Dodaj do ulubionych

PRZESTAŃCIE MÓWIĆ "DOKŁADNIE"

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.04, 12:33
"DOKŁADNIE"zalało naszą mowę . wszędzie , na każdym kroku słyszę "dokładnie "
ludzie! przestańcie !błagam ! bo uszy więdną!
Obserwuj wątek
    • Gość: ala Re: PRZESTAŃCIE MÓWIĆ "DOKŁADNIE" IP: *.klaudyny.waw.pl / *.waw.pl 25.04.04, 13:08
      A mnie wiedna uszy od ciaglych pouczen
      • hal9000 Ganz genau!!! n/t 25.04.04, 13:54
    • Gość: Mauler Zgadzam się! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.04, 14:11
      W zupełności się z Tobą zgadzam!
      Choć moim zdaniem to słowo już trochę się przejadło - w porównaniu np. do
      okresu sprzed 2 lat.
      Nie ma sensu używac "dokładnie" w miejscach, w których wystarczy
      powiedzieć "tak" albo "masz rację". Oczywioście nie mam nic przeciwko, gdy ktoś
      mówi "dokładnie tak myślę", "dokładnie tak to wyglądało" itp. - wtedy jest to
      uzasadnione.
      Śmieszą mnie osoby, które używając tego słowa, aby komuś przytaknąć, myślą, że
      od razu staną się erudytami. (Np. bywalcy polsatowskiego baru :-)
      • Gość: >) Re: Zgadzam się! IP: *.ksk.net.pl / *.ksk.net.pl 25.04.04, 14:44
        Do kobietki- A masz jeszcze jakieś problemy?????????
    • Gość: Buhaj Re: PRZESTAŃCIE MÓWIĆ "DOKŁADNIE" IP: 62.29.134.* 25.04.04, 17:51
      > "DOKŁADNIE"zalało naszą mowę . wszędzie , na każdym kroku słyszę "dokładnie "
      > ludzie! przestańcie !błagam ! bo uszy więdną!

DOKŁADNIE!
    • Gość: Cam' DOKŁADNIE!!!!!!!!! IP: *.tele2.pl 25.04.04, 17:55
      • Gość: a Re: DOKŁADNIE!!!!!!!!! IP: *.ec.pl / *.ec.pl 25.04.04, 23:08
        DOKŁADNIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: tanja Re: PRZESTAŃCIE MÓWIĆ "DOKŁADNIE" IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.04.04, 16:12
      mysle ze sie czepiasz,w kazdym miescie,lub na wiekszym obszarze nawet przyjmuje
      sie jakis sposob mowienia,to moze byc denerwujace,ale bez przesady,nie trzeba
      sie az tak tym emocjonowac,u mnie w miescie np dominuje slowo "no" wciskane
      wszedzie przy kazdej okazji:)to smieszne,ale my tego nie slyszymy,dopiero osoby
      z innego miasta zwrocily mi na to uwage,mysle ze na swiecie sa wieksze problemy
      niz twoj;)wiec lepiej sie wyluzuj,albo znajdz inny problem naprawde godny uwagi
      • weeeronika Re: PRZESTAŃCIE MÓWIĆ "DOKŁADNIE" 28.04.04, 19:54
        Gość portalu: tanja napisał(a):

> mysle ze sie czepiasz,w kazdym miescie,lub na wiekszym obszarze nawet
        przyjmuje
        >
        > sie jakis sposob mowienia,to moze byc denerwujace,ale bez przesady,nie trzeba
        > sie az tak tym emocjonowac,u mnie w miescie np dominuje slowo "no" wciskane
        > wszedzie przy kazdej okazji:)to smieszne,ale my tego nie slyszymy,dopiero
        osoby
        >
        > z innego miasta zwrocily mi na to uwage,mysle ze na swiecie sa wieksze
        problemy
        >
        > niz twoj;)wiec lepiej sie wyluzuj,albo znajdz inny problem naprawde godny
        uwagi
        -------------------------------------------------------------------------------
        Droga Tanju!
        Chcialam zauwazyc ,ze to jest forum i po to ono istnieje aby wyrazac swoje
        zdanie,poruszac watki.Zalozycielka tego watku nie mila chyba na celu obrazenia
        kogokolwiek,ale wydaje mi sie,ze pragnela zauwazyc,ze jest wiele innych
        piekniejszych okreslen mogacych zastapic ten oklepany zwrot,bo czy nie ladniej
        przytaknac mowiac masz racje..ja osobiscie nie mam zboczen jezykowych ale
        unikam nagminnego uzywania jednego slowa,bo po co monogamia skoro mozna uzyc
        cala populacje;)pozdrawiam
    • saddam_h Re: PRZESTAŃCIE MÓWIĆ "DOKŁADNIE" 28.04.04, 20:03
      A mnie denerwuje slowo"po prostu"(oczywiscie jak ktos przesadza).Kiedys
      slyszalem taka babke w tv,ktora co drugie slowo mowila"po prostu",przez to jej
      wypowiedz nie miala sensu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka