05.08.08, 21:43
już od jakiegoś czasu zastanawiałam się nad instalacją telewizji cyfrowej.
Myślę, że przeniesienie nadajnika i obecne "śnieżyce" w telewizorze, po prostu
zmusiło mnie do zamiany "myślenia" w "działanie".
mój kumpel ma n-kę. ja też można powiedzieć jestem zdecydowana na tą
platformę. ale ciekawi mnie, jakie wy macie zdanie właśnie na temat n-ki?
Obserwuj wątek
    • Gość: pomagier Re: n-ka? IP: 85.232.226.* 06.08.08, 10:54
      nie ufasz kumplowi?
      • Gość: S. Re: n-ka? IP: *.fornfyndet.se 06.08.08, 13:36
        W zeszlym roku 15 pazdziernika zgasl ostatni nadajnik telewizyjny analogowy w
        Szwecji.Obecnie istnieje tylko TV cyfrowa.Oczywiscie w sprzedazy sa konvertery z
        cyfry na analog i mozna dalej uzywac stare aparaty TV.85% spoleczenstwa przeszlo
        na odbiorniki cyfrowe. Jakosc jest bez porownania lepsza i niema sie czego
        zastanawiac ,masz do wyboru dwie platformy cyfrowe te bierz ktora jest tansza i
        sprawniejsza w obsludze klienta.
        Pzdr.S.
        • don-nie Re: n-ka? 06.08.08, 14:39
          Gość portalu: S. napisał(a):

> W zeszlym roku 15 pazdziernika zgasl ostatni nadajnik telewizyjny analogowy w
          > Szwecji.Obecnie istnieje tylko TV cyfrowa.Oczywiscie w sprzedazy sa konvertery
          > z
          > cyfry na analog i mozna dalej uzywac stare aparaty TV.85% spoleczenstwa przeszl
          > o
          > na odbiorniki cyfrowe. Jakosc jest bez porownania lepsza i niema sie czego
          > zastanawiac ,masz do wyboru dwie platformy cyfrowe te bierz ktora jest tansza i
          > sprawniejsza w obsludze klienta.
          > Pzdr.S.

ok. to w takim razie, które z platform wg ciebie, albo i według innych są tańsze
          i sprawniejsze w obsłudze?
      • don-nie Re: n-ka? 06.08.08, 14:38
        oczywiście, że ufam..
        ale dobrze jest poznać opinie innych.
        poza tym, sama wiem, że czasem jak nam się cos spodoba, to nie patrzy się na to
        trzeźwo ;)
        a poza tym, a dla niektórych nieważne wydawałoby sie zalety, stanowią podstawowe
        kryterium wyboru, a male wady mogą stanowić ogromne problemy.
    • wojteksosnal Re: n-ka? 10.08.08, 21:45
      podpisałem umowę z n-ką jakiś czas temu, gdy zdecydowałem się na wymianę starego
      "kineskopa" na LCD:) ponieważ chciałem nacieszyć się nowym nabytkiem
      zdecydowałem się wybrać ofertę która posiada najwięcej programów emitowanych w
      technologii HD.. ale teraz doceniam możliwość zatrzymywania programów i
      kontynuowania ich po przerwie. Genialne rozwiązanie. Szczególnie gdy ma się małe
      dziecko a chce się obejrzeć meczyk po pracy.
      • don-nie Re: n-ka? 11.08.08, 17:30
        z tym zatrzymywaniem, nagrywaniem, cofaniem programów to rzeczywiście świetna
        sprawa ;) kumpel coś o tym mówił.. ale sama się jeszcze w ten sposób nie bawiłam.

kilka dobrych lat temu, z siostrą się zastanawiałyśmy, jak to by było, gdyby
        można było zatrzymać w dowolnym momencie, nagrać i tak dalej. a teraz to
        rzeczywistość - nasze wcześniejsze marzenia zostały spełnione ;)
        • wojteksosnal Re: n-ka? 12.08.08, 22:22
          Podczas śledzenia zmagań sportowców w Pekinie.. z Polski natomiast świetna jest
          opcja pozwalająca nagrywać wybrane programy. Niestety nie mogę siedzieć pół nocy
          żeby oglądać olimpiadę ale mogę sobie to odtworzyć następnego dnia. Wygodne i to
          bardzo. Zaprogramowałem sobie już cały tydzień z góry:)
          • Gość: do Re: n-ka? IP: *.spray.net.pl 25.08.08, 20:08

hmm.. to można programować nagrywanie z wyprzedzeniem tygodniowym? czy może
            jeszcze większym?

muszę się nad tą nką zastanowić.
            powiedzi mi, to jest takie połączenie jak kablówka?
            • wojteksosnal Re: n-ka? 27.08.08, 12:28
              Niestety można zaprogramować "tylko" z tygodniowym wyprzedzeniem i wydaje mi
              się, że to już wystarcza, żeby zapomnieć co się zaprogramowało:)
              N- jest tv satelitarną czyli musisz posiadać dekoder i antenę. Dekoder n-box lub
              n-box rekorder jest wynajmowany na czas umowy a z instalacją anteny nie ma
              problemu, przyjeżdża monter i wszystko załatwia. Oczywiście jak chcesz to możesz
              sam antenę zainstalować- to nie jest trudne i dostaniesz instrukcję.
              • Gość: don-nie Re: n-ka? IP: *.spray.net.pl 27.08.08, 20:16
                a jak to się cenowo przedstawia?
                np ja bym chciała miec discovery i kryminalne seriale i nowości jakieś i
                informacyjne. mogę sobie wybrać programy do pakietu?
                • Gość: niro Re: n-ka? IP: *.adsl.inetia.pl 31.08.08, 19:37
                  Sa kompletne pakiety i oddzielnych kanalow nie mozna dobierać. Minimalny
                  abonament dla n- ki to 38 zl. Wybierajac pakiety : nauka i kultura + hity
                  filmowe bedziesz miala to co chcesz. Wejdz na www.n i dowiesz sie wszystkiego.
                • etom Re: n-ka? 01.09.08, 07:25
                  Gość portalu: don-nie napisał(a):

> a jak to się cenowo przedstawia?
                  > np ja bym chciała miec discovery i kryminalne seriale i nowości jakieś i
                  > informacyjne.

n.pl/oferta.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka