Gość: kobietka 32 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.04, 12:33 "DOKŁADNIE"zalało naszą mowę . wszędzie , na każdym kroku słyszę "dokładnie " ludzie! przestańcie !błagam ! bo uszy więdną! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ala Re: PRZESTAŃCIE MÓWIĆ "DOKŁADNIE" IP: *.klaudyny.waw.pl / *.waw.pl 25.04.04, 13:08 A mnie wiedna uszy od ciaglych pouczen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mauler Zgadzam się! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.04, 14:11 W zupełności się z Tobą zgadzam! Choć moim zdaniem to słowo już trochę się przejadło - w porównaniu np. do okresu sprzed 2 lat. Nie ma sensu używac "dokładnie" w miejscach, w których wystarczy powiedzieć "tak" albo "masz rację". Oczywioście nie mam nic przeciwko, gdy ktoś mówi "dokładnie tak myślę", "dokładnie tak to wyglądało" itp. - wtedy jest to uzasadnione. Śmieszą mnie osoby, które używając tego słowa, aby komuś przytaknąć, myślą, że od razu staną się erudytami. (Np. bywalcy polsatowskiego baru :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: >) Re: Zgadzam się! IP: *.ksk.net.pl / *.ksk.net.pl 25.04.04, 14:44 Do kobietki- A masz jeszcze jakieś problemy????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buhaj Re: PRZESTAŃCIE MÓWIĆ "DOKŁADNIE" IP: 62.29.134.* 25.04.04, 17:51 > "DOKŁADNIE"zalało naszą mowę . wszędzie , na każdym kroku słyszę "dokładnie " > ludzie! przestańcie !błagam ! bo uszy więdną! DOKŁADNIE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: DOKŁADNIE!!!!!!!!! IP: *.ec.pl / *.ec.pl 25.04.04, 23:08 DOKŁADNIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tanja Re: PRZESTAŃCIE MÓWIĆ "DOKŁADNIE" IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.04.04, 16:12 mysle ze sie czepiasz,w kazdym miescie,lub na wiekszym obszarze nawet przyjmuje sie jakis sposob mowienia,to moze byc denerwujace,ale bez przesady,nie trzeba sie az tak tym emocjonowac,u mnie w miescie np dominuje slowo "no" wciskane wszedzie przy kazdej okazji:)to smieszne,ale my tego nie slyszymy,dopiero osoby z innego miasta zwrocily mi na to uwage,mysle ze na swiecie sa wieksze problemy niz twoj;)wiec lepiej sie wyluzuj,albo znajdz inny problem naprawde godny uwagi Odpowiedz Link Zgłoś
weeeronika Re: PRZESTAŃCIE MÓWIĆ "DOKŁADNIE" 28.04.04, 19:54 Gość portalu: tanja napisał(a): > mysle ze sie czepiasz,w kazdym miescie,lub na wiekszym obszarze nawet przyjmuje > > sie jakis sposob mowienia,to moze byc denerwujace,ale bez przesady,nie trzeba > sie az tak tym emocjonowac,u mnie w miescie np dominuje slowo "no" wciskane > wszedzie przy kazdej okazji:)to smieszne,ale my tego nie slyszymy,dopiero osoby > > z innego miasta zwrocily mi na to uwage,mysle ze na swiecie sa wieksze problemy > > niz twoj;)wiec lepiej sie wyluzuj,albo znajdz inny problem naprawde godny uwagi ------------------------------------------------------------------------------- Droga Tanju! Chcialam zauwazyc ,ze to jest forum i po to ono istnieje aby wyrazac swoje zdanie,poruszac watki.Zalozycielka tego watku nie mila chyba na celu obrazenia kogokolwiek,ale wydaje mi sie,ze pragnela zauwazyc,ze jest wiele innych piekniejszych okreslen mogacych zastapic ten oklepany zwrot,bo czy nie ladniej przytaknac mowiac masz racje..ja osobiscie nie mam zboczen jezykowych ale unikam nagminnego uzywania jednego slowa,bo po co monogamia skoro mozna uzyc cala populacje;)pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
saddam_h Re: PRZESTAŃCIE MÓWIĆ "DOKŁADNIE" 28.04.04, 20:03 A mnie denerwuje slowo"po prostu"(oczywiscie jak ktos przesadza).Kiedys slyszalem taka babke w tv,ktora co drugie slowo mowila"po prostu",przez to jej wypowiedz nie miala sensu. Odpowiedz Link Zgłoś