Dodaj do ulubionych

czy można kochać dwóch chłopkaów naraz???

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.04, 18:20
ja naprawdę tak mam. Ze swoim chłopakiem jestem już 4 lata i kocham go, choć
wkurza mnie czasami bardzo i mam ochotę go zostawić, a tego drugiego chłopaka
poznałam na gg rok temu i nigdy sie z nim nie widziałam, ale nie było chyba
takiego dnia żebysmy ze soba nie rozmawiali, Czasami to i po 6 godzin
dziennie i też się w nim zakochałam. Z nim to poprostu o wszystkim mogę
porozmawiać i niegy nie kończą sie nam tematy. Az moim chłopakiem już po 5
minutach nie mamy ze soba o czym rozmawiać.Jak jestem z jednym myślę o tym o
tym drugim i na odwrót. Powiedzcie mi czy można kochac dwóch chłopaków
jednocześnie???
Obserwuj wątek
    • Gość: b Re: czy można kochać dwóch chłopkaów naraz??? IP: *.mtm-info.pl 24.12.04, 20:55
      można kochać dwóch jednocześnie ale nie wiem czy to jest prawdziwa miłość w
      końcu i tak będziesz musiała wybrać
      • Gość: zaharias Re: czy można kochać dwóch chłopkaów naraz??? IP: *.chello.pl 24.12.04, 21:09
        można z kilku powodów
        oto kilka z nich:

- jak było się małym, to się wypadło mamie z rąk na chodnik (głowką do dołu)
        - ma się guza na mózgu (nikomu nie życzę)
        - jedzie się na jakiś prochach :D
        - nie zna się uczucia 'miłości' i nie potrafi się rozróżnić tego
        - urodziło się bez mózgu
        - mama kiedys ze zwojów na mózgu zrobiła druty na pranie i zapomniała spowrotem
        założyc
        - obaj panowie ci sie snili, i lunatykowałas pisząc te bzdury
        - byłas tak zmęczona pisząc to że nie wiedziałas nawet co piszesz :]
        - nie kochasz zadnego z nich

eee no nie chce mi sie wiecej pisać, wolę browarka strzelić
    • Gość: Nemo Re: czy można kochać dwóch chłopkaów naraz??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.04, 21:05
      Mozna. Z cala pewnoscia mozna.
    • Gość: Artur Przezywacz Re: czy można kochać dwóch chłopkaów naraz??? IP: *.pai.net.pl / 195.69.80.* 24.12.04, 23:15
      > Powiedzcie mi czy można kochac dwóch chłopaków jednocześnie???

Oczywiscie, ze mozna. Ale tobie do kochania nawet jednego jeszcze sporo brakuje.
      • Gość: smutna Re: czy można kochać dwóch chłopkaów naraz??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.04, 10:15
        a jednak kocham obydwu, każdego w inny sposób, ale wiem, że w obydwu
        przypadkach to jest miłość i strasznie źle się z tym czuję.
        • Gość: Mimi Re: czy można kochać dwóch chłopkaów naraz??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.04, 10:25
          Z tego co napisalas mozna wyczuc ze jednak bardziej kochasz tego z internetu.
          Jest Ci po prostu blizszy. Spotkaj sie z nim. Wtedy se przekonasz jak jest z
          Waszym uczuciem w realu.Albo wygasnie pod wplywem rzeczywistosci albo wybuchnie
          z cala sila i juz bedziesz wiedziala kogo kochasz naprawde. Z Twoim
          chlopakiem jestes na codzien, wiec w naturalny sposob powstaja konflikty i
          drazliwe sytuacje. A chlopak z netu jest nieco wyidealizowany bo nie wiesz jak
          by sie zachowywal, czy tez by Cie nie wkurzal.
          • Gość: smutna Re: czy można kochać dwóch chłopkaów naraz??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.04, 10:43
            właśnie wiem, że ten z internetu jest troszkę mało rzeczywisty, ale masz rację,
            ze właśnie z nim czuje sie lepiej i znim jestem bardziej szczęsliwa. Tylko
            brakuje mi odwagi, żeby się z nim spotkać, kurde to jest straszne kochać dwóch
            naraz naprawdę
      • Gość: KaSiAaa;) Re: czy można kochać dwóch chłopkaów naraz??? IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.04, 17:11
        Kochac to tylko słowo..... ważne co sie czuje !!!!!! Moim zdaniem.... to mozna
        kochać dwóch naraz jednego kochasz inaczej a drugie tak tylko za jego charakter
        bo przecierz powiedziałaś ze tamtego z GG nie widziałaś? wyobraż sobie ze ja
        też tak mam ...tyle ze ja nie mam kolesia tylko tego z gg przyjaznimy sie i
        jest fajnie ... i tak pozoStanie! nieiwem ale czuje do niego coś! ale nie
        podoba mi sie:( PozdRO:*:
    • Gość: smutna Re: czy można kochać dwóch chłopkaów naraz??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.04, 10:43
      dzięki Mimi za radę.:)_
    • caprice83 Re: czy można kochać dwóch chłopkaów naraz??? 25.12.04, 17:17
      niestety mozna:/
    • raks5 Re: czy można kochać dwóch chłopkaów naraz??? 25.12.04, 17:25
      Jesli z kochaniem dwoch facetow jest tak, jak z kochaniem dwoch kobiet, to sie
      nie da.
      A wystarczy spojrzec glebiej, czym jest milosc.

Mi sie wydawalo, ze kocham dwie kobiety. I dwie zranilem. Jedna stracilem.
      Wtedy juz wiedzielam, ktora kocham. Albo chcialbym kochac.

Bo milosc, to miedzy innymi pragnienie dobra dla drugiej osoby. Nie jest dobre,
      jesli rozwijasz uczucie do innej. Czyli kogos nie kochasz.

Nie mozna kochac, jesli nie przyjumujesz milosci i nie umiesz jej w pelni
      dawac. A jak przyjmujeszz milosc chlopaka, jesli on nie wie, ze cos czujesz do
      innego?

To tak na poczatek.
      No i k..., nie jestem jakis nawiedzony. Tylko niezle sam sie pogubilem w zyciu
      przez "multimilosci", no i jak sie pojawila prawdziwa milosc, to ja po prostu
      schrzanilem. Wiec duzo i dlugo juz nad tym mysle.

Smutna- moze sie po prostu w obu zauroczylas. Milosc naprawde przychodzi
      rzadko. bardzo rzadko...
    • Gość: Aneczka Re: czy można kochać dwóch chłopkaów naraz??? IP: 217.17.33.* 25.12.04, 22:49
      wiesz tak się składa że miałam bardzo podobnie, tzn. wydawało mi się, że tak
      jest... teraz już wiem, że miłość jest czymś o czego nie można dzielić między
      dwóch. długo tak nie pociągniesz... musisz wybrać!!! a żeby wybrać to musisz
      poznać chłopaka z netu naprawdę. ja wybrałam i na szczęście serducho mi dobrze
      podpowiedziało... to co mi się wydawało miłością do dwóch okazało się płomienna
      miłością do jednego i przyzwyczajeniem do drugiego... mi się udalo i jestem
      teraz szczęśliwa Tobie życzę tego samego, rozwiąż pomyslnie swój problem :)
    • Gość: dorka Re: czy można kochać dwóch chłopkaów naraz??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.04, 23:22
      No chyba oszalalas... kochac chlopa z gg ???? nie no dziewczyno, moze ty
      naprawde po prostu nie wiesz co to jest milosc, jak sie kocha to sie kocha
      jedna osobe w/g mnie i nikogo wiecej, a milosc wirtualna..hahahahah, no prosze
      cie......
      • Gość: smutna Re: czy można kochać dwóch chłopkaów naraz??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 22:04
        nie doświadczyłaś tego, a więc nie wiesz jak to jest. Można kochać, poznałam
        go bardziejej przez rok na g i przez tel. niż mojego chłopaka przez 4 lata
        widując się z nim - i to jest właśnie dziwne.
      • Gość: smutna do Aneczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 22:04
        dzięki Aneczko :):)
    • Gość: claudia Re: czy można kochać dwóch chłopkaów naraz??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 14:54
      ja też tak mam, że kocham dwóch chłopaków i to jest straszne!!!!!!!!!!!!! Nie
      życzę tego nikomu- naprawdę. Może cieżko w to uwierzyć, ale można kochać dwóch
      naraz.
    • Gość: ja Re: czy można kochać dwóch chłopkaów naraz??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 16:18
      jednego kochasz, a drugim jestes zauroczona, albo nie kochasz żadnego
    • lenka.1 Re: czy można kochać dwóch chłopkaów naraz??? 27.12.04, 16:34
      Wg mnie można kochać dwóch facetów, czy tez dwie kobiety jednocześnie.
      Ale to nie jest sytuacja "prawidłowa", tzn. nikomu tego nie życzę.
      Nie mówię oczywiście o miłości czysto braterskiej, ale takiej damsko-męskiej, z
      chęcią dzielenia się czułością, pragnieniem bliskości fizycznej, "zjednoczenia"
      itd. itp.
      Ech...

Taki stan to prawdopodobnie tylko stan przejściowy, miłość do jednego z nich
      zwycięży i będziesz musiała zdecydować którego naprawdę kochasz.
      Według mojej prywatnej opinii, choć nie wiem czy na pewno mam rację, taka
      sytuacja bierze się stąd, że obecnemu partnerowi czegoś po prostu brakuje. Nie
      masz z nim kontaktu na wszystkich ważnych dla Ciebie płaszczyznach, stąd
      ten "drugi" jest jakby jego "uzupełnieniem". Szukasz w nim tego wszystkiego za
      czym tęsknisz bedąc ze swoim obecnym chłopakiem. Jest to przypuszczalnie
      zauroczenie, które mogłoby minąć przy bliższym poznaniu tej "netowej" osoby.

Ale możliwe też, że po prostu spotkałaś faceta swojego życia, a wszyscy których
      kochałaś wcześniej tylko Cię do tego spotkania przygotowali... No... to jest
      bejerancko romantyczna wizja ;o)

Rozumiem jak się męczysz. Pomóc możesz sobie jedynie Ty sama.
      Pozdrawiam serdecznie i nie smuć się tak... miłość to w końcu coś radosnego...
      • Gość: smutna Lenka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 19:04
        Dzięki Lenka, POZDRAWIAM
    • Gość: łukasz Re: czy można kochać dwóch chłopkaów naraz??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.04, 17:41
      no no to się wkopałaś dziewczyno. Współczuje twojemu facetowi. Moja siostra też
      była z chłopakiem 3 lata, aż tu nagle zachciało jej się pogadać z kimś na
      czacie, no i poznała jakiegoś faceta i żuciła dla niego mojego niedoszłego
      szwagra. Zamieszkała z nim, ale chyba jednak wróci do byłego, bo zrozumiała, że
      to jego kocha tak naprawde, kłócą się czesto, ale jednak nie potrafiąjuż bez
      siebie żyć ;)

Ja też teraz jestem w takies sytuacji co ty. Poznałem miesiąc temu 2 cudowne
      dziewczyny i teraz chodze z nimi, ale każda myśli, że jest tą jedyną. Wczoraj z
      jedną z nich zdecydowaliśy się pójsć do łóżka. a z drugą zaplanowaliśmy się w
      sylwestra kochać. Wiem, że jestem podły i źle robie, ale sprawy zaszły już tak
      daleko, ze nie wiem co ja mam teraz zrobić. kocham je obie i żadnej nie chce
      zranić, ale mimo to ranie je obie.....

Dlatego zdecyduj się szybko dziewczyno z kim tak naprawde chcesz być, wiem ,ze
      łatwo powiedzieć, trudniej mi samemu to samo w moim przypadku zrobić, hehe;)

i mam jeszcze pytanie, czy ten z internetu wie, ze jesteś z kimś innym??
      • Gość: smutna Łukasz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 19:03
        tak wie, że mam chłopaka, a w zasadzie to narzeczonego, bo w przyszłym roku
        mamy sie pobrać. I on bardzo chce sie ze mna spotkać, ale ja boje sie tego, że
        to wszystko sie wyda przed moim przyszłym mężem( atego czy chcę zostac jego
        żoną, to wogóle nie jestem pewna) sama nie wiem co mam zrobić, męcże się z tym.
        Kurde ale wiesz co Łukasz, jestem pewna na 100 % że to co Ty robisz też wyjdzie
        w końcu na jaw, tak jak i u mnie. Bo mój facet sie dowiedział, ze romansuje na
        gg i przez tel.
    • martita60 Re: czy można kochać dwóch chłopkaów naraz??? 27.12.04, 19:04
      spotkaj sie z tym z netu, to jedyna rada, a wtedy otworza Ci sie oczy
      • Gość: smutna Re: czy można kochać dwóch chłopkaów naraz??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 19:06
        ale obawiam sie tego, że tak naprawdę to mogę zostać później sama, bo z tym z
        netu moze mi sie nie ułożyć i stracę też tego obecnego i zostanę sama i to mnie
        przeraża
    • Gość: asia Re: czy można kochać dwóch chłopkaów naraz??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 20:29
      głowa do góry, wszystko sie jakos ułoży, czas pokaże
      pozdr
    • Gość: lukasz Re: czy można kochać dwóch chłopkaów naraz??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.04, 23:08
      jakby się dowiedział, że od roku czasu myślisz o innym facecie to jego świat
      moze lec w gruzach. Jeśłi ci wybaczy, to nie bedzie już to samo. Nie bedzie juz
      tak ci ufał. Więc lepiej zakończ to póki jeszcze możesz. Bo jeśli ten z netu
      zakocha się w tobie, a ty w nim nie, to moze nie dać ci spokoju i będzie chciał
      by wszystko wyszłona na jaw przed twoim nażeczonym. Życze ci by wszystko się
      ułożyło i byś była szczęśliwa. Pozdrawiam
      • Gość: smutna Re: czy można kochać dwóch chłopkaów naraz??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 06:58
        > Bo jeśli ten z netu zakocha się w tobie, a ty w nim nie, to moze nie dać ci
        spokoju i będzie chciał

chodzi o to, że on już mnie kocha i ja kocham jego i wciąż to sobie powtarzamy
        i ja wiem o tym, ze on mnie kocha, bo takie rzeczy sie czuje i bardzo się
        zmienił przez ten cały czas jak ze mną rozmawia.

> Życze ci by wszystko się ułożyło i byś była szczęśliwa. Pozdrawiam

DZIĘKI :):)
        • yo-anna84 Re: czy można kochać dwóch chłopkaów naraz??? 28.12.04, 16:49
          Moim skromnym zdaniem to żyjesz w świecie iluzji. Znajomość przez gg to nie to
          samo co przebywanie ze sobą, szukanie kompromisów, chęć zrozumienia inności
          drugiej połówki. Przez net PISAĆ można sobie wiele, ale związek dwojga ludzi to
          są emocje, nieprzewidywalne często i nic tu nie jest pewne. Choć facet może Ci
          mówić przez gg różne rzeczy o sobie, swoim zachowaniu, przyzwyczajeniu, to
          równie dobrze może to być bajka, w którą sama chcesz wierzyć. Jesteś ze swoim
          narzeczonym wystarczająco długo, aby go poznać na wylot, każdy jego gest, każde
          zachowanie, reakcję, nic dziwnego że interesuje Cię coś nowego ekscytującego,
          ale może zastanów się, czy warto to uczucie i Tego faceta, z którym tyle Cię
          już połączyło poświęcać dla kogoś, kogo tak naprawde nie znasz... Może zamiast
          tak się tym z gg fascynować zajmiesz się w końcu Swoim Chłopakiem, bo być może
          Go też nieźle zaniedbałaś, może właśnie dlatego wydaje Ci się taki banalny i
          się nie stara w Waszym związku, bo sam zauwazył, że Ty też jesteś myślami
          bardzo daleko....
          Osobiście nie wierzę w miłość rodzącą się przez intenet, przez gg... Bo moim
          zdaniem uczucie do człowieka rodzi się pod wpływem tworzenia się relacji, więzi
          i kontaktów bezpośrednich...
          Ale to Twoja decyzja...
          Nie myl jednak nigdy zauroczenia z miłością, dla której można skoczyć w ogień!
          pozdrawiam
          gg 4551734
    • baby1girl Re: czy można kochać dwóch chłopkaów naraz??? 27.12.04, 23:12
      mozna...
      ja jestem ze swoim chlopakiem od 3 lat, niedawno poznalam chlopaka, ktory w
      pierwszej chwili juz mi sie wydawal interesujacy.. zaczelam z nim rozmawiac.. i
      jest miedzy nami to cos.. ale czas pokaze, czy to milosc, czy zauroczenie..
      • Gość: łukasz Re: czy można kochać dwóch chłopkaów naraz??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.04, 07:22
        Mam nadzieje, że ja nie trafie na dziewczyne, która za moimi plecami myśli o
        kimś innym. Nie mógłbym tego znieść i jakbym się dowiedział o tym, to bym
        zerwał. I nie przekonałoby mnie to, że ona mnie nadal kocha. Jeśli by mnie
        kochała to nigdy by nie pomyślała o kimś innym!!! ale chyba już takie życie
        jest. Zawsze znajdzie się ktoś lepszy.... :(
    • Gość: leszczu Re: czy można kochać dwóch chłopkaów naraz??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 15:32
      ja mam nawet 3 - hehe
    • Gość: smutna Re: czy można kochać dwóch chłopkaów naraz??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 17:01
      dzięki Yo-anna, dało mi to dużo do myślenia co mi napisałaś
      • Gość: ola Re: czy można kochać dwóch chłopkaów naraz??? IP: *.238.77.141.adsl.inetia.pl 28.12.04, 19:17
        yo-anna ma duzo racji wiesz to jest latwe zakochac cie w kims kto jest daleko
        tak w ogole to powiem ci ze to troche chore zakochac sie w kims kogo nawet nie
        znasz znaczy nie widzialas i tak do konca nie wiesz jaki on jest napisac swoj
        komentarz czy ogolnie gadac przez gg to nie to samo co naprawde byc z kims gg
        nie pokaze ci jego charakteru i gestow a to przecziez jest bardzo wazne i
        dobrze powiedziane nie myl zakochania i zauroczenia jak nie jestes pewna umow
        sie z tym kolesiem z gg zobacz jaki jest poznaj go.
    • Gość: ola Re: czy można kochać dwóch chłopkaów naraz??? IP: *.238.77.141.adsl.inetia.pl 28.12.04, 19:11
      wiesz co ja tez mialam cos podobnego tez sie platalam miedzy jednym a drugim
      byl calkowicie inni na wielkie szczescie mam juz to za soba co dojednego to juz
      jestem pewna ze nic a nic z tego nie bedzie bo mnie zranil kiedys mnie zdradzil
      ostatnio mnie nazwal dziwka itd. ciagle klutnie wszystko zmienily ale dlugi
      czas byl cudowny na szczescie sie wyjasnilo ze nie jest dla mnie co prawda byla
      to przykra lekcja i teraz wstyd mi ze bylam z nim ale i ja nie zawsze bylam ok
      sam fakt ze kochalam sie w innym :/ wiesz co to jest ciezkie jak cholera ale
      chyba nic nie mozna zrobic w koncu samo sie rozwiaze najlepiej byloby zakochac
      sie w trzecim i dac sobie spokoj z tymi ale tak sie nie da mysle ze musisz sie
      zastanowic albo skonczyc z obudwona albo ciagnac to do momentu kidy ktorys
      okaze sie dupkiem tak jak u mnie :)
    • Gość: Żywa_pochodnia Re: czy można kochać dwóch chłopkaów naraz??? IP: *.lucka.sdi.tpnet.pl 28.12.04, 19:20
      Wspolczuje Twojemu chlopakowi. Mam nadzieje ze On wogole Cie nie kocha ze
      niedlugo kopnie Cie w dupe. Jaka "szmata" trzeba byc zeby mozna bylo sie
      zakochac w kolesiu z internetu. Nic o Nim nie wiesz koles bajeruje Cie przez te
      gg tylko po to zeby dobrac sie do Twoich majtek czy Ty tego nie widzisz?? Nic
      dziwnego ze nie dogadujesz sie ze swoim "ukochanym". Kazdy facet to czuje i On
      teraz wie ze cos jest nie tak. Powiem Ci co bedzie w niedlugiej przyszlosci. Po
      jakis 2 tygodniach uswiadomisz sobie ze kochasz tego ktorego kochasz :) Powiesz
      ukochanemu o wszystkim a On patrzac Ci w oczy odwroci sie na piecie i juz nigdy
      wiecej go nie zobaczysz. Bedzie myslal o Tobie bardzo zle :) Wiesz tak serio to
      juz masz inny problem :) Pozdrawiam goraco nie lam sie takie jest zycie !

• Gość: smutna Re: czy można kochać dwóch chłopkaów naraz??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 20:51
        >Jaka "szmata" trzeba byc zeby mozna bylo sie
        zakochac w kolesiu z internetu.

a co to jest szmata??

>Nic o Nim nie wiesz koles bajeruje Cie przez te
        gg tylko po to zeby dobrac sie do Twoich majtek czy Ty tego nie widzisz??

wiem o nim i to bardzo dużo, moze nie przeczytałaś tego co napisałam wcześniej.
        Przeez prawie rok czasu dzień w dzień ze soba rozmawiamy i zdążyłam go już
        troszkę poznać i pokochać, i nie sądzę, zeby mu zależało tylko na tym o czy ty
        myslisz.

ale postanowiłam zerwać znajomosć z tym z netu, bo już dłużej tak nie mogę,
        narazie jest mi bardzo cieżko, on sie jeszcze odzywa do mnie i prosi o
        spotkanie, ale ja nie chcę.
        Myśle, ze z czasem o nim zapomnę, albo i będę żąłowała, że sie z nim nie
        spotkałam.

Dzieki wam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka