon - czy warto IP: *.crowley.pl 07.02.03, 08:52
      A czy HK ma jakiś DVD recorder w ofercie ? Zaglądałem na amazon.com - i nie
      zauważyłem. Jak kpupię, to już z nagrywaniem.
      • Gość: adzia Re: Harman Kardon - czy warto IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 19.03.03, 00:01
        Czy zastanowiłeś się co zrobisz jak się skończy Twój DVD? Kup najtańszy z
        czytaniem JPG (zdjęcia z aparatu cyfrowego w formie albumu na CD) za 400,-zł -
        jak się popsuje to kupisz sobie nowy może już z jeszcze nowszymi formatami.
        Ten sprzęt się szybko starzeje, szybciej niż amplituner.
        • Gość: Rafal Re: Harman Kardon - czy warto IP: *.int.warszawa.tdci.pl 19.03.03, 13:27
          No pewnie - jak masz kupić Volvo , to kup sobie Daewoo - też jeżdzi...
          Jak nie masz o czym pisać - to po prostu nie pisz......
          • Gość: Dziki Re: Harman Kardon - czy warto IP: *.crowley.pl 19.03.03, 14:09
            W przypadku sprzętu HK czytam, że DVd jest bardzo wysokiej jakości, widocznej
            nie tylko przy oglądaniu filmów, ale i słyszalnej przy odtwarzaniu CD. Jakieś
            przetworniki Wolffsona, czy coś takiego, i inne bajery sprawiają, że podobno
            bardzo ładnie gra.
            Nie znalazłem natomiast (nawet na harmancardon.com) w opisach - ani czytania
            JPEG-ów, ani - i to mnie też rusza - czytania DIVxów.
            Więc jeszcze parę miesięcy się przyglądam, ale może zamiast tego wziąć
            odtwarzacz KISS ?
            • Gość: Rafał Re: Harman Kardon - czy warto IP: *.int.warszawa.tdci.pl 19.03.03, 14:46
              Chętnie obejrzę tego KISSa , podobno jest to produkt tej samej wytwórni , która
              robi wynalazki pod marką Bang & Olufsen. Wg. producenta urządzenie to również
              dysponuje technologią progressive scan. Ale jaka jest jakość obrazu i dźwięku -
              tego nie wie nikt. ( a mam na myśli porównanie do produktów za ciut więcej ,
              niż 400 pln ) Co prawda DiVx jest systemem zbudowanym w oparciu o kompletną
              anarchię , ale.... :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka