Gość: anka77 IP: 89.163.56.* 25.11.07, 11:01 Mieszkam zagranica i kupilam DVD Panasonic DVD S325 i....nie odtwarza wszytkich plyt! Co to moze byc i jak uruchomic mooje ulubione plytki DVD pomozcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: robson Re: DVD problem IP: *.chello.pl 25.11.07, 12:38 Piszac "zagranica" co masz na mysli?? Bo to moze byc zarowno w Niemczech a rownie dobrze moze byc w USA, a to juz istotna roznica jesli chodzi o odtwarzanie ulubionych plytek :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka77 Re: DVD problem IP: 89.163.56.* 25.11.07, 12:46 mam plyty z roznych stron swiata z usa i rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robson Re: DVD problem IP: *.chello.pl 25.11.07, 13:28 No to sprawa jest prosta, masz odtwarzacz DVD ktory "czyta" plyty tylko z danego regionu. Przemysł filmowy wpadł na pomysł żeby płyty z innych regionów świata nie odtwarzały się na naszych odtwarzaczach z powodu braku zgodności z odtwarzaczem. Świat został podzielony na 6 stref, a filmy pochodzące z jednego regionu nie mogą być odtwarzane w odtwarzaczach DVD innej strefy kodowej. Region 1 - Ameryka Północna (USA i Kanada) Region 2 - Europa, Japonia i Bliski Wschód Region 3 - Daleki Wschód Region 4 - Australia i Oceania Region 5 - Afryka i większość Azji (poza RPA, Chinami i Egiptem) Region 6 - Chiny Region 0 - Płyty bez kodowania regionalnego (nazwa nieoficjalna) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka77 Re: DVD problem IP: 89.163.56.* 25.11.07, 14:21 i co dalej??co robic? tylko nie mow ze mam qpic inny odtwarzacz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kornik Re: DVD problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.07, 15:41 > i co dalej?? 1. Sprawdzić tu: www.videohelp.com/dvdhacks czy dla danego modelu istnieją "haki" i zastosować je 2. Kupic za niecałe 100zł najtańszą Mnatę w hipermarkecie (czyta 99% płyt) 3. Poprosic o usuniecie blokady w serwisie (moga nie potrafic tego zrobic albo skauja drozej niz za Mantę) 4. Przegrać wszystkie płyty na kompie z nagrywarką DVD przy uzyciu softu znoszącego blokady np. AnyDVD Inne metody nie przychodzą mi do głowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: DVD problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.07, 07:45 >>No region hack for this player. Click on Add if you like to submit one.<< ...czyli zostaje ci kupno innego odtwarzacza. (zamiast manty wybrałbym wiwę 138/238 za ok 150zł) Odpowiedz Link Zgłoś