Gość: koleś IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 18.03.03, 18:34 I kolejne moje pytanie (obiecuję ,że już ostatnie :-) Jakiego programu używać do rejestrowania przesyłanego z wieży dzwięku? Bo chyba nie ''rejestratora dzwięku'' z Windows. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: koleś Re: rejestrować ''Rejestratorem''?! IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 20.03.03, 18:42 Nikt nie wie?! :-0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pk Re: rejestrować ''Rejestratorem''?! IP: 212.87.16.* 24.03.03, 09:34 Gość portalu: koleś napisał(a): > Nikt nie wie?! :-0 Wie, wie. Rejestrator jest wyjątkowo kiepski i nieporęczny. U mnie nie chce nagrywać więcej niż 60 sekund (Win98) co go raczej dyskwalifikuje. Problem w tym, że większość porządniejszych programów jest płatna. Ja polecam CoolEdit (www.syntrillium.com), który jest imho wygodny, ponadto posiada sporo narzędzi do obróbki dźwięku, w tym jako tako działający odszumiacz. Dobrze mówią o SoundForge. Może coś Ci dali z kartą, do SoundBlasterów zwykle dodawano jakiś program do obróbki dźwięku, znacznie słabszy od CoolEdita, ale o niebo lepszy od Rejestratora. PS. jak umiesz trochę programować, to napisanie prostego rejestratora bez efektów np w Delphi nie powinno byc dużym problemem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jap Re: rejestrować ''Rejestratorem''?! IP: 195.136.36.* 26.03.03, 11:46 Jeśli chcesz mieć dość porządną jakość, a stać cię na 169 zł, polecam program Clean 4 firmy Steinberg (Creative Tools). Szczegóły: www.audiofactory.pl Oczywiście karta dźwiękowa też musi być przyzwoita. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koleś Re: rejestrować ''Rejestratorem''?! IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 30.03.03, 11:02 Zawsze na Was można liczyć! Dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olek G a jak rejestrować.... IP: *.acn.pl / 10.69.5.* 04.04.03, 13:25 ...dźwięk np. kiedy słucham radia internetowego i chciałbym zapisać fragment jakiejś muzyki do pliku MP3 WAV etc??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mp Re: a jak rejestrować.... IP: 212.160.148.* 06.04.03, 13:17 Gość portalu: Olek G napisał(a): > ...dźwięk np. kiedy słucham radia internetowego i chciałbym zapisać > fragment jakiejś muzyki do pliku MP3 WAV etc??? Winamp w wersji 2.x posiada możliwość zapisywania odwarzanego dzwięku do pliku wav, trzeba tylko odpowiednio ustawić w opcjach wyjścia sygnału dzwiękowego, a jak chcesz zapisać rm to musisz zainstalować plugin (nie pamiętam dokładnie). Odpowiedz Link Zgłoś