Dodaj do ulubionych

Jak przytyć?

IP: 83.27.253.* 16.03.04, 13:47
Mam dosc nietypowy problem,otoz gdy niemal wsztscy poszukuja recety na
zrzucenie zbednych kg., ja potrzebuej recepty aby prytyc i to sporo.Mam 21
lat,160 cm wzrostu i do niedawna wazylam 49 kg,a obecnie 41kg!!!Wygladam jak
15-latka,a chcialabym nabrac w koncu kobiecych kasztaltow .Podobno takim
problememi zajmuje sie dietetyk,niestety w mojej okolicy takiego lekarza nie
ma.Co mam zrobic?Gdzie sie udac?Moze mi ktos pomoc?
Obserwuj wątek
    • gibki Re: Jak przytyć? 16.03.04, 14:23
      Internet
      wyszukiwarka google
      szukaj dieta

to na poczatek

a z mojej strony - ogranicz spozywanie wody
      jedz duzo soli i cukru, ktore zatrzymuja wode w organizmie
      no i jeszcze mozesz sie posluzyc anabolikami czego raczej nie polecam

no i jeszcze warto jesc pozno kolacje - przed samym pojsciem spac
    • Gość: Agata Re: Jak przytyć? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.04, 01:51
      Najbardziej sie tyje jak je sie wieczorami, moze tego sprobuj. No i moze unikaj
      jogurtow i kefirow, bo one maja flore bakteryjna ktora poprawia przemiane
      materii.A polaczenie mleka i miesa tez podobno tuczy
      Albo moze bardzo sie ostatnio stresujesz i dlatego niezauwazalnie mniej jesz i
      szybciej trawisz
    • mary_an Re: Jak przytyć? 18.03.04, 11:57
      Jesli az tak duzo schudlas, to musi byc tego jakas przyczyna i lepiej udaj sie
      do lekarza, moze tez do dietetyka, bo mozesz sie w ten sposob wykonczyc, trzeba
      sie wziac za siebie, ale w tym wypadku lepiej tez skonsultowac sie z
      profesjonalista, bo taki spadek masy ciala absolutnie nie jest normalny
      • Gość: zula Re: Jak przytyć? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl / *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.03.04, 19:59
        spróbuj tak kogiel mogiel+ciepłe mleko kaloryczne i tuczace sa takze lody
    • Gość: Zapałeczka Re: Jak przytyć? IP: *.intergeo / 80.51.46.* 19.03.04, 14:55
      ja też mam ten problem jak ty ... zdrowa jestem a nie tyję ... i co najlepsze
      mogę jeść pizze ... słodyczy nie ograniczam a wprost je uwielbiam ... na
      żadnej diecie nie byłam nie jestem i nie będę - jem co chcę i kiedy chcę!!!
      ważę przy 167 cm niecałe 50 kg ... mało a chciałabym mieć tak 5 kg więcej i nie
      wiem co robić ... wiem, że to może być moje specyficzna przemiana materii no
      ale bez przesady ...
      • Gość: nn Re: Jak przytyć? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.04, 16:38
        Ja tez mam ten problem, całkowicie się identyfikuje z zapałeczką, tak jak ona
        mam 166 cm i waze niecałe 50 kg, momentami 47-48! Jem wszystko i zawsze, w
        ilościach takich jak chce i nic!!! A bardzo bym chciała wazyc kilka kg wiecej!
        Juz nie wiem co robić.
        • Gość: pit Re: Jak przytyć? IP: *.gdynia.mm.pl 27.03.04, 21:36
          bo masz raka
    • Gość: wiewiórka Re: Jak przytyć? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.04, 17:28
      to nie jest taki wielkii problem, mniej stresów i wiecej słodyczy posiłki
      często co najmniej 5 razy dzienie w diecie dużo kasz, mięsa no i dużo warzyw,
      ale wązne jest aby jeść często i dużo:) mam ten sam problem mam 170 i waga waha
      się od 50+-, ale nie moge przytyć bo mam zbyt aktywny tryb życia i nie mam
      czasu na 5 posiłków ale powodzenia
    • moaia Re: Jak przytyć? 19.03.04, 17:29
      hej wam. może powinnyśmy założyc jakiś klub.ja niestety też mam taki problem.
      przy wzroście 172 cm waże 53 kg. chciałabym przytyc z pare kilogramów. ale sie
      nie da. jem duzo, az sie dziwią.pije dużo. i chyba nmam szybka przemiane
      materii.ostatnio wyczytałam ze aby przytyćpowinno sie jeśc 5 razy dziennie w
      tych samych godzinach.jeść dużo bananów(?)i makaronów oraz pić duzo soków
      owocowych.
      duzo osób mówi mi ze powinnam sie cieszyć ze jestem szczupła.ale ja sie zle
      czuje jak widze w lusterku same kości.szkoda ze wszyscy ignoruja problem za
      chudych dziewczyn. a to tez jest problem.nie tylko ,,grubasy,, przejmuja sie
      swoja figurą
      • mary_an Re: Jak przytyć? 19.03.04, 19:05
        Najwazniejsze, to zeby byc zdrowym, po co sie zmuszac do jedzenia. Ja tez
        jestem szczupla (176cm i 52kg) ale wcale nie wygladam jakos bardzo zle - dobrze
        sie odzywiam, duzo cwicze, dbam o siebie. Moge jesc niewiadomo ile ale nie moge
        przekroczyc nigdy 55kg (jeszcze mi sie nie zdarzylo) - gorzej jezeli to ma
        jakies glebsze przyczyny, wtedy naprawde dobrze sie skontaktowac z lekarzem. Ja
        mialam wszystkie badania, wszystko jest ok, po prostu mam taka budowe i juz!
        Opychanie sie slodyczami nic nie da, jesli juz to staraj sie jesc wiecej miesa,
        weglowodanow, zeby z jednej skrajnosci nie wpasc w druga :)
        • Gość: renka Re: Jak przytyć? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.04, 18:15
          powinnyscie sie cieszyć że jesteście takie szczupłe
          • Gość: Zapałeczka Re: Jak przytyć? IP: *.intergeo / 80.51.46.* 26.03.04, 11:04
            cieszyć się ?? z czego ?? z tego że wszystkie kości mi widać ?? że nigdy nie
            ubiore bluzki z tak modnym dekoltem w łódeczke bo wisi na mnie ?? z tego że nie
            mam biustu i nosze stanik A ?? że sukienki muszę szukać 2 miesiące bo każda na
            mnie wisi ?? z tego tak strasznie mam się cieszyć ??
            no ale nikt kto nie jest chudy i ma z tym problemy nie zrozumie drugiego ;-(
            • itka22 Re: Jak przytyć? 04.04.04, 20:39
              Zapałeczka w pełni się ztobą zgadzam.. cieżko jest się ubrać...
              szczypiorkom...Ni mówiąc o kupnie bielizny..:/
      • itka22 Re: Jak przytyć? 04.04.04, 20:36
        Banany pomagają. Wypróbowałam.. tylko trzeba jeść je w ilościach wiekszych niż
        zwykle.. 3-4 dziennie i to spore. A do tego normalne posiłki... Jest ciężko..bo
        po tygodniu juz na banany nie można patrzeć... Ale warto. :)

Pozdrawiam i powodzenia
        ps. znowu stosuje "kuracje babanową".. bo schudłam po wycięciu migdałów.. teraz
        waze 58-59 kg przy wzroscie 173.

papa
    • moaia Re: Jak przytyć? 26.03.04, 21:27
      zapałeczko może zawiążemy jakiś zwiazek???? który miałby na celu zapobieganie
      dyskryminacji osób wagi piórkowej - owp , czyli osoby wagi piórkiwej.
      a tak nie na temat - zapałeczko ile masz lat?? ja mam 18
      • Gość: Zapałeczka Re: Jak przytyć? IP: *.intergeo / 80.51.46.* 27.03.04, 11:16
        od kilku dni mam 19 latek ;-) i zawsze odkąd pamiętam byłam lżejsza od swoich
        koleżanek więc u mnie szczupła sylwetka to chyba coś naturalnego ;-) no ale ja
        już tak nie chce !!! i właśnie nie wiem co zrobić żeby to się zmieniło ... w
        sumie za kilka dni idę do ginekologa aby wykluczył jakieś zaburzenia hormonalne
        i wiesz ... kobietki jak biorą pigułki anty to nie chcą przytyć i starsznie się
        żalą jak przybędzie im tych kilka kg ... a ja bym chyba była wziebowzięta jakby
        mi się cos takiego przytrafiło !!! zobaczymy co lekarz powie ;-) bo na razie to
        stwierdza niedowage i nic lekarka na to nie mówiła poza tym że mogłabym
        przytyć ... no ale jak ??????????????????
    • moaia Re: Jak przytyć? 27.03.04, 17:15
      słyszałam że po tabletkach antykoncepcyjnych mozna przytyć. wiec moze tez
      spróbuje.ale moze sie tak zdarzyc ze po nich można bardzo sie roztyć.a ja nie
      chciałabym byc gruba.
      • Gość: Zapałeczka Re: Jak przytyć? IP: *.intergeo / 80.51.46.* 28.03.04, 12:49
        roztyć to raczej nie ... przeważnie to właśnie tylko kilka kilogramów ... a mi
        ich trzeba ;-) ale to dopiero w przyszłym tygodniu się dowiem co i jak ;-)
    • moaia Re: Jak przytyć? 28.03.04, 20:13
      to daj mi znac jak sie juz dowiesz.oki? a mogłabyś bać mi maila lub numer gg?
      • Gość: Zapałeczka Re: Jak przytyć? IP: *.intergeo / 80.51.46.* 29.03.04, 19:45
        a może jest jakaś osoba która ma podobne problemy lub miała jak była młoda i
        sobie z tym poradziła ?? byłybyśmy bardzo wdzięczne !!! bo naprawdę bardzo
        fajnie być szczupłym ale do momentu kiedy idziesz do sklepu i przymierzasz
        fajniutką bluzeczkę a ona na tobie wisi ;-(((((((((
        • Gość: jade Re: Jak przytyć? IP: 195.136.126.* 21.04.04, 17:22
          Zapałeczko, nie wiem czy to przeczytasz bo już trochę czasu minęło, ale piguły
          nic nie dają mówię ci Ja je biore od 4 lat, myślalam że trochę przytyje i nic,
          mam 23 lata 47 kg i 166 cm i mam taki sam problem, mam ochotę chodzić w tym w
          czym chcę i zeby nikt na mnie nie patrzył ze współczuciem lub jak na
          anorektyczkę, ale uważaj z odjadaniem się bo ci urośnie brzuszek, piersi zawsze
          rosną na końcu, mi tak się stało (brzusio :) ) i musiałam o zgrozo, go
          zrzucać!!!!!! ale i tak chce przytyć tylko w inny sposób, ale jeszcze nie wiem
          jak Pozdro
          • Gość: Zapałeczka Re: Jak przytyć? IP: *.intergeo / 80.51.46.* 21.04.04, 20:31
            dopiero za 3 dni zaczynam Orgametril ... ale to na regulacje okresu ... a w
            dodatku jem więcej ale jak na razie to faktycznie brzuszek mi sie powiększa a
            reszta nie ... ale w sumie już sie troszke przezwyczaiłam do swojej figurki ...
            no ale zawse ten niedosyt zostaje kiedy przymierzam strój kąpielowy i góra na
            mnie wisi ;-(((((((((
      • Gość: Zapałeczka Re: Jak przytyć? IP: *.intergeo / 80.51.46.* 29.03.04, 19:48
        daj adresik albo nr gg to się odezwe bo nie podaje tych danych już ;-) tym
        bardziej na forum a nowego maila czy gg nie chce mi się zakładać ;-)
    • moaia Re: Jak przytyć? 29.03.04, 20:36
      zapałeczko mój mail to alija85@go2.pl ,
      • Gość: Zapałeczka Re: Jak przytyć? IP: *.intergeo / 80.51.46.* 30.03.04, 17:48
        odbierz poczte ... hm .. czy tylko my mamy ten problem >????????
        • angeleyes24 Re: Jak przytyć? 30.03.04, 21:10
          Mam podobny problem do omawianego tutaj i zastanawiam sie wlasnie nad kupieniem
          wczesniej wspomnianej odzywki BULK. Jednak troche sie boje. Na stronie
          naturell.pl pisze, ze to dla osob uprawiajacych sport, a ja jedynie chcialabym
          przytyc z 5-7kg. Prosze o opinie osoby, ktore uzywaly tego srodka, czy naprawde
          pomoglo, i czy tej odzywce po prostu nie dostane gory miesni.
          pozdrawiam.
          • Gość: Zapałeczka Re: Jak przytyć? IP: *.intergeo / 80.51.46.* 31.03.04, 17:33
            hm... o tym jeszcze nie słyszałam ... odżywka ??? wątpie czy by to było dobre
            dla mojego zdrowia i dla mojej kieszeni :-/
            • angeleyes24 Re: Jak przytyć? 02.04.04, 20:04
              przepraszam pomylilam fora, ale mysle ze i wam moze porzydac sie ta informacja.
              Dziewczyna na forum URODA polecila odzywke dla sportowcow BULK firmy Naturell.
              jest to odzywka dla sportowcow, stosuje sie ja 2x dziennie i podobno pomaga.
              Ale troche sie boje, ze mi po tym przybedzie gora miesni, i wogole bede
              wygladac jeszcze gorzej niz teraz. Chociaz jestem juz zdesperowana, by przytyc
              te 5-7 kg wiec moze skorzystam.

Co myslicie na temat takiej odzywki?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=11502786&a=11574296www.naturell.pl

Pozdrawiam.

• Gość: Zapałeczka Re: Jak przytyć? IP: *.intergeo / 80.51.46.* 04.04.04, 11:37
                ja nie wezme tej odżywki ... co innego mieć niedowage a co innego uprawiać
                czynnie sport i w związku z tym musieć przytyć ... to 2 różne i odmienne
                problemy a poza tym nie mam kasy na takie coś do czego i tak nie jestem
                przekonana ... jutro ewentualnie pojutrze dziewczynki napisze wam co moją pani
                ginekolog powiedziała mi na moją szczupłą sylwetke i niedowage ;-) bo lato się
                zbliża a kostium kąpielowy znów wisi na mnie ;-(((((((((((((((
                • ladyt tabletki 04.04.04, 13:03
                  • ladyt tabletki 04.04.04, 13:07
                    tez mam taki problem jak wy 166 cm i 48-49 kg. Tabletki biore od ok 7-8
                    miesiecy, moj lekarz przypisal mi Logest dlatego ze zawiera on najmniejsza
                    dawke hormonow a w przypadku mlodego wieku 19 lat duzo lekarzy przepisuje na
                    poczatek wlasnie takie tabletki z mala iloscia hormonow. Niestety nie
                    zaobserwowalam skokow wagi no jedynie biust mi sie troszeczke powiekszyl ale
                    dalej siedze w rozmiarze 70A a ubrania najlepiej 32 czasami 34, albo dział
                    dzieciecy :)
                    • Gość: Zapałeczka Re: tabletki IP: *.intergeo / 80.51.46.* 04.04.04, 16:08
                      ja jak na dzień dzisiejszy nie wiem już co robić ... chłopak się śmieje , że
                      tyle jem a nie tyję ... widać taka już nasza uroda ... nigdy nie ograniczałam
                      się do diet , znam smaczek wszystkich słodyczy , pizze kocham nad życie ale nie
                      wmuszam w siebie jedzenia i może tu mamy przyczyne ale ja niestety tak nie
                      umiem ... na siłe jedzenie nie ma sensu ... a naprawdę były takie dni że
                      wiecznie głodna byłam a czasami mogę nie jeść pół dnia ... uważam że nasz
                      organizm najlepiej wie kiedy jest głodny a nie wie tego kompletnie moja babcia
                      która wmuszałaby mi jedzenie i mawiała że musze zjeść bo Na Pewno jestem
                      głodna :( pożyjemy zobaczymy ;-) trzymajcie sie cieplutko ;-)
                      • Gość: Zapałeczka Re: tabletki IP: *.intergeo / 80.51.46.* 06.04.04, 18:47
                        na razie to mi pani doktor przepisała Orgametril na uregulowanie cyklu ;-) bo z
                        niedowagą związane są zaburzenia okresowe ;-) ale w sumie na razie nie wiem co
                        to za tabletki i mam je brać dość dziwnie bo od 16-25 dnia cyklu ;-)brałyście
                        to kiedyś ??
                        • Gość: Zapałeczka Re: tabletki IP: *.intergeo / 80.51.46.* 07.04.04, 18:56
                          sorry że nie odpowiadam za często ale teraz brak czasu ;-( jak bede mieć jakieś
                          rezultaty to dam znać ;-) i wy tez kombinujcie dziewczynki ;-)
    • Gość: znam to Re: Jak przytyć? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.04, 19:35
      Do niedawna miałam taki sam problem. Ale szybko nadrobiłam wagę;) Jedz
      wysokokaloryczne jogurty(np. Bakoma, Jogi[ok 300/400kcal]), mało ruchu i raz w
      tygodniu wybierz się do Swinxa lub innej dobrej restauracji. Gwarantuję, że
      utyjesz tyle, że-tak jak ja-będziesz musiała chodzić na fitness, aby pozbyć się
      tłuszczu.
      Pozdrawiam:)
    • Gość: ZNAM TEN BÓL Re: Jak przytyć? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.04, 13:14
    • Gość: JESTEM Z TOBA Re: Jak przytyć? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.04, 13:17
      JESTESMY SKAZANE NA TO ,ZNAM TO STAD IZ SAMA PRZY WZROSCIE 160 CM WAZE 44 KG
      PRZY 24 LATACH,(MÓJODWIECZNY PROBLEM JAK PRZYTYĆ)ZAWSZE TAK WAŻYŁAM I
      WAŻE,ŻADNE DIETY MI NIE POMAGAJĄ,ANI PIGUŁKI ANI INNE ŚRODKI,POZATYM OWSZEM
      JEST CZAS ZE NIE MOGĘ SIE ODKLEIĆ OD LODÓWKI ALE SĄ TAKIE DNI ZE NIE MOŻNA NA
      NIE PATRZEĆ,OCZY BY JADŁY A ŻOŁĄDEK W GARDLE.PRÓBOWAŁAM ALE NADAL NIC.
      • Gość: chudziol Re: Jak przytyć? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.04, 15:22
        Schudłam nagle i niespodziewanie 3 lata temu.Jestem zdrowa (niby)jak rybka, ale
        waże 47kg przy wzroście 170.Myslę jednak,że na przytycie pomaga to samo co na
        schudnięcie, czyli zdrowe życie, ruch i miłość....Nie ma sensu objadać sie
        lodami i ciastkami!To nic nie da!To jest dla nas, chudzielców tak samo
        niezdrowe jak dla grubasków.Również polecam banany, zupy, spagetti i basen, bo
        potem bardzo chce sie jesć i nie trzeba w siebie wciskać.Lepiej nabrać
        mięśniowej wagi niż zwisającego tłuszczyku.Trzymajcie sie!chudziolka
      • Gość: Zapałeczka Re: Jak przytyć? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.04, 10:02
        też mam tak jak ty ... są takie dni kiedy jem jeden posiłek za drugim ,
        słodycze za słodyczami , pizze potrafie zjeść całą a oprócz tego za jakiś czas
        kromeczki ... a są i takie dni kiedy tylko piję bo nie mam apetytu dosłownie na
        nic ...
    • Gość: Zapałeczka Re: Jak przytyć? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.04, 17:53
      no i jak dziewczynki wam idzie ta walka o kilka dodatkowych kilogramów ??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka