Dodaj do ulubionych

Kolczyk w pępku

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 00:21
Chcialam sobie zrobic kolczyk w pępuszku.
Prosze napiszcie czy to boli i czy jak sie juz go ma, i zdejmie to czy ta
dziurka jest bardzo widoczna i czy brzydko wyglada i czy zarasta po pewnym
czasie, gdybym jednak nie chciala miec kolczyka :D

Za wszystkie wypowiedzi dziekuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kasia Re: Kolczyk w pępku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 09:48
      Można powiedzieć ze bardzo boli ale przekłuwanie trwa tylko sekundę więc da się
      wytrzymać. Co do dziurki to jest ona bardzo widoczna po wyjęciu kolczyka. Czy
      się zrasta to nie wiem, bo nie próbowałam. Ale nawet jeśli się w pewnym stopniu
      zrośnie to ślad i tak zostanie. I będzie bardziej widoczny niż dziurka w uchu,
      ponieważ kolczyk do pępka jest dużo grubszy.
      Pozdrawiam
    • Gość: gosc Re: Kolczyk w pępku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 10:28
      czesc Ania ....
      Mialam problem taki jak Ty. Ale juz sie wyleczylam ..... teraz mam paskudna
      blizne na pempku.
      WIec, samo przeklucie nie boli, to sekunda ... ale pozneij odczuwasz przez
      pierwsze 2 tygodnie , trzeba bardzo uwazac, by nie zaczepic, codziennie
      przemywac woda utleniona , pozniej smarowac mascia antybakteryjna , no i nie
      myc sie w wannie.
      pempek jest najbardziej nefraugicznum miejscem ..,. goi sie do pol roku, moj
      sie goil 7 miesiecy i nagle mialam ropna kule i musialalm wyjac kolczyk, nie
      obylo sie bez chirurga, ktory przciol , oczyscil i troche sie ze mnie posmial.
      A kolczyk mialam najdrozszy z tytanu i dbalam o dziurke z nalezyta
      starannoscia.
      teraz juz nie chce , mam blizne, za pare lat nie bedzie modne, poki co mozna
      sobi prztykleic substytut;-)
      i tez fajnei eyglada,
      pa
    • Gość: ja Re: Kolczyk w pępku IP: *.pl 16.01.05, 10:52
      samo przebicie praktycznie nie boli, tylko moment w ktorym cialo zostaje
      zlapane w specjalne szczeypce jest nieprzyjemny. to ile sie goi zalezy od
      osoby.przebijalam razem z kolezanka, jej goil sie 3 tygodnie a mnie prawie
      przez pol roku wydzielal sie z niego dziwny plyn.ale teraz jest juz zagojony i
      jestem z niego bardzo zadowolona.mam go juz 1,5 roku. dziurka nie jest bardzo
      widoczna, ale jednak jest, z tym trzeba ie liczyc.osobiscie uwazam ze mozesz
      bez obaw przebijac, naprawde bardzo ladnie zdobi brzuszek:)))
    • Gość: Ola Re: Kolczyk w pępku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 11:03
      Aniu odradzam...mnie podobnie jak dziewczynom bardzo długo goiła sie
      ranka,sączyła ropa, w końcu ściągnęłam, dziurka była bardzo duża teraz mam
      brzydką bliznę która pozostanie chyba na zawsze( żałuję bardzo że byłam taka
      głupia i dałam sobie założyć kolczyk)...Tymbardziej że moda na kolczyki juz
      minęła...
    • Gość: sprawdź to Re: Kolczyk w pępku IP: *.kom / *.kom-net.pl 16.01.05, 11:37
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=520&w=18776205&a=18776205
      • Gość: anka Re: Kolczyk w pępku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 13:43
        No wiec dziewczyny, skutecznie mnie wyleczylyscie z kolczyka w pępku. Na prawde
        nie spodziewalam sie, ze moga wystapic takie komplikacje... ale najbardziej
        przekonalo mnie to ze blizna jest widoczna zostaje na zawsze. Wielkie dzieki
        laseczki, pozdrawiam
    • Gość: Piguła Re: Kolczyk w pępku IP: *.gorzow.mm.pl 18.01.05, 15:05
      zrób sobie, ja 1 llutego juz mam termin naprawde warto nie patrz na ból po
      jakims zcasie minie a cudo fajnie wyglada :)
    • Gość: anulka Re: Kolczyk w pępku IP: *.maszewo.sdi.tpnet.pl 18.01.05, 15:19
      kolczyk w pepku jest suuper!! ja mam swoj juz od dwoch lat.. jezeli zrobisz to
      w profesjonalnym salonie to przekluwanie nic nie boli.. znieczula sie miejscowo
      specjalna mascia.. gojenie trwa roznie.. ale jezeli uszy po przebiciu zagoily
      ci sie szybko to tak samo bedzie z pepkiem.. jedynym minusem jest to ze dopoki
      sie nie zagoi nie mozna korzystac z solarium ani basenu.. po wyjeciu kolczyka
      dziurka zarasta.. moja kolezanka zrezygnowala z tej ozdoby po tym jak zaszla w
      ciaze (chociaz nie jest to konieczne bo sa specjalne kolczyki dla duzych
      brzuszkow:) i zupelnie nic nie widac!!! aaaa facetom bardzo sie to podoba:))
      • wiki24 Re: Kolczyk w pępku 18.01.05, 16:30
        ja też miałam
        mnie akurat cholernie bolało bo mam gruba skórę wokół pępka i nie poszło za
        dwoma razami z pistoletu.Facetka musiała mi dokonczyc ręcznie igłą.Koszmar.A
        więc nie polecam.Myslę że jest to dla tych którzy maja specyficzna skórke nad
        pępkiem.Ja takiej nie posiadam tylko musieli mi wziąc kawałek zwykłej skóry z
        brzucha.Potem miałam mroczki przed oczyma.Pepek dochodził do siebie około
        miesiąca.A potem gdy chciałam zmienic kolczyk na inny juz nie byłam sobie w
        stanie włozyc nowego z powodu bólu.Teraz została mi tylko blizna nieestetyczna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka